Δεν χάνει ούτε με σφαίρες, Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

on .

ATROMHTOS PAS 1 3 10 21

 Ούτε στο Περιστέρι έσπασε το αήττητο σερί του ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα της Ηπείρου πήρε ισοπαλία 1-1 από τον Ατρόμητο με γκολ του Μορέιρα στις καθυστερήσεις και ανέβηκε στους 9 βαθμούς και την 5η θέση της Super League, έχοντας απολογισμό δύο νικών και τριών ισοπαλιών.

Οι Γιαννιώτες ήταν κακοί στο πρώτο μέρος και βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το γκολ του Κλωναρίδη (6') ύστερα από το τραγικό λάθος του Πίρσμαν, ο Λοντίγκιν έκανε εξαιρετικές επεμβάσεις και κράτησε όρθια την ομάδα του όταν χρειάστηκε. Στην επανάληψη οι αλλαγές του Μεταξά βελτιώσαν τον ΠΑΣ που έγινε πιο επιθετικός. Ένα τρικ του Μεταξά που έβαλε τον Παντελάκη στην επίθεση στα τελευταία λεπτά έφεραν το γκολ της ισοφάρισης από τον Μορέιρα (91'), ενώ λίγο έλειψε ο νεαρός Μίνα να κάνει την ολική ανατροπή στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της ομάδας της Ηπείρου.

Δεν χάνει με τίποτα ο φετινός ΠΑΣ Γιάννινα, ακόμα και στις κακές εμφανίσεις του. Οι Γιαννιώτες αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1 με τον Ατρόμητο χτες στο Περιστέρι για την 5η αγωνιστική της Super League και έφτασαν τους 9 βαθμούς και βρίσκονται στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Ο ΠΑΣ ήταν κακός χτες στο πρώτο μέρος και βρέθηκε πίσω στο σκορ από το τραγικό λάθος του Πίρσμαν που έφερε το γκολ για τον Ατρόμητο από τον Κλωναρίδη. Ο Λοντίγκιν ήταν εκεί όταν χρειάστηκε και με σωτήριες επεμβάσεις κράτησε τον ΠΑΣ όρθιο, ενώ οι αλλαγές του Μεταξά άλλαξαν το ρου της αναμέτρησης. Η αλχημεία της χρησιμοποίησης του Παντελάκη στην επίθεση έφερε το γκολ της ισοφάρισης από τον Μορέιρα. Εκπληκτική ασίστ του Μίνα στο ντεμπούτο του 17χρονου με την πρώτη ομάδα, ενώ λίγο έλειψε να χαρίσει και το διπλό στην εκπνοή.

Τραγικό λάθος Πίρσμαν, γκολ ο Ατρόμητος
Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε νωθρά και μουδιασμένα στο παιχνίδι χωρίς κινητικότητα. Ο Ατρόμητος με εντολή Παράσχου πίεζε ψηλά με συνεχές pressing και το εκμεταλλεύτηκε φτάνοντας στο γκολ στην πρώτη φάση του αγώνα. Συγκεκριμένα, στο 6' οι παίκτες της ομάδας του Περιστερίου πρέσαραν, ο Πίρσμαν που είχε την μπάλα έκανε τραγικό λάθος και προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα παράλληλη προς τον Ελληνορώσο πορτιέρο, με αποτέλεσμα ο Κλωναρίδης να κλέψει τη μπάλα και με το δεξί να τη στείλει με τη μία στα δίχτυα του ΠΑΣ για το 1-0. Ήταν ένα παιδαριώδες αμυντικό λάθος από τον Βέλγο που πλήρωσε ο ΠΑΣ και έδωσε τη δυνατότητα στον Ατρόμητο να προηγηθεί στην πρώτη φάση του αγώνα.

