«Χ»αμένη ευκαιρία για τον ΠΑΣ, έμεινε στο 1-1 με τον ΟΦΗ

on .

PAS OFH 27 9 21
• Την ευκαιρία να αναρριχηθεί στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League έχασε χτες το απόγευμα ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς μετά από ένα χορταστικό παιχνίδι με αρκετές φάσεις αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 με τον ΟΦΗ στο «Ζωσιμάδες» για την 4η αγωνιστική.
Οι Γιαννιώτες πραγματοποίησαν την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση και έχασαν πολλές ευκαιρίες, ωστόσο βρήκαν μπροστά τους τον εξαιρετικό χτες τερματοφύλακα του ΟΦΗ Επασί, ενώ μοιραίος ήταν και ο Μορέιρα. Οι Κρητικοί προηγήθηκαν κόντρα στη ροή του αγώνα με πέναλτι του Νέιρα (12’), όμως ο ΠΑΣ ισοφάρισε με το πρώτο φετινό γκολ του Μιλιντσεάνου (22’). Η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά έφτασε πολλές φορές κοντά στο γκολ με κορυφαία την απίστευτη χαμένη ευκαιρία του Μορέιρα (61’), ενώ ο ΟΦΗ είχε δοκάρι (72’) με τον Ντουρμισάι. Παραμένει αήττητος ο ΠΑΣ Γιάννινα που ανέβηκε στους 8 βαθμούς και έμεινε μόνος τέταρτος. Τέταρτη ισοπαλία και για τον ΟΦΗ, ρεκόρ 11 συνεχόμενων ισοπαλιών για τους Κρητικούς. 
 Πώς έπαιξε ο ΠΑΣ
Με διάταξη 4-4-2 παρέταξε τον ΠΑΣ ο προπονητής Ηρακλής Μεταξάς και έβαλε στο αρχικό σχήμα τον Μορέιρα στη θέση του τραυματία Γκαρντάφσκι. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Λοντίγκιν, δεξί μπακ ο Σάλιακας, αριστερό ο Πίρσμαν και στα στόπερ έπαιξαν οι Κάργας και Εραμούσπε. Στα χαφ ήταν οι Καραχάλιος και Ντομίνγκεθ, δεξί εξτρέμ ο Μορέιρα, αριστερό ο Σνάιντερ και στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Περέα και Μιλιντσεάνου. 
 
«Πάγωσε» το «Ζωσιμάδες»  ο Νέιρα
Οι Γιαννιώτες μπήκαν πιο ορεξάτοι στο παιχνίδι, έχοντας ιδιαίτερα κινητικό τον Μορέιρα μετά την επιλογή του Μεταξά να τον βάλει από τα δεξιά. Ο παίκτης από τη Γουϊνέα μάλιστα είχε το πρώτο καλό σουτ του αγώνα στο 4’ από τον άξονα αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Κόντρα στη ροή του αγώνα, οι Κρητικοί κέρδισαν πέναλτι στο 9’. Ο Γιαννούλης με ψηλοκρεμαστή πάσα βρήκε τον Λάμπρου που μπήκε στην περιοχή του ΠΑΣ και ανατράπηκε από τον Εραμούσπε. Αρχικά ο διαιτητής Αγγελάκης έδειξε να συνεχιστεί ο αγώνας, στη συνέχεια ο VAR Μανούχος τον συμβούλευσε να δει τη φάση και αφού προσέφυγε κι ο ίδιος στο μόνιτορ υπέδειξε τελικά το σημείο του πέναλτι. Ο Νέιρα στο 12’ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και έδωσε το προβάδισμα με σκορ 0-1 στους Κρητικούς. Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ που δέχθηκε ο ΠΑΣ στο φετινό πρωτάθλημα. 
 
