Με φιλάθλους το σημερινό φιλικό του ΠΑΣ με τον Παναιτωλικό!

on .

PAS PANAITOLIKOS FILIKO

Το πέμπτο φιλικό της καλοκαιρινής του προετοιμασίας δίνει σήμερα το απόγευμα (6:30 μ.μ.) ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς υποδέχεται τον Παναιτωλικό στο «Ζωσιμάδες», στο πρώτο εντός έδρας φιλικό μετά την ανακατασκευή του νέου χλοοτάπητα στο Εθνικό Στάδιο.
Το παιχνίδι τελικά θα γίνει παρουσία φιλάθλων με τη γενική είσοδο να έχει οριστεί στα 15 ευρώ.
Τρεις ήττες και μία ισοπαλία είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός των φιλικών αναμετρήσεων για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Γιαννιώτες δεν έχουν καταφέρει να νικήσουν σε κάποιο φιλικό, ενώ έχουν πετύχει μόλις ένα γκολ και στον αντίποδα έχουν δεχτεί επτά τέρματα. Κόντρα στον Παναιτωλικό θα γίνουν τα «αποκαλυπτήρια» του αγωνιστικού χώρου στο «Ζωσιμάδες» καθώς θα είναι ο πρώτος αγώνας μετά την ανακατασκευή του χλοοτάπητα που έγινε τους προηγούμενους μήνες. Γιαννιώτες και Αγρινιώτες θα αναμετρηθούν για δεύτερη φορά φέτος μιας και είχαν αναδειχτεί ισόπαλοι 0-0 και στο Emileon του Αγρινίου στις 8 Αυγούστου.
Χτες Παρασκευή οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα επέστρεψαν στις προπονήσεις μετά το ρεπό που τους έδωσε την Πέμπτη ο Ηρακλής Μεταξάς, ενώ και ο ίδιος ο 54χρονος τεχνικός γύρισε από τη Γερμανία που είχε μεταβεί για την κηδεία συγγενικού του προσώπου. Στο τελευταίο φιλικό με τον Άρη ο ΠΑΣ Γιάννινα ηττήθηκε με 4-1 και πέραν του αποτελέσματος έδειξε ότι έχει πολλές αδυναμίες και χρειάζεται αρκετή δουλειά στις προπονήσεις. Υπό αυτό το πρίσμα ήταν θετική η αναβολή του πρωταθλήματος καθώς δίνεται πίστωση χρόνου για να εμφανιστεί η ομάδα της Ηπείρου πιο έτοιμη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.
Τέσσερις απουσίες
Ο Ηρακλής Μεταξάς δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Σνάιντερ καθώς ο Γερμανός αναρρώνει από τη θλάση στον λαγονοψοΐτη μυ, ενώ απών θα είναι και ο Αλέξης Τριάδης. Το σημερινό φιλικό δεν θα προλάβουν και οι δύο εκ των πέντε διεθνών, οι Μιλιντσεάνου και Μορέιρα. Ο Μορέιρα κλήθηκε στην Εθνική Γουινέας για τα παιχνίδια με Γουινέα Μπισάου (1/9, Νουακσότ Μαυριτανίας) και Μαρόκο (6/9 Γουινέα), ενώ ο Μιλιντσεάνου βρίσκεται στις κλήσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνική Μολδαβίας για τις αναμετρήσεις με Αυστρία (1 Σεπτεμβρίου, Κισινάου), τη Σκωτία (4 Σεπτεμβρίου, Γλασκώβη) και τα Νησιά Φερόε (7 Σεπτεμβρίου, Τόρσχαβν).
Γενική είσοδος 15 ευρώ
Παρότι αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι το σημερινό φιλικό με τον Παναιτωλικό θα ήταν κεκλεισμένων των θυρών, τελικά η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα άλλαξε γνώμη και ανακοίνωσε τη διάθεση εισιτηρίων για τους φιλάθλους, ορίζοντας γενική είσοδο 15 ευρώ.
Συγκεκριμένα, η είσοδος των φιλάθλων θα γίνεται μόνο από τη θύρα 4 με τιμή εισιτηρίου στα 15 ευρώ, ενώ το παιδικό θα είναι στα 5 ευρώ. Σημειώνεται ότι η είσοδος για τους κατόχους διαρκείας θα είναι δωρεάν. Η τιμή πάντως του απλού εισιτηρίου είναι ακριβή για φιλικό παιχνίδι και ιδίως για το πρώτο εντός έδρας μετά από 19 μήνες και παραπάνω από 1,5 χρόνο απουσίας του κόσμου από τις κερκίδες των «Ζωσιμάδων».
Στην ανακοίνωση της γιαννιώτικης ΠΑΕ τονίζεται ότι λόγω της ΚΥΑ που ρυθμίζει τα της επιστροφής των φιλάθλων στα γήπεδα, επιτρέπεται μόνο η ηλεκτρονική διάθεση εισιτηρίων. Ως εκ τούτου τα εκδοτήρια του γηπέδου θα παραμείνουν κλειστά, ενώ η διάθεση των εισιτηρίων γίνεται μέσω του viva.gr.
Ένα σημαντικό κομμάτι είναι ότι οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας ή απλού εισιτηρίου οφείλουν να προσέρχονται στο γήπεδο με το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή το πιστοποιητικό νόσησης κατά τους έξι τελευταίους μήνες, το οποίο θα επιδεικνύουν στους προελέγχους, μαζί με το αποδεικτικό ταυτότητας (ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης).
Χωρίς Μιλιντσεάνου  η προπόνηση
Απογευματινή προπόνηση πραγματοποίησαν χτες στις εγκαταστάσεις του Πανηπειρωτικού Σταδίου Ανατολής οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα.
Από την προπόνηση απουσίαζε ο Νικολάε Μιλιντσεάνου που ενσωματώθηκε στην Εθνική Μολδαβίας για τις αναμετρήσεις της στα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν ο Γιαν Μαρκ Σνάιντερ και ο Αλέξανδρος Τριάδης. Στην προπόνηση δεν συμμετείχαν οι νεαροί Ρίζος, Μίνα και Κύρκος που θα τεθούν στη διάθεση του προπονητή της Κ19 του ΠΑΣ Γιάννινα για την αυριανή αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο της ΕΠΣΗΠ.