Στην Εθνική κλήθηκε ο Μ. Σάλιακας

on .

SALIAKAS PAS 1

• Στις προπονήσεις επιστρέφουν σήμερα το πρωί οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα μετά το ρεπό που τους έδωσε χτες Τετάρτη ο Ηρακλής Μεταξάς και θα ξεκινήσει η προετοιμασία για την κυριακάτικη (03/10, 4:00 μ.μ.) με αντίπαλο τον Ατρόμητο στο Περιστέρι για την 5η αγωνιστική της Super League. Σήμερα θα φανεί αν μπορεί ο Ηρακλής Μεταξάς να υπολογίζει τον Γκαρντάφσκι ενόψει Περιστερίου, ενώ με ενοχλήσεις βγήκε από το παιχνίδι με τον ΟΦΗ και ο Μιλιντσεάνου. Οι λύσεις και οι επιλογές είναι περιορισμένες, ιδίως στο επιθετικό κομμάτι και για αυτό ενδεχομένως να υπάρξει αναπροσαρμογή των πλάνων από τον προπονητή της ομάδας της Ηπείρου.

Στην Εθνική Ελλάδας εκ νέου ο Σάλιακας
Μετά τον αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι υπάρχει διακοπή στο πρωτάθλημα για τους αγώνες των εθνικών ομάδων για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2022. Ο Μανώλης Σάλιακας που ήταν ο κορυφαίος του ΠΑΣ Γιάννινα στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ βρίσκεται και πάλι στις επιλογές του ομοσπονδιακού τεχνικού Τζον Φαν Σχιπ για τις αναμετρήσεις με Γεωργία (9/10) και Σουηδία (12/10). Ο Ηρακλειώτης δεξιός οπισθοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα βρίσκεται ανάμεσα στους 26 εκλεκτούς του Ολλανδού ομοσπονδιακού τεχνικού για τα δύο πολύ σημαντικά εκτός έδρας παιχνίδια για την Εθνική Ελλάδας. Αρχικά με την Γεωργία στο Μπατούμι το Σάββατο 9 Οκτωβρίου στις 19:00 και στη συνέχεια με τη Σουηδία στην Στοκχόλμη την Τρίτη 12 Οκτωβρίου στις 21:45. Αναλυτικά την αποστολή της Εθνικής Ελλάδας αποτελούν οι: Βλαχοδήμος, Πασχαλάκης, Διούδης, Ανδρούτσος, Σάλιακας, Χατζηδιάκος, Παπαδόπουλος, Μαυροπάνος, Τζαβέλλας, Σταφυλίδης, Γιαννούλης, Τσιμίκας, Κούτρης, Ζέκα, Πέλκας, Μασούρας, Μπακασέτας, Αλεξανδρόπουλος, Μπουχαλάκης, Σιώπης, Βρουσάι, Λημνιός, Τζόλης, Μάνταλος, Παυλίδης, Δουβίκας.
Οι διεθνείς θα συγκεντρωθούν στην Αθήνα την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, οπότε είναι προγραμματισμένη ανοιχτή προπόνηση στις 18:30 στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Επομένως ο Σάλιακας θα παραμείνει στην Αθήνα μετά το κυριακάτικο παιχνίδι του ΠΑΣ στο Περιστέρι.

Στην Εθνική Ελπίδων Λιάσος και Λώλης
Μία ακόμα κλήση ήρθε για τους νεαρούς παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα Άγγελο Λιάσο και Αλέξανδρο Λώλη για την Εθνική Ελπίδων. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός και Γιαννιώτης προπονητής Γιώργος Σίμος τους έχει στις επιλογές του για τους εκτός έδρας αγώνες με τη Λευκορωσία (08/10) και την Κύπρο (12/10), για τα προκριματικού του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Επομένως και οι δύο νεαροί παίκτες θα αναχωρήσουν μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο.

Κλήσεις και για Μορέιρα και Μιλιντσεάνου
Πέρα όμως από τους Έλληνες διεθνείς, ο ΠΑΣ έχει στις τάξεις του και δύο ξένους που αγωνίζονται με τα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα. Ο λόγος για τον Μορέιρα και τον Μιλιντσεάνου, οι οποίοι θα αναχωρήσουν μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο για την πατρίδα τους προκειμένου να συμμετέχουν στα παιχνίδια των Εθνικών τους ομάδων για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Νικολάε Μιλιντσεάνου κλήθηκε στην Εθνική Μολδαβίας για τα παιχνίδια με Δανία (9/10) και Ισραήλ (12/10), ενώ ο Αχμέντ Μέντες Μορέιρα θα μεταβεί στη Γουϊνέα, όπου η Εθνική της χώρας του θα δώσει δύο παιχνίδια, εκτός έδρας παιχνίδι με το Σουδάν (9/10) και με το Μαρόκο (12/10) εντός έδρας, παιχνίδι το οποίο είχε αναβληθεί λόγω του πραξικοπήματος.

Τρίτη κλήση σε απολογία για τον ΠΑΣ
Μια ακόμη κλήση σε απολογία ήρθε από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο για την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα για την αναμέτρηση της περασμένης Δευτέρας με τον ΟΦΗ. Ο λόγος της κλήσης είναι τα απρεπή συνθήματα που ακούστηκαν από τους φίλους του ΠΑΣ Γιάννινα προς το ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ Λάμπρου όταν αυτός έδειξε τα γεννητικά του όργανα προς την κερκίδα χωρίς όμως να γίνει αντιληπτός ούτε από τον διαιτητή αλλά ούτε και από τον Τζήλο που έγινε μπροστά του το όλο περιστατικό. Είναι η τρίτη κλήση σε σε απολογία στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές με τον ΠΑΣ ήδη να μετράει 2.500 ευρώ πρόστιμο με Παναθηναϊκό και μια απαλλαγή στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ για τον Φίλιππο Ντόβα.