Με το ίδιο σχήμα ο ΠΑΣ Γιάννινα αντιμετωπίζει αύριο τον Ατρόμητο

on .

ATROMITOS PAS

Πανέτοιμος είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα για την αυριανή (4 μ.μ.) εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.
Οι Γιαννιώτες βρίσκονται στην 4η θέση της βαθμολογίας μετά από 4 αγωνιστικές, έχοντας συγκεντρώσει 8 βαθμούς, με απολογισμό δύο νικών και δύο ισοπαλιών. Η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά θέλει να ολοκληρώσει την πρώτα πεντάδα αγώνων αήττητη και να πάει στη διακοπή του πρωταθλήματος με την καλύτερη δυνατή βαθμολογική συγκομιδή.
Η ομάδα του Περιστερίου δεν έχει κάνει καλό ξεκίνημα και έχει μόλις μία ισοπαλία και τρεις ήττες μετά τις πρώτες 4 αγωνιστικές. Ο Ισπανός Άνχελ Λόπεθ αποτέλεσε παρελθόν από την τεχνική ηγεσία και τη θέση του πήρε ο έμπειρος Γιώργος Παράσχος που έχει περάσει στο παρελθόν δύο φορές κι από τον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα. Στο ντεμπούτο του Παράσχου ο Ατρόμητος ηττήθηκε με 1-3 στο Περιστέρι από τον Άρη.
Με δεδομένο λοιπόν Περιστεριώτες παίζουν με την πλάτη στον τοίχο και το άγχος θα είναι στη δική τους πλευρά, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και προσήλωση από τους παίκτες του Ηρακλή Μεταξά. Ο 54χρονος προπονητής ζητάει από τους παίκτες του να μείνουν πιστοί στο αγωνιστικό πλάνο και να διατηρήσουν και στον αγώνα με τον Ατρόμητο το καλό αγωνιστικό πρόσωπο.
Χωρίς Γκαρντάφσκι στο Περιστέρι
Ο ΠΑΣ Γιάννινα θα στερηθεί και πάλι των υπηρεσιών του Μίκαελ Γκαρντάφσκι στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, όπως συνέβη και κόντρα στον ΟΦΗ. Ο Γερμανοπολωνός μέσος δεν κατάφερε να ξεπεράσει το τράβηγμα στον προσαγωγό που υπέστη στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό και έτσι είναι για δεύτερο παιχνίδι εκτός πλάνων από τον Ηρακλή Μεταξά. Σίγουρα πρόκειται για σημαντική απώλεια για τον ΠΑΣ αλλά όπως στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ έτσι και σε αυτό με τον Ατρόμητο υπάρχουν λύσεις για να καλυφθεί το κενό.
Τα πλάνα του Μεταξά
Πρωινή προπόνηση περιελάμβανε το χθεσινό πρόγραμμα στην οποία ο Μεταξάς έκανε ανάλυση στους παίκτες του με βίντεο τον τρόπο παιχνιδιού του Ατρόμητου και την τακτική που θα ακολουθήσουν σε αυτή την αναμέτρηση.
Ο Ηρακλής Μεταξάς έδειξε ότι και στο Περιστέρι θα παρατάξει την ομάδα με το αγαπημένο του σύστημα 4-4-2, ενώ η ενδεκάδα θα είναι η ίδια όπως στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ: Τερματοφύλακας ο Λοντίγκιν, στα μπακ δεξιά ο Σάλιακας και αριστερά ο Πίρσμαν, κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κάργας-Εραμούσπε στα χαφ Καραχάλιος και Ντομίνγεθ, δεξιά ο Μορέιρα, αριστερά ο Σνάιντερ και επιθετικό δίδυμο οι Περέα-Μιλιντσεάνου.
Ο Μιλιντσεάνου έβγαλε κάποια κομμάτια της χτεσινής προπόνησης και στη συνέχεια ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Δεν συμμετείχε στο δίτερμα όπου τη θέση του πήρε ο Τριάδης, χωρίς ωστόσο η κατάσταση του να εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία. Ατομικό έκανε και ο Αλέξης Τριάδης.
Διαιτητής ο Τζοβάρας
Ο Γιώργος Τζοβάρας από τη Φθιώτιδα ορίστηκε από την ΚΕΔ και τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ να διευθύνει την αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ατρόμητο με βοηθούς τους Βασίλειο Μωυσιάδη από τα Γρεβενά και Θεόδωρο Τζιουβάρα από την Κοζάνη. Τέταρτος ορίστηκε ο Κωνσταντίνος Τσέτσιλας από τα Γρεβενά.
Στο VAR θα είναι ο Δημήτρης Καραντώνης από την Ημαθία και AVAR ο Τρύφωνας Πετρόπουλος από την Αρκαδία. Παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Δημήτριος Καλύβας από τη Βοιωτία.
Να σημειωθεί ότι αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στις τάξεις του ΠΑΣ Γιάννινα η μη ανάλυση από πλευράς Κλάτενμπεργκ της φάσης του πέναλτι που δόθηκε στον ΟΦΗ σε μαρκάρισμα του Εραμούσπε στον Λάμπρου, ενώ δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα ούτε οι διάλογοι μεταξύ του διαιτητή Αγγελάκη και του VAR Μανούχου.
Φιλικό με Βέροια στη διακοπή
Φιλικό αγώνα με τη Βέροια θα δώσει ο ΠΑΣ Γιάννινα στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος για τους αγώνες των εθνικών ομάδων για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2022. Το φιλικό θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη 7 Οκτωβρίου και την ανακοίνωση έκανε η ΠΑΕ Βέροια. Ωστόσο ακόμη δεν έγινε γνωστό το γήπεδο, αλλά και η ώρα διεξαγωγής του αγώνα.
Το πρόγραμμα του ΠΑΣ από την 6η ως τη 17η αγωνιστική
Ανακοινώθηκε από τη Super League το πρόγραμμα από την 6η ως τη 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος με τον ΠΑΣ Γιάννινα να παίζει έξι παιχνίδια Σάββατο, τρία Κυριακή, ένα Δευτέρα, ενώ υπάρχουν και δύο εμβόλιμες αγωνιστικές Τετάρτη (15/12) και Τρίτη (4/1/22).
Με την επανέναρξη του πρωταθλήματος μετά τη διακοπή για τους αγώνες της Εθνικής ο ΠΑΣ θα υποδεχθεί την Κυριακή 17 Οκτωβρίου (20:30) τον Ολυμπιακό.
Αναλυτικά οι αγώνες του ΠΑΣ:
6η Κυριακή 17/10 20:30 ΠΑΣ -Ολυμπιακός
7η Σάββατο 23/10 19:00 Απόλλων Σμύρνης-ΠΑΣ
8η Κυριακή 31/10 19:30 ΠΑΣ-Αστέρας Τρίπολης
9η Σάββατο 6/11 17:15 ΠΑΣ-Παναιτωλικός
10η Σάββατο 20/11 19:30 Άρης-ΠΑΣ
11η Σάββατο 27/11 19:30 ΠΑΣ-ΑΕΚ
12η Δευτέρα 6/12 19:30 Λαμία-ΠΑΣ
13η Σάββατο 11/12 17:15 ΠΑΣ -Βόλος
14η Τετάρτη 15/12 17:15 ΠΑΣ -ΠΑΟΚ
15η Κυριακή 19/12 19:30 Παναθηναϊκός-ΠΑΣ
16η Τρίτη 4/1 17:15 ΠΑΣ-Ιωνικός
17η Σάββατο 8/1 19:30 ΟΦΗ-ΠΑΣ