Νέο φιλικό τεστ για τον ΠΑΣ Γιάννινα με τον Θεσπρωτό

on .

PAS GIANNINA LOGOTHESPROTOS LOGO

• Το έκτο φιλικό της καλοκαιρινής του προετοιμασίας θα δώσει σήμερα το απόγευμα (6 μ.μ.) ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς θα υποδεχτεί στο ΠΕΑΚΙ τον Θεσπρωτό Ηγουμενίτσας, ομάδα που τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Παρελθόν από τον ΠΑΣ οι Γροσδάνης και Δούμτσης, αφαίρεση 6 βαθμών από τον Άρη λόγω οφειλών.
Το δεύτερο εντός έδρας φιλικό και συνολικά το έκτο της καλοκαιρινής προετοιμασίας θα δώσει σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα με αντίπαλο τον Θεσπρωτό του Χουάν Ραμόν Ρότσα. Στα προηγούμενα πέντε φιλικά ο ΠΑΣ μετράει τέσσερις ήττες και μόλις μία ισοπαλία. Εκείνο που προβληματίζει περισσότερο από τα αρνητικά αποτελέσματα είναι η εικόνα της ομάδας και κυρίως η έλλειψη συνοχής και τα πολλά κενά στην άμυνα.
Στη σημερινή αναμέτρηση με την ομάδα από την Ηγουμενίτσα ο Ηρακλής Μεταξάς δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Σνάιντερ, Μίνα και Αλέξη Τριάδη καθώς και τους διεθνείς Μιλιντσεάνου, Μορέιρα, Σάλιακα Λώλη και Λιάσο. Ο 54χρονος τεχνικός της γιαννιώτικης ομάδας προσπαθεί μέσα από τα φιλικά παιχνίδια να «δέσει» την ομάδα και να μπορέσει να βγάλει την ενδεκάδα και το σύστημα που κατά την κρίση του θα είναι τα ενδεδειγμένα για να πορευτεί ο ΠΑΣ στο πρωτάθλημα, το οποίο όπως όλα δείχνουν θα ξεκινήσει στις 11 Σεπτεμβρίου. Μέχρι τώρα πάντως οι εμφανίσεις που έχει κάνει στα παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι σήμερα μόνο ενθαρρυντικές δεν είναι κάτι που έχει εντοπίσει και ο Ηρακλής Μεταξάς.
Η χθεσινή προπόνηση έγινε με πολλές απουσίες αφού εκτός από τους διεθνείς και τους τραυματίες Τριάδη Α., Μίνα και Σνάιντερ ατομικό έκαναν οι Πίρσμαν και Γκαρντάφσκι. Το χτεσινό πρόγραμμα περιελάμβανε ομιλία του προπονητή προς τους ποδοσφαιριστές για το σημερινό φιλικό με τον Θεσπρωτό και στη συνέχεια οι παίκτες δούλεψαν πάνω στην τακτική. Λίγο πριν το τέλος της προπόνησης αποχώρησε ο Καραγιάννης και είναι αμφίβολη η συμμετοχή του στο σημερινό παιχνίδι με τον Θεσπρωτό.
Στο μεταξύ, σε προγραμματισμένο έλεγχο, άλλοι δυο ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και ο Μεταξάς θα στερηθεί των υπηρεσιών τους για περίπου 10 μέρες.

