Χάλκινος παραολυμπιονίκης στην Άρση Βαρών ο Δημ. Μπακοχρήστος

on .

MPAKOXRHSTOS DHMHTRIOS

Ακόμη μία χρυσή σελίδα του γιαννιώτικου αλλά και ελληνικού αθλητισμού γράφτηκε χθες στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, καθώς μετά το χρυσό μετάλλιο του Στέφανου Ντούσκου στους Ολυμπιακούς, σειρά είχε η διάκριση του Δημήτρη Μπακοχρήστου.

Ο 38χρονος πρωταθλητής του σωματείου «ΑΚΜΩΝ ΑμΕΑ Ιωαννίνων» με καταγωγή από το Μοναστηράκι Βόνιτσας της Αιτωλοακαρνανίας, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 54 κιλών στην Άρση Βαρών σε πάγκο και χάρισε το τρίτο μετάλλιο στην ελληνική αποστολή μετά από τα χάλκινα των Παναγιώτη Τριαναφύλλου στη Ξιφασκία και του Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη στην Κολύμβηση.
Παράλληλα, ο πρωταθλητής κατόρθωσε να προσθέσει στη συλλογή του δεύτερο ολυμπιακό μετάλλιο, μιας και είχε ανέβει και πάλι στο τρίτο σκαλί του βάθρου στους Παραολυμπιακούς αγώνες του Ρίο το 2016.
Ο Έλληνας αθλητής ολοκλήρωσε τον αγώνα του στην τρίτη θέση σηκώνοντας 165 κιλά. Στην πρώτη θέση βρέθηκε ο Ντεκτιάρεφ (Καζακστάν) με 174 κιλά, ενώ δεύτερο ήταν ο Μπουρλόν (Γαλλία) με 165 κιλά. Η τρίτη προσπάθεια ήταν αυτή που του χάρισε το μετάλλιο. Ωστόσο, ο Μπακοχρήστος στάθηκε άτυχος, καθώς ο Μπουρλόν ήταν μερικά γραμμάρια πιο ελαφρύς (52.95, αντί 53.10), με αποτέλεσμα να φορέσει εκείνος το ασημένιο μετάλλιο. «Μία ακόμη φορά η Ελλάδα ψηλά» έγραψε ο χάλκινος Παραολυμπιονίκης, σαν λεζάντα στο Facebook στη φωτογραφία του από το 3ο σκαλί του βάθρου στο Τόκιο.
Ο Πρόεδρος της Βουλής
Ο Γιαννιώτης Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας εξέφρασε τα συγχαρητήρια εκ μέρους της Βουλής αλλά και προσωπικώς στον αθλητή του σωματείου ΑΚΜΩΝ ΑμΕΑ Ιωαννίνων Δημήτρη Μπακοχρήστο για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
«Η νέα διάκριση του Έλληνα πρωταθλητή τιμά τη χώρα μας, συνέβαλε ώστε να ηχήσει, ανά τον κόσμο, ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας και δικαιώνει τον σκληρό και επίπονο καθημερινό αγώνα του για την επίτευξη των υψηλών στόχων του. Η Ελλάδα τον ευχαριστεί για το δεύτερο συνεχόμενο Ολυμπιακό μετάλλιο που φέρνει στην πατρίδα, μετά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο. Δημήτρη Μπακοχρήστο μας έκανες υπερήφανους», ανέφερε ο Κ. Τασούλας.
Ο Δήμος Ιωαννιτών
Ο Δήμος Ιωαννιτών συνεχάρη τον Δημήτρη Μπακοχρήστο για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, τονίζοντας πώς είναι μία ακόμη μεγάλη στιγμή για τον τοπικό αθλητισμό, μία μεγάλη νίκη που έρχεται μετά από επιμονή, σκληρή δουλειά και αφοσίωση. Παράλληλα, συνεχάρη τον παραολυμπιονίκη για τον αγώνα που έδωσε και όλους τους ανθρώπους του Συλλόγου για τη συνεχή προσπάθεια που κάνουν και την μεθοδική δουλειά τους.
Η παράταξη Μπέγκα
Συγχαρητήρια στον Χάλκινο Παραολυμπιονίκη έδωσε και η παράταξη «Ενότητα Πολιτών - Νέα Γιάννενα» του Θ. Μπέγκα τονίζοντας πώς αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για όλους μας ο Δημήτρης Μπακοχρήστος. Συνεχάρη τον ίδιο για τη νέα μεγάλη του επιτυχία, τον Σύλλογό του και όλους όσους τον στηρίζουν καθημερινά για να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα.
Ο Γ. Αμυράς
Συγχαρητήριο μήνυμα έστειλε και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, βουλευτής Ιωαννίνων Γ. Αμυράς σημειώνοντας ότι «η δύναμη της ψυχής του και η σκληρή δουλειά τον ανέβασαν για δεύτερη φορά στο βάθρο».
Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων
Το τμήμα Αθλητισμού της Ν.Ε Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, με ανακοίνωσή του συγχαίρει τον Δημήτρη Μπακοχρήστο, σημειώνοντας ότι «ο για δεύτερη συνεχή φορά Ολυμπιονίκης μας στην άρση βαρών σε πάγκο των 54 κιλών, είναι για όλους μας ο συμπατριώτης μας που αποτελεί παράδειγμα αφοσίωσης, εντατικής δουλειάς, προσήλωσης και αγώνα. Συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στον ΑΚΜΩΝΑ ΑΜΕΑ Ιωαννίνων και σε όλους εκείνους που συνέβαλαν σε αυτή τη νέα μεγάλη νίκη για τα Γιάννενα και τον Ελληνικό αθλητισμό».
Ο Σπάρτακος Ιωαννίνων
Και το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Ο. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ Ιωαννίνων, με ανακοίνωσή του εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στον αθλητή Δημ. Μπακοχρήστο, αλλά και στον σύλλογό του «ΑΚΜΩΝ ΑΜΕΑ Ιωαννίνων», για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στην άρση βαρών σε πάγκο στους παραολυμπιακούς αγώνες στο Τόκιο. «Για μια ακόμη φορά μας έκανε υπερήφανους», τονίζει.