Ενισχυμένος με τον Ι. Κάργα ο ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα

on .

PAS PROPONHSH 8 9 2021

• Στην τελική ευθεία μπήκε η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει του αγώνα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ την Κυριακή (12/09, 7:00 μ.μ.) στην Τούμπα για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League. Ένα από τα θετικά νέα της ημέρας, είναι το γεγονός ότι ο Ηρακλής Μεταξάς υπολογίζει πλέον για την ενδεκάδα της Κυριακής τον Γιάννη Κάργα, καθώς δεν θα ισχύσει τελικά η κόκκινη κάρτα που δέχτηκε στο φιλικό παιχνίδι με τον Άρη.
Με απογευματινή προπόνηση συνεχίστηκε χτες η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος και του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Τα προβλήματα τραυματισμών δεν λείπουν από το γιαννιώτικο στρατόπεδο καθώς ο Ηρακλής Μεταξάς δεν μπορεί να υπολογίζει τους τραυματίες Μπρένερ και Καραγιάννη. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός υπεβλήθη σε επέμβαση στο χέρι και του έχει τοποθετηθεί νάρθηκας, ενώ ο Καραγιάννης υπέστη διάστρεμμα σε σύγκρουση του με τον Ντομίνγκεθ κατά τη διάρκεια της προπόνησης.
Μετά την αρχική προθέρμανση, το χτεσινό πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις με τη μπάλα και δίτερμα 8 εναντίον 8 με έμφαση στην κυκλοφορία της μπάλας και το build up. Σήμερα Πέμπτη οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα έχουν ένα ακόμα ρεπό, ενώ η επιστροφή στις προπονήσεις θα γίνει το πρωί της Παρασκευής με προπόνηση που θα γίνει μάλλον στο Εθνικό Στάδιο «οι Ζωσιμάδες», ενώ μετά θα δώσει και συνέντευξη Τύπου ο Ηρακλής Μεταξάς ενόψει της πρεμιέρας με τον ΠΑΟΚ.

Επιστρέφουν οι διεθνείς
Από εκεί και πέρα, σήμερα αναμένονται στα Γιάννινα και οι τέσσερις εκ των πέντε διεθνών και συγκεκριμένα οι Μιλιντσεάνου, Σάλιακας, Λώλης και Λιάσος, ενώ παραμένει άγνωστο πότε θα καταφέρει να επιστρέψει ο Μορέιρα από τη Γουϊνέα μετά το πραξικόπημα που έγινε στη χώρα της Αφρικής.
Χτες το βράδυ η Εθνική Ελλάδας αγωνίστηκε κόντρα στην Σουηδία στο ΟΑΚΑ, με τον Μανώλη Σάλιακα στην αποστολή και με την είδηση για παραίτηση του Θοδωρή Ζαγοράκη από την προεδρία της ΕΠΟ να κυριαρχεί. Η επιστροφή του 25χρονου δεξιού οπισθοφύλακα στα Γιάννινα αναμένεται σήμερα το απόγευμα.
Επίσης, χτες αργά το βράδυ αναμένονταν στην Ελλάδα και η αποστολή της Εθνικής Ελπίδων από την Ισλανδία. Ο Άγγελος Λιάσος έκανε και επίσημο ντεμπούτο με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετά το φιλικό με τη Δανία την περασμένη Παρασκευή. Συγκεκριμένα, ο 21χρονος Φλωρινιώτης μέσος μπήκε ως αλλαγή στον αγώνα με την Ισλανδία στο 90’ στη θέση του Τσιγγάρα. Αντίθετα, ο Αλέξανδρος Λώλης δεν πήρε χρόνο συμμετοχής από τον Γιαννιώτη ομοσπονδιακό τεχνικό Γιώργο Σίμο.

Σκόραρε με την Μολδαβία ο Μιλιντσεάνου
Περίπου μισή ώρα αγωνίστηκε ο Μολδαβός επιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα Νικολάε Μιλιντσεάνου στο παιχνίδι της χώρας του με τα Νησιά Φερόε και κατάφερε να σκοράρει για τους Μολδαβούς.
Ο 29χρονος επιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε στο 60′ και στο 84′ μείωσε για λογαριασμό των Μολδαβών, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για τους Μολδαβούς προκειμένου να αποφύγουν την ήττα με 2-1 από τα Νησιά Φερόε.
Τέλος, άγνωστο παραμένει πότε θα γυρίσει από τη Γουϊνέα ο Αχμάντ Μέντες Μορέιρα. Ο νεοαποκτηθείς ποδοσφαιριστής των Γιαννιωτών είναι καλά στην υγεία του και χτες ανέβασε μήνυμα στο Instagram με φωτογραφία μαζί με τους υπόλοιπους διεθνείς ποδοσφαιριστές. Στο μήνυμα του ο Μορέιρα τονίζει πως «όποια κι αν είναι η κατάσταση, παραμένει τιμή να εκπροσωπείς την Εθνική ομάδα της Γουϊνέας».

Κανονικά στην Τούμπα ο Κάργας
Δεν θα ισχύσει τελικά η τιμωρία του Γιάννη Κάργα για την αποβολή του με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο φιλικό με τον Άρη και έτσι ο αμυντικός του ΠΑΣ Γιάννινα θα είναι κανονικά στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιθύνοντες του ΠΑΣ Γιάννινα ήρθαν σε επικοινωνία με την Super League και ζήτησαν να μην δηλωθεί η δεύτερη κίτρινη κάρτα-αποβολή που είχε δώσει στον αμυντικό των Γιαννιωτών στο φιλικό με τον Άρη ο Γρεβενιώτης ρέφερι Τσέτσιλας. Κάτι τέτοιο έγινε και έτσι ο 27χρονος Κιλκισιώτης δεν θα τιμωρηθεί για την αποβολή του στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και θα είναι στη διάθεση του Ηρακλή Μεταξά για την Τούμπα.

Ανακαίνιση των αποδυτηρίων
Σε ριζική ανακαίνιση των αποδυτηρίων της προχώρησε τον Ιούνιο η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και αντικατέστησε τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούσαν οι παίκτες στο γυμναστήριο με πιο σύγχρονα όργανα.
Ωστόσο τα παλαιότερα όργανα γυμναστικής, καθώς επίσης κι ένα τζακούζι, το οποίο δεν χρησιμοποιούταν ιδιαίτερα από τους ποδοσφαιριστές, δεν θα μείνουν αναξιοποίητα. Η γιαννιώτικη ΠΑΕ αποφάσισε να τα δωρίσει στο ΠΕΑΚΙ.
Η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ σε ανακοίνωσή της ευχαρίστησε την ΠΑΕ για τη συγκεκριμένη δωρεά: Η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, ευχαριστεί την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966, για την παραχώρηση αθλητικού εξοπλισμού. Ειδικότερα, η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα δώρισε στο ΠΕΑΚΙ, αθλητικά όργανα γυμναστικής και ένα τζακούζι.
«Η αγαστή συνεργασία μεταξύ φορέων και συλλόγων στον τομέα του αθλητισμού είναι ιδιαίτερα σημαντική και είναι πάντα προς όφελος όσων χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης, Παντελής Κολόκας, ευχαριστώντας την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.