Στα μέσα Σεπτεμβρίου η έναρξη του πρωταθλήματος!

on .

SUPER LEAGUE INTERWETTEN MPALA

• Ούτε το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Super League, το οποίο πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή, ενώ με δεδομένες τις ημερομηνίες των αγώνων των εθνικών ομάδων για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022 η πρεμιέρα μετατίθεται τουλάχιστον για τις 11-12 Σεπτεμβρίου.
Ας τα πάρουμε με τη σειρά: η χτεσινή έκτακτη Γενική Συνέλευση της Super League δεν πραγματοποιήθηκε καν και πλέον η λίγκα θα συνεδριάσει την επόμενη Τρίτη (31/08) με σκοπό να υπογραφεί η προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος και να γίνει η τροποποίηση για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει το νωρίτερο στις 11-12 Σεπτεμβρίου καθώς μεσολαβεί και η διακοπή για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων και στη συγκεκριμένη περίπτωση για τους αγώνες της Εθνικής Ελλάδας με Κόσοβο και Σουηδία για τα προκριματικά του Μουντιάλ, ενώ θα έχει προηγηθεί και φιλικός αγώνας με την Ελβετία.
Χαρακτηριστικό του ξεπεσμού και της παρακμής του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ότι σχεδόν όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα θα διακοπούν έχοντας διεξαχθεί ήδη 2,3 και 4 αγωνιστικές, ενώ το ελληνικό πρωτάθλημα θα παραμένει σε απραξία. Στις τάξεις της διοργανώτριας αρχής ευελπιστούν πως μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα έχουν ολοκληρωθεί οι συμφωνίες των πέντε τηλεοπτικά «άστεγων» ΠΑΕ (Βόλος, Παναιτωλικός, Ιωνικός, Απόλλων Σμύρνης και Λαμία) με την Cosmote και έτσι ένα βασικό αγκάθι θα έχει ξεπεραστεί. Ένα ακόμα σημαντικό ζήτημα αφορά στην κεντρική τηλεοπτική διαχείριση από τη σεζόν 2023/24, για την οποία δεν υπάρχει συνολική αποδοχή. Σημειώνεται πως για να αλλάξει το καταστατικό και να υπογραφεί η προκήρυξη απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία, δηλαδή τα 3/4 της λίγκα, δηλαδή να την υπερψηφίσουν 11 από τις συνολικά 14 ομάδες.
Ψάχνει αντίπαλο  για φιλικό ο ΠΑΣ
Η νέα αναβολή της πρεμιέρας του πρωταθλήματος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ευνοϊκή για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά προβλημάτισε έντονα με την εικόνα της στο σαββατιάτικο φιλικό με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη καθώς πέρα από την ήττα με 4-1 έδειξε ορισμένες χτυπητές αδυναμίες σε όλες τις γραμμές, αλλά κυρίως στη μεσαία γραμμή και την άμυνα. Οι Γιαννιώτες είναι φανερά ανέτοιμοι και χωρίς πολλά φιλικά παιχνίδια στα πόδια τους και υπό αυτό το πρίσμα η αναβολή τους δίνει πίστωση χρόνου προκειμένου να βελτιώσουν τη συνοχή τους και να δουλέψουν τις εμφανείς αδυναμίες τους.
Πλέον, ο ΠΑΣ Γιάννινα ψάχνει για αντίπαλο το προσεχές Σαββατοκύριακο, όπως άλλωστε κάνουν όλες σχεδόν οι ομάδες της Super League. Ήδη ο Παναθηναϊκός συμφώνησε και θα υποδεχτεί τον Αστέρα Τρίπολης το Σάββατο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ενώ και ο Άρης θα παίξει με τη Λαμία στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, την Κυριακή η ΑΕΚ θα παίξει με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Ενδεχομένως αυτή τη φορά ο ΠΑΣ να κλείσει φιλικό με ομάδα της Αθήνας, έναν εκ των Ατρομήτου ή Απόλλωνα Σμύρνης. Το πιθανότερο είναι το φιλικό να γίνει στο Ζωσιμάδες και να είναι το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι των Γιαννιωτών μετά την ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων.
Σέντρα για την Κ 19
Μπορεί το πρωτάθλημα της Super League να μην ξεκινάει ωστόσο τα πρωταθλήματα υποδομών θα κάνουν κανονικά πρεμιέρα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 28-29 Αυγούστου. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει από τη 2η αγωνιστική και η Κ 19 του ΠΑΣ Γιάννινα θα αντιμετωπίσει στο γήπεδο της ΕΠΣΗΠ τον Παναθηναϊκό, ενώ η Κ 17 θα ξεκινήσει στις 4 Σεπτεμβρίου.
Στις Εθνικές Μορέιρα  και Μιλιντσεάνου
Στις Εθνικές τους ομάδες κλήθηκαν οι Άχμαντ Μέντες Μορέιρα και Νικολάε Μιλιντσεάνου για τα παιχνίδια που θα δώσουν στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2022. Συγκεκριμένα ο Μορέιρα κλήθηκε στην Εθνική Γουινέας για τα παιχνίδια με Γουινέα Μπισάου (1/9, Νουακσότ Μαυριτανίας) και Μαρόκο (6/9 Γουινέα), ενώ ο Μιλιντσεάνου είναι στις κλήσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνική Μολδαβίας για τις αναμετρήσεις με Αυστρία (1 Σεπτεμβρίου, Κισινάου), τη Σκωτία (4 Σεπτεμβρίου, Γλασκώβη) και τα Νησιά Φερόε (7 Σεπτεμβρίου, Τόρσχαβν).
Χωρίς Μεταξά η προπόνηση
Δίχως τον προπονητή Ηρακλή Μεταξά πραγματοποιήθηκε η χτεσινή προπόνηση του ΠΑΣ Γιάννινα στο ΠΕΑΚΙ, με τη γιαννιώτικη ομάδα να επιστρέφει μετά τον σαββατιάτικο αγώνα με τον Άρη και το ρεπό της Κυριακής. Από το χτεσινό πρόγραμμα απουσίαζαν οι τραυματίες Σνάιντερ και ο Κάργας. Ο Γερμανός Γιαν Μαρκ Σνάιντερ υπέστη θλάση στον λαγονοψοΐτη μυ στην προπόνηση της περασμένης Παρασκευής και θα απουσιάσει περίπου 2-3 εβδομάδες. Ατομικό πρόγραμμα με τρέξιμο ακολούθησε ο Αλέξης Τριάδης.