ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκός παίζουν για τη νίκη και τις εντυπώσεις

on .

PAS PAO SHMATA 17 9 21

• Να έχει ανάλογη συνέχεια η σπουδαία επιτυχία της Τούμπας και το μεγάλο διπλό επί του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη θα προσπαθήσει ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς υποδέχεται σήμερα το βράδυ (8:30 μ.μ.) τον Παναθηναϊκό στο «Ζωσιμάδες» για την 2η αγωνιστική της Super League 1, στο πρώτο επίσημο εντός έδρας παιχνίδι της σεζόν.
Το 0-1 επί του ΠΑΟΚ την περασμένη Κυριακή στην Τούμπα προκάλεσε αίσθηση και έδωσε σημαντική βαθμολογική και ψυχολογική ώθηση στον ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει της συνέχειας. Οι Γιαννιώτες έχουν δύσκολο πρόγραμμα μπροστά τους αφού πρέπει να δώσουν 3 αγώνες σε 9 ημέρες με Παναθηναϊκό, Ιωνικό και ΟΦΗ καθώς υπάρχει και εμβόλιμη αγωνιστική την επόμενη εβδομάδα. Πρώτα από όλα όμως το μυαλό των παικτών του Ηρακλή Μεταξά είναι στη σημερινή αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό.

Χρειάζεται προσοχή
Οι περσινοί αγώνες με τους «πράσινους» είχαν έντονο ενδιαφέρον και απέκτησαν ειδικό βάρος μετά την αλλαγή έδρας στο παιχνίδι κυπέλλου και τη μετάθεσή του από τα Γιάννινα στο Αγρίνιο. Ο ΠΑΣ Γιάννινα τελικά πέτυχε το «3 στα 3» κόντρα στο «τριφύλλι» νικώντας σε Αγρίνιο, Λεωφόρο και «Ζωσιμάδες». Φέτος όμως τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Ο Παναθηναϊκός έχει ενισχυθεί μεταγραφικά και στον πάγκο του βρίσκεται ο καλός και σοβαρός τεχνικός Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Για αυτό το παιχνίδι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από πλευράς ΠΑΣ και κατάθεση ψυχής από τους παίκτες προκειμένου να έρθει η νίκη μπροστά στους Γιαννιώτες φιλάθλους.
Η προετοιμασία των Γιαννιωτών κύλησε χωρίς προβλήματα και απρόοπτα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας καθώς σχεδόν όλοι οι παίκτες ήταν διαθέσιμοι. Ήδη από την προπόνηση της Τετάρτης οι Μπρένερ και Καραγιάννης έβγαλαν όλο το προπονητικό πρόγραμμα. Μοναδικοί απόντες πλέον οι αδερφοί Τριάδη, με τον Παναγιώτη να έχει ξεκινήσει ήδη ατομικό πρόγραμμα. Το χτεσινό πρόγραμμα ήταν διάρκειας μίας περίπου ώρας και μετά το αρχικό ζέσταμα περιελάμβανε δίτερμα με ασκήσεις κατοχής της μπάλας και αρκετή δουλειά πάνω στην επιθετική τακτική. Πριν την έναρξη της προπόνησης ο Ηρακλής Μεταξάς έκανε μια σύντομη ομιλία στους παίκτες του, ζητώντας τους να δείξουν σήμερα με τον Παναθηναϊκό το ίδιο πάθος και την ίδια αγωνιστικότητα που έδειξαν στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ.
Μετά το τέλος της χτεσινής προπόνησης ο Ηρακλής Μεταξάς ανακοίνωσε την 20μελή αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα για τον σημερινό αγώνα. Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι: Λοντίγκιν, Σούλης, Σάλιακας, Οικονομόπουλος, Πίρσμαν, Κάργας, Παντελάκης, Εραμούσπε, Σιόντης, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Λιάσος, Λώλης, Γκαρντάφσκι, Μορέιρα, Μπρένερ, Σνάιντερ, Μιλιντσεάνου, Περέα και Κόντε.