Διπλή επέμβαση Λοντίγκιν
Ακόμα και μετά το γρήγορο γκολ του Ατρομήτου και παρά τις φωνές του Μεταξά οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα δεν κατάφεραν να αφυπνιστούν. Η γιαννιώτικη ομάδα είχε μεγάλες αποστάσεις στις γραμμές μεταξύ άμυνας και επίθεσης, έχανε εύκολα τη μπάλα στη μεσαία γραμμή και ήταν εγκλωβισμένη.
Ο Ατρόμητος έχασε διπλή ευκαιρία στον 15' όταν ο Βασιλαντωνόπουλος έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα πέρασε από τον Κλωναρίδη και κατέληξε στον Καστεγιάνο. Ο Ισπανός έκανε το διαγώνιο σουτ, ο Λοντίγκιν από κοντά με σπουδαία αντανακλαστικά έσωσε, ενώ στο δεύτερο σουτ του Καστεγιάνο μπλόκαρε την μπάλα. Σημαντική διπλή επέμβαση από τον πορτιέρο των Γιαννιωτών που κράτησε όρθια την ομάδα.

Χαμένο τετ α τετ  ο Περέα
Ο ΠΑΣ ήταν ακίνδυνος επιθετικά και καθόλου απειλητικός στο πρώτο εικοσάλεπτο. Έφτασε όμως κοντά στο γκολ στο 21' όταν ο Χατζηϊσαΐας έκανε λάθος γύρισμα προς τα πίσω, ο Περέα έκλεψε από τον Παπαδόπουλο και βγήκε κατά μέτωπο με την εστία του Πίριτς. Ο Κολομβιανός σούταρε υπό πίεση, με αποτέλεσμα ο Βόσνιος τερματοφύλακας να αποκρούσει στην κλειστή του γωνία και να στερήσει από τον ΠΑΣ το γκολ της ισοφάρισης.
Οι μονομαχίες του Περέα με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο του Ατρομήτου είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.Σε μία από αυτές ο στόπερ της ομάδας του Περιστερίου προσπάθησε να εκβιάσει την αποβολή του Περέα σε μια μεταξύ τους αψιμαχία, ωστόσο ο διαιτητής Τζοβάρας έμεινε απλά στις συστάσεις. Στο 31' ο Σνάιντερ βρέθηκε μέσα στην περιοχή και έπεσε κάτω από το μαρκάρισμα του Βασιλαντωνόπουλου, όμως ο διαιτητής Τζοβάρας έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στον αντίποδα ο Ατρόμητος είχαν νέα καλή στιγμή με τον Καστεγιάνο στο 34'. Βασιλαντωνόπουλος και Κουλούρης άλλαξαν γρήγορα την μπάλα σε ένα κόρνερ, ο Βασιλαντωνόπουλος έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι για τον Καστεγιάνο, τον οποίο έχασε ο Μορέιρα και αυτός έκανε το μονοκόμματο σουτ, όμως η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους ήταν στο 36' με μια κεφαλιά-ψαράκι του προωθημένου Παπαδόπουλου υπό την πίεση του Ντομίνγκεθ μετά από κόρνερ του Καρτάλη, όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΣ πίσω στο σκορ και τον Μεταξά καθόλου ικανοποιημένο από την εικόνα της ομάδας του.

