«Πονάει» στην επίθεση ο ΠΑΣ Γιάννινα

on .

METAKSAS HRAKLHS 2 

Με τον βαθμό της ισοπαλίας επέστρεψε ο ΠΑΣ Γιάννινα από τη Νίκαια καθώς αναδείχτηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα με τον Ιωνικό για την 3η αγωνιστική της Super League. Πλέον, οι Γιαννιώτες έχουν στρέψει το βλέμμα τους στην αναμέτρηση της Δευτέρας (27/09, 5:15 μ.μ.) με αντίπαλο τον ΟΦΗ στο «Ζωσιμάδες».
Το μηδέν παθητικό στην άμυνα κράτησε για τρίτο σερί παιχνίδι ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς μετά τους ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό δεν δέχτηκε γκολ ούτε από τον Ιωνικό στη Νίκαια. Η ανασταλτική λειτουργία της γιαννιώτικης ομάδας δουλεύει καλά μέχρι στιγμής, ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο και με την επίθεση. Ο ΠΑΣ δυσκολεύεται να δημιουργήσει, κάνει ελάχιστες φάσεις και στο παιχνίδι στη Νίκαια ήταν αισθητή η απουσία του Κόντε από την επίθεση. Η χρησιμοποίηση του Λώλη στην επίθεση από τον Μεταξά δεν απέδωσε, ούτε όμως και του Μιλιντσεάνου στην επανάληψη για όσο χρόνο αγωνίστηκε. Ακολουθούν παιχνίδια, όπως αυτό της Δευτέρας με τον ΟΦΗ, που ο ΠΑΣ θα χρειστεί να δημιουργήσει φάσεις και να έχει την υπεροχή. Επομένως καλείται ο Ηρακλής Μεταξάς να βρει λύσεις εκ των έσω για το επιθετικό κομμάτι.
Μεταξάς: «Βήμα-βήμα  θα βελτιωθούμε»
Μετά την επιστροφή της ομάδας στα Γιάννινα ο 54χρονος προπονητής μίλησε χτες στους εκπροσώπους του Τύπου κάνοντας τον απολογισμού του παιχνιδιού με τον Ιωνικό, αλλά και σχολιάζοντας το επερχόμενο παιχνίδι με τον ΟΦΗ.
Αρχικά, ο Ηρακλής Μεταξάς σημείωσε ότι: «Δεν κοιτάω πρώτα το αποτέλεσμα, αλλά τις κινήσεις που κάνουμε μέσα στο γήπεδο. Στην αρχή δεν δείξαμε αυτά που θέλαμε και δουλεύουμε στην προπόνηση, μετά από 20-25 λεπτά το βελτιώσαμε, προσπαθήσαμε να παίξουμε λίγο μπάλα. Από εκεί βγαίνει και η ευκαιρία, κάνοντας σωστά πράγματα. Και πάλι είχαμε να κόψουμε αντεπιθέσεις του αντιπάλου που ήταν καλές και στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτό το καταφέραμε και θα προσπαθήσουμε και στα επόμενα παιχνίδια να το βελτιώσουμε».
Για την καλή ανασταλτική λειτουργία: «Είναι σημαντικό που κάποια λάθη αμυντικά που κάναμε στα φιλικά δεν τα βλέπω τώρα. Είναι πολύ δύσκολο να διορθώσεις όλα τα λάθη που έκανες και να τα φτάσεις σε διπλάσιο βαθμό. Σιγά-σιγά προσπαθούμε όλα να τα βελτιώσουμε, το δημιουργικό είναι το ωραίο και το δύσκολο του ποδοσφαίρου. Για αυτό ξεχωρίζει από άλλα αθλήματα. Κοιτάμε και τα δυο κομμάτια. Προσπαθούμε να τα βελτιώσουμε, αλλά η μπάλα είναι το πιο δύσκολο κομμάτι».
Για το κατά πόσο διαφοροποιούν την κατάσταση οι τραυματισμοί: «Είμαστε αυτή η ομάδα που είμαστε και προσπαθούμε σε όλα τα πλάνα. Δεν είχαμε πάντα το ίδιο πλάνο, κάποιες λεπτομέρειες άλλαξαν. Θα κοιτάξουμε τον αντίπαλο, να κοιτάξουμε να κρατήσουμε κάποιες βασικές μας αρχές, θα κοιτάξουμε να κινηθούμε στα καλά στοιχεία ή τις αδυναμίες του αντιπάλου και το παιχνίδι θα δείξει».
Για το εάν επηρεάστηκαν οι παίκτες από τον τραυματισμό Κόντε: «Το συζητήσαμε με την έννοια ότι μιλάμε για αυτούς που υπάρχουν, εκεί να είναι η συγκέντρωσή μας, τα παιδιά που είναι πώς μπορούν να βοηθήσουν. Το ίδιο είπε και ο Κόντε που ήταν κοντά μας στο ξενοδοχείο. Μιλάμε για αυτούς που υπάρχουν αλλιώς να μιλάμε και για μεταγραφές που δεν έγιναν ποτέ. Γιατί να μιλάμε για αυτό; Πρέπει να συγκεντρωθούμε τι θα κάνουμε στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, αυτοί που θα είναι στο ρόστερ».
Για τα τρία ματς σε μία εβδομάδα χωρίς ξεκούραση: «Δεν είναι μόνο τα τρία παιχνίδια. Είναι πέντε ώρες να πας Αθήνα, πέντε να γυρίσεις, μία ώρα μετακίνηση μέσα στην Αθήνα για να πας στο γήπεδο,όλα έχουν κούραση. Έχω μιλήσει με παίκτες που παίζουν και Τσάμπιονς Λιγκ, Ευρώπη, τι να πουν αυτά τα παιδιά. Αυτή είναι η δουλειά μας και όπως έρχεται το αντιμετωπίζουμε».
Τράβηγμα στον προσαγωγό  ο Γκαρντάφσκι
Με ένα πρόβλημα τραυματισμού επέστρεψε ο ΠΑΣ στα Γιάννινα από το παιχνίδι με τον Ιωνικό στη Νίκαια. Συγκεκριμένα, ο Μίκαελ Γκαρντάφσκι τραυματίστηκε στον προσαγωγό και αντικαταστάθηκε στο 52' από τον Μορέιρα.
Ο 30χρονος Γερμανοπολωνός έκανε χτες εξετάσεις από τον γιατρό της ομάδας, Σταύρο Ριστάνη και φάνηκε ότι γλίτωσε τη θλάση, αλλά υπέστη ένα τράβηγμα στον προσαγωγό, δηλαδή απέφυγε τα χειρότερα. Ο Γκαρντάφσκι θα μείνει εκτός του αγώνα της Δευτέρας με τον ΟΦΗ και θα δώσει αγώνα δρόμου για να προλάβει το παιχνίδι της επόμενης Κυριακής με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.
Διαιτητής με ΟΦΗ ο Αγγελάκης
Ο Άγγελος Αγγελάκης από τη Μακεδονία ορίστηκε από την ΚΕΔ και τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ να διευθύνει την αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΟΦΗ.
Βοηθοί του Αγγελάκη θα είναι ο Παναγιώτης-Δημήτριος Σακκάς από τη Θεσσαλία και ο Τιμολέων Γεωργακόπουλος από τον Πειραιά, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Αθανάσιος Τζήλος από τη Λάρισα. Στο VAR θα είναι ο Ευάγγελος Μανούχος από την Αργολίδα και AVAR ο Αλέξανδρος Τσακαλίδης από τη Χαλκιδική. Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Θεόδωρος Γκαϊτατζής από τη Δράμα.