Τα πλάνα του Μεταξά
Ο Ηρακλής Μεταξάς είναι υπέρμαχος του ρητού «ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει» και έτσι δεν αναμένονται σήμερα να υπάρξουν αλλαγές στη βασική ενδεκάδα σε σχέση με το παιχνίδι της Τούμπας.
Το 4-4-2 θα παραμείνει ως διάταξη της ομάδας και πιθανότατα ο ΠΑΣ θα ξεκινήσει στο βασικό σχήμα με τους Λοντίγκιν, Σάλιακα, Πίρσμαν, Κάργα, Εραμούσπε, Καραχάλιο, Ντομίνγκεθ, Γκαρντάφσκι, Σνάιντερ, Περέα και Κόντε.

Πρεμιέρα για τη  νέα φανέλα
Εν τω μεταξύ, σήμερα αναμένεται να φορέσει ο ΠΑΣ και τη νέα του εμφάνιση καθώς στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα φόρεσε φανέλες από την προηγούμενη σεζόν. Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και το Hall Of Brands παρουσίασαν τις δύο φανέλες που θα φορέσει η ομάδα την αγωνιστική περίοδο 2021-22. Να σημειωθεί ότι οι νέες εμφανίσεις του ΠΑΣ Γιάννινα φέρουν την υπογραφή του πασίγνωστου γαλλικού οίκου Le Coq Sportif και σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν θα καθιερωθεί ως «ισόβια» η ιστορική εμφάνιση του «Άγιαξ της Ηπείρου» της δεκαετίας του 1970.

Διαιτητής ο Παπαδόπουλος
Σημαντική παράμετρος του σημερινού αγώνα είναι και η διαιτησία. Η ΚΕΔ και ο επικεφαλής της Μαρκ Κλάτενμπεργκ επέλεξαν να διαιτητεύσει τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό ο διαιτητής Γιάννης Παπαδόπουλος από τη Μακεδονία, δηλαδή ο ρέφερι του περσινού αγώνα κυπέλλου μεταξύ των δύο ομάδων που προκάλεσε θυμηδία στο πανελλήνιο με την απόφαση του να μην διεξαχθεί το παιχνίδι λόγω ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου των «Ζωσιμάδων». Βοηθοί του θα είναι ο Ανδρέας Μεϊντανάς από την Αχαΐα και ο Γεώργιος Χριστάκογλου από τη Χαλκιδική ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Ευάγγελος Γρατσάνης από τα Τρίκαλα.

Μοιρασμένη η προϊστορία
Σχεδόν απόλυτη είναι η ισορροπία που υπάρχει στα παιχνίδια του ΠΑΣ Γιάννινα με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στα Γιάννινα. Ο ΠΑΣ σε επίπεδο πρωταθλήματος Α’ Εθνικής Κατηγορίας έχει υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό 25 φορές και έχει καταφέρει να καταγράψει 9 νίκες. 10 φορές οι πράσινοι έχουν φύγει με το διπλό από τα Γιάννινα, ενώ έξι παιχνίδια δεν έχουν αναδείξει νικητή. Οι Γιαννιώτες έχουν σκοράρει 18 φορές, ενώ ο Παναθηναϊκός έχει πετύχει 25 τέρματα.

Με 22 παίκτες ο Παναθηναϊκός
Στα Γιάννινα βρίσκεται από χτες το απόγευμα ο Παναθηναϊκός ενόψει της σημερινής αναμέτρησης με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Ζωσιμάδες». Η προετοιμασία των «πράσινων» ολοκληρώθηκε χτες το μεσημέρι στο «Γ. Καλαφάτης» και στη συνέχεια ανακοινώθηκε από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς η αποστολή για τα Γιάννινα
Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι: Διούδης, Μπρινιόλι, Ξενόπουλος, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Αλεξανδρόπουλος, Ιωαννίδης, Μακέντα, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Λούντκβιστ, Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Μαουρίσιο, Βιτάλ.
Χθες βράδυ, στην πρεμιέρα της β’ αγωνιστικής, ο Ιωνικός κέρδισε τον Άρη με 1-0.