Ισοφάριση με Μιλιντσεάνου 
Το γκολ του ΟΦΗ αφύπνισε περαιτέρω τους ποδοσφαιριστές του Μεταξά, οι οποίοι από στατικές κυρίως φάσεις προσπάθησαν να απειλήσουν τον Επασί. Στο 15’  ο Σάλιακας εκτέλεσε φάουλ για τον ΠΑΣ Γιάννινα αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο 19’ από εκτέλεση φάουλ και πάλι από τον διεθνή ακραίο αμυντικό του ΠΑΣ, ο Κάργας πήρε την κεφαλιά αλλά ο Επασί έδιωξε εντυπωσιακά τη μπάλα.
Οι Κρητικοί στη συνέχεια βγήκαν στην αντεπίθεση, από πάσα του Νέιρα ο Φαν Ντάινεν βγήκε μπροστά, ο Ντουρμισάι σούταρε με το αριστερό και η μπάλα έφυγε κόρνερ. Ο ΠΑΣ κατόρθωσε να φτάσει στην ισοφάριση στο 22’, όταν  οι  γηπεδούχοι έκλεψαν τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, ο Μορέιρα τροφοδότησε τον Μιλιντσεάνου, αυτός ελίχθηκε εξαιρετικά και έπιασε το σουτ εκτός περιοχής και έστειλε τη μπάλα να αναπαυτεί στα δίχτυα του Επασί, κάνοντας το 1-1 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. Μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους, ο ΠΑΣ ήταν αυτός που είχε περισσότερο την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μάλιστα, στο 33’ σε μαρκάρισμα που έγινε στον Σνάιντερ από τον Γιαννούλη υπήρχε περίπτωση πέναλτι αλλά δεν δόθηκε από τον διαιτητή Αγγελάκη. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Σάλιακας έκανε τη σέντρα, ο Περέα πήρε την κεφαλιά και η μπάλα έφυγε άουτ.
Απίστευτη ευκαιρία 
με Μορέιρα
Φιλότιμες ήταν οι  προσπάθειες στο δημιουργικό κομμάτι  του ΠΑΣ Γιάννινα και  στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Συγκεκριμένα, στο 47’ ο Σάλιακας έκλεψε τη μπάλα, έδωσε ασίστ στον Σνάιντερ, ο Γερμανός σούταρε από το ύψος του πέναλτι αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Επασί. Ο Σάλιακας, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος του ΠΑΣ Γιάννινα, έβγαζε σχεδόν όλες τις φάσεις από τα πόδια του. Σε μία σέντρα του λοιπόν στο 57’ ο Κάργας πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Οι Γιαννιώτες έχασαν απίστευτη διπλή φάση στο 61’ για να ανοίξουν το σκορ. Σε αντεπίθεση, ο Πίρσμαν ξεπέρασε τον Μαρινάκη, έγινε κόντρα πάνω στον Περέα, η μπάλα πήγε στον Μορέιρα που ήταν αφύλακτος στο δεύτερο δοκάρι αλλά ο Καμερουνέζος γκολκίπερ του ΟΦΗ στην επέμβαση της αγωνιστικής και ίσως της σεζόν, έδιωξε με εντυπωσιακό τρόπο σε κόρνερ. Με την εκτέλεση, ο Κάργας πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι.
 Δοκάρι ο ΟΦΗ  με Ντουρμισάι
Στο 70' ασυνεννοησία του Βούρου με τον Επασί, ο  Σάλιακας έκανε το γύρισμα από δεξιά, αλλά  ο Περέα δεν κατάφερε να κάνει το σουτ στην κίνηση. Για ένα ολιγόλεπτο διάστημα ο ΟΦΗ προκάλεσε ένα μικρό πονοκέφαλο στην εστία του ΠΑΣ. Στο 72' ο Λάμπρου έκανε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Λοντίγκιν, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Ντουρμισάι έκανε το σουτ εκτός της περιοχής, η μπάλα έγλειψε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Λοντίγκιν που βρήκε ίσα- ίσα τη μπάλα και έδιωξε σε κόρνερ.
Στην τελευταία αξιόλογη προσπάθεια για να σκοράρει ο ΠΑΣ, στο 80’ ο Μορέιρα έκανε το σουτ η μπάλα βρήκε στον Βούρο και στη συνέχεια από σέντρα του Περέα από δεξιά ο Μαρινάκης έδιωξε πριν γίνει απειλητικός ο Σνάιντερ.
Το 1-1 έμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Αγγελάκη που βρήκε τις δυο ομάδες αήττητες μετά από 4 αγωνιστικές, ενώ ο ΠΑΣ δέχθηκε μόλις ένα γκολ κι αυτό από εκτέλεση πέναλτι. Την Κυριακή οι Γιαννιώτες θα αντιμετωπίσουν τον Ατρόμητο στο Περιστέρι για την 5η αγωνιστική της Super League.
Διαιτησία: Αγγελάκης (Σακκάς- Γεωργακόπουλος)
ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Μορέιρα, Σνάιντερ, Περέα (90+3 Λιάσος), Μιλιντσεάνου (78’ Τριάδης Π).
ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Πασαλίδης (56’ Διαμαντής- 66’ Κοροβέσης), Μαρινάκης, Λάμπρου, Νέιρα (83’ Σελίμοβιτς), Φαν Ντάινεν (83’ Γρίβας), Βούρος, Γκαγιέγος, Ντουρμισάι, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης (66’ Ντε Γκουζμάν).
 Οι δηλώσεις Ηρ. Μεταξά
Μετά τη λήξη του παιχνιδιού ο προπονητής του ΠΑΣ Ηρακλής Μεταξάς σε δηλώσεις του στη Nova ανέφερε και τα εξής: «Αν το χάναμε αυτό το παιχνίδι δεν θα κοιμόμουν όλη τη βδομάδα. Είχαμε κατοχή, παίξαμε ωραίο ποδόσφαιρο, είχαμε 7 καθαρές φάσεις. δεν δεχτήκαμε φάση εκτός από το πέναλτι». Αναφερόμενος στην επιθετική δυστοκία, τόνισε: «Η ουσία είναι το γκολ να κερδίσεις το παιχνίδι. Θέλουμε να σκοράρουμε. Κάποιες φορές είναι και θέμα τύχης. Είναι να το έχεις να το βάλεις. Θα δουλέψουμε να το βρούμε πιο εύκολα».