Αισθητά βελτιωμένος στην επανάληψη
Το σκηνικό άλλαξε στις αρχές της επανάληψης. Οι φωνές του Μεταξά στα αποδυτήρια, η αλλαγή του Λώλη που αντικατέστησε τον αρνητικό Λώλη, αλλά και η εσωτερική αλλαγή με τον Μορέιρα να πηγαίνει αριστερά, στη φυσική του θέση και τον Σνάιντερ δεξιά, έκαναν τον ΠΑΣ πολύ πιο επιθετικό και δραστήριο στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους.
Οι Γιαννιώτες απείλησαν αρχικά στο 52' με κεφαλιά του Κάργα ύστερα από κόρνερ του Σάλιακα. Ο αρχηγός του ΠΑΣ βρέθηκε στο πρώτο δοκάρι, ωστόσο δεν κατάφερε να βάλει το σώμα του όπως θα ήθελε και η μπάλα έφυγε άουτ. Στο επόμενο λεπτό ο ΠΑΣ έχασε μεγάλη ευκαιρία. Στο 53' ο Μορέιρα από αριστερά έκανε τη σέντρα στο πρώτο δοκάρι, ο Περέα έκανε την προβολή αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Πίριτς.
Οι Περιστεριώτες απάντησαν στις δύο ευκαιρίες του ΠΑΣ δευτερόλεπτα αργότερα. Στο 53' ο Κουλούρης έβγαλε κάθετη πάσα στον Κλωναρίδη, αυτός ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Εραμούσπε και από πλάγια θέση βρέθηκε τετ α τετ με τον Λοντίγκιν, σούταρε όμως ο πορτιέρο του ΠΑΣ έδιωξε με τα πόδια. Ένα λεπτό αργότερα ο Παπαδόπουλος πήρε την κεφαλιά μετά από γέμισμα του Καρτάλη, όμως δεν κατάφερε να βρει στόχο.
Στο 64' σε μια αντεπίθεσή του ο Ατρόμητος έγινε επικίνδυνος όταν ο Βασιλαντωνόπουλος έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Νάτσος έπιασε το σουτ με το αριστερό, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Ο Μεταξάς έριξε στο ματς τον Μπρένερ στη θέση του Σνάιντερ και ο Αργεντινός έπαιξε δεξιά. Στο 70' ο Βασιλαντωνόπουλος από δεξιά έκανε τη σέντρα, ο Κλωναρίδης πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Σάλιακα και αλλοιώθηκε η πορεία της, όμως ο εκπληκτικός χτες Λοντίγκιν την έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ.

Μεγάλη ευκαιρία με Μπρένερ
Η μεγαλύτερη ευκαιρία του ΠΑΣ στο παιχνίδι χάθηκε στο 72'. Ύστερα από κόντρα σε σουτ του Ντομίνγκεθ, ο Μπρένερ έκλεψε τη μπάλα, τρύπωσε κατά μέτωπο στην περιοχή και βρέθηκε απέναντι στον Πίριτς. Ο Αργεντινός του ΠΑΣ σούταρε χαμηλά και δεξιά, όμως ο Βόσνιος τερματοφύλακας του Ατρομήτου έκανε φοβερή επέμβαση και έσωσε την ομάδα του, στερώντας από τον ΠΑΣ την ισοφάριση.

