Προς αναχώρηση οι πέντε διεθνείς του ΠΑΣ Γιάννινα

on .

SALIAKAS PAS

• Μία προπόνηση, μόνο το πρωί, περιελάμβανε το χτεσινό πρόγραμμα προετοιμασίας του ΠΑΣ Γιάννινα, με τους ποδοσφαιριστές να περνούν πριν την έναρξη από διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό.
Το ξεκίνημα του προγράμματος είχε ασκήσεις ταχυδύναμης και στη συνέχεια το τακτικό κομμάτι είχε ασκήσεις υποομαδικής τακτικής και τελειώματα φάσεων και παιχνίδια σε μικρό χώρο man to man.
Σήμερα οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα έχουν ρεπό και η επόμενη προπόνηση θα διεξαχθεί αύριο Παρασκευή στο ΠΕΑΚΙ. Ο Ηρακλής Μεταξάς μετέβη και πάλι στη Γερμανία. Ο 54χρονος τεχνικός βρίσκεται σε πένθος καθώς έφυγε από τη ζωή στενό συγγενικό του πρόσωπο και πήγε πάλι στη Γερμανία για την κηδεία.
Αναχωρούν 5 διεθνείς ποδοσφαιριστές
Πέντε ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα θα αναχωρήσουν εντός των επόμενων ημερών για να ενσωματωθούν σε εθνικά αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα. Ο λόγος για τον Σάλιακα στην Εθνική Ελλάδας, στους Λιάσο και Λώλη για την Εθνική Ελπίδων, τον Μορέιρα στην Εθνική Γουινέας, αλλά και τον Μιλιντσεάνου στην Μολδαβία
Μετά το φιλικό του Σαββάτου με τον Παναιτωλικό οι Λιάσος, Λώλης, Σάλιακας, θα αναχωρήσουν από τα Γιάννινα προκειμένου να ενσωματωθούν στις Εθνικές τους ομάδες. Ο Σάλιακας δέχτηκε τη δεύτερη κλήση του από τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Εθνικής Ανδρών Τζον Φαν'τ Σχιπ για τα παιχνίδια με την Ελβετία (1/9 – 21:45, Βασιλεία, φιλικός), το Κόσοβο (5/9 – 21:45, Πρίστινα, European Qualifiers) και την Σουηδία (8/9 – 21:45, ΟΑΚΑ, European Qualifiers). Ο Σάλιακας κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική τον περασμένο Ιούνιο για τα παιχνίδια με Βέλγιο και Νορβηγία όπου έκανε το ντεμπούτο του στο φιλικό με το Βέλγιο αντικαθιστώντας στο 80' τον Ανδρούτσο.
Επίσης, στην Εθνική Ελπίδων για τις αναμετρήσεις με τη Δανία (φιλικό) και την Ισλανδία για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2023 κλήθηκαν από τον ομοσπονδιακό τεχνικό Γιώργο Σίμο οι Άγγελος Λιάσος και Αλέξανδρος Λώλης του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Λιάσος αν και έχει κληθεί ξανά στην Ελπίδων δεν έχει πάρει χρόνο συμμετοχής, ενώ ο Λώλης έχει κάνει δύο ολιγόλεπτες συμμετοχές σε αγώνες με Σκωτία και Λιχτενστάιν. Σάλιακας, Λιάσος και Λώλης θα αναχωρήσουν από τα Γιάννινα τη Δευτέρα με προορισμό την Αθήνα, όπου θα ενσωματωθούν στην αποστολή της Εθνικής.
Αντίθετα, μάλλον το σαββατιάτικο φιλικό με τον Παναιτωλικό θα χάσουν οι δύο ξένοι διεθνείς, ο Μορέιρα και ο Μιλιντσεάνου. Ο Μορέιρα κλήθηκε στην Εθνική Γουινέας για τα παιχνίδια με Γουινέα Μπισάου (1/9, Νουακσότ Μαυριτανίας) και Μαρόκο (6/9 Γουινέα), ενώ ο Μιλιντσεάνου βρίσκεται στις κλήσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνική Μολδαβίας για τις αναμετρήσεις με Αυστρία (1 Σεπτεμβρίου, Κισινάου), τη Σκωτία (4 Σεπτεμβρίου, Γλασκώβη) και τα Νησιά Φερόε (7 Σεπτεμβρίου, Τόρσχαβν).
Φιλικό με Θεσπρωτό την Τετάρτη
Ένα ακόμα φιλικό προετοιμασίας έκλεισε ο ΠΑΣ Γιάννινα στην έδρα του στο «Ζωσιμάδες», αυτή τη φορά με τον Θεσπρωτό την ερχόμενη Τετάρτη (01/09).
Η δεύτερη αναβολή στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος έφερε την σέντρα στην Super League τουλάχιστον στις 11-12 Σεπτεμβρίου καθώς υπάρχουν και οι υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022. Πρακτικά για τον ΠΑΣ Γιάννινα αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αναζητήσει αντιπάλους για φιλικά παιχνίδια.
Ήδη κλείστηκε και ανακοινώθηκε φιλικό με τον Παναιτωλικό στο «Ζωσιμάδες», ενώ εντός έδρας θα είναι και το επόμενο, με αντίπαλο αυτή τη φορά τον Θεσπρωτό Ηγουμενίτσας. Η ομάδα της Θεσπρωτίας θα συμμετάσχει στο νέο πρωτάθλημα της ενοποιημένης Super League 2, με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα να παραμένει στην τεχνική ηγεσία.