Παρελθόν Γροσδάνης και Δούμτσης
Παρελθόν αποτελούν από τον ΠΑΣ Γιάννινα οι Παύλος Γροσδάνης και Γιώργος Δούμτσης, οι οποίοι έλυσαν τα συμβόλαια τους με τους Γιαννιώτες. Ο 19χρονος Γροσδάνης είχε έρθει από τη Φλώρινα στην Κ17 του ΠΑΣ Γιάννινα. Είχε γίνει επαγγελματίας πριν από 2 χρόνια και έκανε το ντεμπούτο στο Κύπελλο Ελλάδος το 2019 σε αγώνα με τον Ασπρόπυργο. Στη Super League αγωνίστηκε πέρυσι σε 4 παιχνίδια των play-out, κάνοντας ντεμπούτο στο παιχνίδι με τη Λαμία. Ήταν επίσης δύο φορές διεθνής με την Εθνική Κ17. Ο 21χρονος Γιώργος Δούμτσης ήρθε πέρυσι από την Κ19 του ΠΑΟΚ στον ΠΑΣ Γιάννινα. Έκανε επτά συμμετοχές με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ ήταν και μία φορά διεθνής όσο ήταν στον ΠΑΟΚ με την Κ19.

Όλα δείχνουν πρεμιέρα στις 11 Σεπτεμβρίου
Την πραγματοποίηση της επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης την ερχόμενη Πέμπτη (02/09) στις 12:00 μέσω τηλεδιάσκεψης και του Δ.Σ. στις 12.30 της ίδιας μέρας, αποφάσισε χτες η Super League. Πάντως δεν φαίνεται αυτή τη στιγμή να υπάρχει νέος κίνδυνος αναβολής στην έναρξη του πρωταθλήματος και όλα συγκλίνουν ότι η σέντρα θα γίνει το επόμενο Σαββατοκύριακο, 11-12 Σεπτεμβρίου, καθώς έχει βρεθεί λύση στο πρόβλημα των πέντε «άστεγων» ομάδων, οι οποίες θα υπογράψουν στην Cosmote, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης θα υπογράψει με τη Nova. Εκείνος που δεν έχει κλείσει ακόμα τηλεοπτικό συμβόλαιο είναι ο ΠΑΟΚ, παρά τις αρχικές φήμες για συμφωνία του με τη Nova.

Με -6 ξεκινάει το πρωτάθλημα ο Άρης
Με μείον έξι βαθμούς θα ξεκινήσει στο νέο πρωτάθλημα ο Άρης καθώς η επιτροπή Εφέσεων απέρριψε την έφεση της θεσσαλονικιώτικης ΠΑΕ για την υπόθεση Λάσκοφ και έτσι παραμένει η ποινή που είχε επιβάλει πρωτόδικα η επιτροπή Δεοντολογίας. Υπενθυμίζεται ότι ο Άρης κατηγορήθηκε για πλαστογραφία εγγράφων στην κατάθεση του δελτίου του σκοπιανού Λάσκοφ στην ΕΠΟ, ενώ πλέον το μόνο ένδικο μέσο στο οποίο μπορούν να προσφύγουν οι Θεσσαλονικείς είναι το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο CAS στην Ελβετία.

Καθυστερούν οι παρεμβάσεις στο ΠΕΑΚΙ
Σήμερα μπαίνει ο Σεπτέμβριος και το φθινόπωρο αρχίζει, όμως δυστυχώς ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει τα έργα για την ανάπλαση και την αναμόρφωση των γηπέδων στο Πανηπειρωτικό της Ανατολής. Πρακτικά αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στον ΠΑΣ Γιάννινα, ιδίως όταν ξεκινήσουν οι βροχές στα Γιάννινα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη παραδοθεί στους διοικούντες του ΠΑΣ Γιάννινα η σχετική μελέτη που έχει εκπονήσει η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ μαζί με την ΓΓΑ, στις οποίες ανήκουν οι εγκαταστάσεις. Αναμένεται πλέον η μελέτη του Γιώργου Χριστοβασίλη μέσω προγράμματος και να οριστεί το χρονοδιάγραμμα των εργασιών. Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει ο ίδιος ο πρόεδρος της γιαννιώτικης ΠΑΕ, στόχος είναι να φτιαχτούν δύο γήπεδα στη θέση που βρίσκεται εκείνο που βλέπει προς την Εθνική Οδό και τα οποία θα είναι κάθετα σε σχέση με το σημερινό.