Μορέιρα ο λυτρωτής!!!
Ο Παράσχος προσπάθησε να βοηθήσει τον Ατρόμητο από τον πάγκο και έβαλε τους Μπεντινέλι και Κωτσόπουλο στο ματς στις θέσεις των Κλωναρίδη και Κουλούρη, γυρίζοντας το 3-5-2 σε 5-4-1.
Εκείνος όμως που έκανε τις κινήσεις ματ στην σκακιέρα των προπονητών ήταν ο Ηρακλής Μεταξάς. Ο 54χρονος τεχνικός του ΠΑΣ έριξε στο ματς τους Παντελάκη και Μίνα στις θέσεις των Εραμούσπε και Καραχάλιου. Ο νεαρός Μίνα έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα και ήταν το καλύτερο δυνατό αφού έβγαλε την ασίστ της ισοφάρισης. Η αλχημεία του Μεταξά που έφερε την ισοφάριση ήταν η χρησιμοποίηση του Νώντα Παντελάκη στην επίθεση, ενώ στα στόπερ έπαιξε ο Ντομίνγκεθ. Ο Παντελάκης στο 88' με εξαιρετική πάσα που θα ζήλευε και επιθετικός βρήκε από δεξιά τον νεαρό Μίνα, αυτός έκανε την παράλληλη σέντρα προς τον Μορέιρα και ο παίκτης από τη Γουινέα πλάσαρε εύστοχα τον Πίριτς και ισοφάρισε σε 1-1. Ο βοηθός Μωϋσιάδης σήκωσε τη σημαία και ακύρωσε αρχικά το γκολ όμως ο VAR Καραντώνης με τη χρήση των γραμμών υπέδειξε στον διαιτητή Τζοβάρα να μετρήσει το γκολ.
Έστω και ετεροχρονισμένα, στο 91', το γκολ του ΠΑΣ μέτρησε και οι παίκτες του ΠΑΣ το πανηγύρισαν με ξεχωριστό τρόπο. Ο αρχηγός Κάργας κρατούσε τη φανέλα του Κόντε με το 9 και οι συμπαίκτες του αφιέρωσαν στον άτυχο Ισπανό το γκολ της ισοφάρισης στο Περιστέρι.
Λίγο έλειψε μάλιστα ο ΠΑΣ να φύγει και με το διπλό από το Περιστέρι και να κάνει την ολική ανατροπή στις καθυστερήσεις. Στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα ο νεαρός Μίνα βγήκε από αριστερά σε θέση τετ α τετ στο 94' όμως ο Βόσνιος τερματοφύλακας κράτησε τον βαθμό της ισοπαλίας για τον Ατρόμητο με νέα δύσκολη επέμβαση. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Τζοβάρα βρήκε τον ΠΑΣ να φεύγει αήττητος από το Περιστέρι και να μένει συνολικά χωρίς ήττα μετά από 5 αγωνιστικές.
Οι Γιαννιώτες ανέβηκαν στους 9 βαθμούς, ενώ ο Ατρόμητος πήρε τον δεύτερο βαθμό του, μένοντας και πάλι χωρίς νίκη.
Διαιτησία: Τζοβάρας (Μωϋσιάδης - Τζιουβάρας)
Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Πίριτς, Βασιλαντωνόπουλος (90'+3' Μουνίθ), Γκαλβάο, Παπαδόπουλος, Χατζηϊσαΐας, Καστεγιάνο, Σάλομον, Ντένιτς, Καρτάλης (61' Νάτσος), Κλωναρίδης (75' Μπεντινέλι), Κουλούρης (76' Κωτσόπουλος).
ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε (82' Παντελάκης), Πίρσμαν, Καραχάλιος (82' Μίνα), Ντομίνγκες, Μορέιρα (90'+5' Λιάσος), Σνάιντερ (65' Μπρένερ), Τριάδης (46' Λώλης), Περέα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ 

ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ (ΠΑΣ Γιάννινα):
«Ξεκινήσαμε πολύ μουδιασμένα το παιχνίδι. Αν κάτι ξεχωρίζει σε αυτή την ομάδα, σε όλους εμάς μαζί είναι το πάθος. Αυτό μας έδωσε κάποιους πόντους που πήραμε. Δεν δείξαμε τίποτα καλό στο πρώτο μέρος και επόμενο ήταν αυτή η αυτοκτονία με την πάσα προς τα πίσω χωρίς θάρρος.
Μιλήσαμε με τα παιδιά στο ημίχρονο μέσα στα αποδυτήρια, αλλάξαμε και τακτικά κάποια πράγματα και μας βγήκε. Θέλω να σταθώ ειδικά στην περίπτωση του Παντελάκη. Είναι ένα παιδί που σε τόσα παιχνίδια κάθεται στον πάγκο, αλλά δείχνει χαρακτήρα. Δεν είναι μόνο να δείχνεις χαρακτήρα όταν παίζεις και είσαι στους αρχικούς έντεκα, αλλά και από έξω όταν είσαι. Αυτό είναι το ευχαριστώ σήμερα για τον χαρακτήρα του Παντελάκη».
Για την εγρήγορση που κρατάει τους παίκτες του: «Ο προπονητής μπορεί να σκέφτεται 10.000 διαφορετικά πράγματα, αλλά άμα δεν έχει τους κατάλληλους παίκτες, δεν μπορεί να τα εφαρμόσει αν δεν έχουν τον κατάλληλο χαρακτήρα και αυτό το πάθος. Ο Νώντας Παντελάκης είναι ένα καλό παράδειγμα για έναν τέτοιο παίκτη. Βλέπω αυτά που γίνονται στις προπονήσεις και κρίνω με βάση αυτά. Επίσης, ο Μίνα μπορεί να είναι πιτσιρικάς και μικρός σε ηλικία,αλλά έχει στοιχεία που στην πορεία θα μας βοηθήσουν. Σήμερα βάλαμε Παντελάκη και Μίνα και μας βγήκε».
Για το αήττητο σερί του ΠΑΣ Γιάννινα: «Έξτρα κίνητρο δεν υπάρχει ούτε είναι σωστό να γίνει κάτι πριν για να είμαστε μετά πιο παθιασμένοι. Πάντα θέλουμε να μην δεχόμαστε γκολ και να πηγαίνουμε για τη νίκη. Αυτό πάντα προσπαθούμε, σήμερα δεν τα καταφέραμε. Είναι ισοπαλία, η τρίτη μας ισοπαλία, δεν είναι και νίκη. Παρότι χάναμε στα φιλικά και εκεί ήμασταν καλά, απλά έπρεπε να αλλάξουμε κάποιες λεπτομέρειες. Η αλήθεια είναι ότι αυτές τις λεπτομέρειες τις αλλάξαμε αργά, δηλαδή μέσα στην Τούμπα καταφέραμε για πρώτη φορά να αλλάξουμε κάποιες αμυντικές λεπτομέρειες. Πάμε καλά, απλά δεν θέλω να ξαναδώ πρώτο ημίχρονο σαν το σημερινό».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΟΥΤΣΙΔΗΣ (Ατρόμητος):
«Το γρήγορο γκολ που πετύχαμε μας έδωσε ενθουσιασμό και πίστη. Κάναμε τις ευκαιρίες για να κάνουμε ένα δεύτερο γκολ και να απλοποιήσουμε τα πράγματα. Δυστυχώς το γκολ δεν ήρθε και στο τέλος το άγχος της νίκης με οποιοδήποτε τίμημα δημιούργησε ένα πανικό στην ομάδα. Δεν είχαμε καθαρό μυαλό και εξυπνάδα στις μονομαχίες όσον αφορά το αμυντικό κομμάτι. Πουλούσαμε εύκολα την μπάλα όταν την παίρναμε και ήταν επόμενο ο αντίπαλος να ρισκάρει. Στο 90' δεχτήκαμε ένα κρύο γκολ που ήταν δυσάρεστο για μας».
Για την οπισθοχώρηση των παικτών στο β' ημίχρονο: «Μερικές φορές συμβαίνει ασυναίσθητα αυτό. Όσο και να φωνάζει ο προπονητής από τον πάγκο, οι παίκτες βλέπουν το παιχνίδι να τελειώνει και προσπαθούν να μην δεχτούν γκολ. Όμως δεν είναι πάντα αυτός ο σωστός τρόπος. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, πρέπει όλα τα λεπτά, 90 ή 95 με τις καθυστερήσεις, να είσαι αυτός που πρέπει για να μην δώσεις δικαίωμα στον αντίπαλο να σε απειλήσει. Μας προειδοποίησε ο ΠΑΣ με την ευκαιρία που έβγαλε ο Πίριτς και τη δεύτερη φορά την πληρώσαμε και δεχτήκαμε το γκολ. Πρέπει να ηρεμήσουμε και να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο. Στο μέλλον είναι δύσκολα τα πράγματα και πρέπει ο Ατρόμητος να έρθει στη θέση που του αξίζει».
Για το τι θα ακολουθήσει στο διάστημα της διακοπής: «Τα δύσκολα και άσχημα αποτελέσματα θέλουν καλή διαχείριση. Τα νικηφόρα αποτελέσματα φέρνουν ευφορία και καλή διάθεση και γίνεται πιο εύκολο το έργο των προπονητών. Τώρα πρέπει να διαχειριστούμε τα πάντα και κυρίως τη ψυχολογία μας. Κυρίως πρέπει να δουλέψουμε με διάθεση για να βελτιωθούμε».