Καμπανάκι η εικόνα του ΠΑΣ ενόψει πρεμιέρας

on .

ARHS PAS 22 8 21

• Την τρίτη του ήττα σε τέσσερις φιλικές αναμετρήσεις της τρέχουσας καλοκαιρινής περιόδου γνώρισε το βράδυ του Σαββάτου ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς ηττήθηκε με σκορ 4-1 από τον σαφώς ανώτερο αγωνιστικά Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» της Θεσσαλονίκης και προβλημάτισε σε όλους τους τομείς, κυρίως όμως στην ανασταλτική λειτουργία καθώς εμφανίστηκαν πολλά κενά.
Με εξαίρεση το πρώτο 35λεπτο του ματς που ήταν σοβαρός και ανταγωνιστικός, ο ΠΑΣ Γιάννινα στην υπόλοιπη διάρκειά του περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, εμφάνισε πολλά προβλήματα στην αμυντική λειτουργία, κυρίως από τα αριστερά της άμυνας του, και υπέκυψε στον αντίπαλό του όπου τα μεταγραφικά του αποκτήματα έκαναν πάρτι, με πρωταγωνιστή τον Καμαρά που σκόραρε και έδωσε και ασίστ. Μοναδικό θετικό στοιχείο το γεγονός πώς η ομάδα του Μεταξά βρήκε δίχτυα στο τέταρτο φιλικό της παιχνίδι. Μια σοβαρή απώλεια είναι η αποβολή του Κάργα που χάνει το παιχνίδι της πρεμιέρας με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας όταν με το καλό ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Πώς έπαιξε ο ΠΑΣ
Ο Ηρακλής Μεταξάς έχει δουλέψει αρκετά πάνω στο σύστημα 4-4-2 στις προπονήσεις και αυτή ήταν και η διάταξη που επέλεξε κόντρα στον Άρη. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Λοντίγκιν, δεξί μπακ ο Σάλιακας, αριστερό ο Πίρσμαν και στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Εραμούσπε και Κάργας. Οι Καραχάλιος και Ντομίγνκεθ αποτελούσαν τα αμυντικά χαφ, δεξί εξτρέμ έπαιξε ο Γκαρντάφσκι και αριστερό ο Μορέιρα, ενώ στην κορυφή της επίθεσης έπαιξαν οι Περέα και Κόντε.

Ανταγωνιστικός μόνο για 35 λεπτά!
Σοβαρό αγωνιστικό πρόσωπο έδειξε ο ΠΑΣ Γιάννινα κατά το πρώτο ημίωρο του πρώτου ημιχρόνου όπου προσπαθούσε να πιέσει ψηλά, ενώ παράλληλα είχε κλείσει καλά τους διαδρόμους προς την εστία του Λοντίγκιν. Μάλιστα, στο 17’ ο Κόντε εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα κόντραρε στο τείχος των παικτών του Άρη, στρώθηκε στον Κάργα που έκανε το σουτ αλλά κατέληξε πάνω από την εστία του Ντένις, o οποίος μπλόκαρε τη μπάλα στην κεφαλιά του Εραμούσπε από την εκτέλεση φάουλ του Γκαρντάφσκι.

Εκρηκτικό δεκάλεπτο ο  Άρης - πρώτο γκολ ο ΠΑΣ
Από αυτό το σημείο και έπειτα, ο Άρης πήρε ξεκάθαρα τα ηνία του αγώνα και στο 37’ προειδοποίησε με το σουτ του Λούμορ που έδιωξε τη μπάλα ο Λοντίγκιν σε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα. Ο Καμαρά έκανε το σουτ, ο Λοντίγκιν έδιωξε τη μπάλα, αλλά στην εξέλιξη της φάσης ο νεοαποκτηθείς Γαλλομαυριτανός παίκτης του Άρη με άπιαστο σουτ με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στο απέναντι παραθυράκι της εστίας του Λοντίγκιν για το 1-0. Πριν τη φάση από την οποία προήλθε το γκολ, έγινε φάουλ πάνω στον Γκαρντάφσκι που δεν δόθηκε.
Ο Λοντίγκιν έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ σε σουτ του Μπερτόγλιο στο 42’ αλλά δεν είχε απάντηση στο 44’. Ο Σάσα έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Φαμπιάνο με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Ο ΠΑΣ κατάφερε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων να μειώσει σε 2-1, πετυχαίνοντας και το πρώτο του γκολ σε φιλικό παιχνίδι της τρέχουσας προετοιμασίας. Από ωραία κάθετη μπαλιά του Μορέιρα, ο Σάλιακας εντός περιοχής πλάσαρε ιδανικά τον Ντένις και ξαναέβαλε τον ΠΑΣ στη διεκδίκηση του παιχνιδιού στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Κυριαρχικό παιχνίδι  του Άρη
Στο δεύτερο ημίχρονο της φιλικής αναμέτρησης, ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του να φανεί ανταγωνιστικός ή να παρουσιάσει κάποιο καλό διάστημα αντίστοιχου του πρώτου μέρους. Περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και απλά υπέκυψε στην ανωτερότητα των παικτών του Άκη Μάντζιου, έχοντας και αρκετά προβλήματα στην αριστερή πτέρυγα καθώς Μαντσίνι και Καμαρά έκαναν…πάρτι με τον Πίρσμαν, ο οποίος δεν είχε και καθόλου βοήθειες ανασταλτικά από τον Μορέιρα. Το 3-1 για τον Άρη ήρθε στο 54’, όταν ο Μαντσίνι άνοιξε από αριστερά στον Καμαρά, που βρέθηκε αφύλακτος και έβγαλε την παράλληλη σέντρα, ενώ ο Ματέο Γκαρσία πρόλαβε τους αμυντικούς του ΠΑΣ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Λοντίγκιν. Σε παρόμοια φάση με το γκολ, στο 59’ ο Ματέο Γκαρσία σε γύρισμα του Μαντσίνι σούταρε, απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο Λοντίγκιν και έσωσε τον ΠΑΣ διώχνοντας σε κόρνερ.

Δοκάρι και αποβολή για τον Κάργα
Οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο και στο 61’ ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 4-1 χάρη σε τέρμα που πέτυχε ο Ιτούρμπε, ακόμη ένα νέο μεταγραφικό τους απόκτημα. Μετά από ένα ακόμα λάθος των παικτών του ΠΑΣ στη μεσαία γραμμή και συγκεκριμένα του Τριάδη, ο Σάσα έκανε τη φοβερή μπαλιά, ο Παραγουανός έσπασε το τεχνητό οφσάιντ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ελληνορώσου τερματοφύλακα του ΠΑΣ.
Η μοναδική στιγμή που η γιαννιώτικη ομάδα έδειξε μία …αναλαμπή στην επανάληψη ήταν στη φοβερή διπλή ευκαιρία που έχασε στο 65. Ο Σάλιακας εκτέλεσε φάουλ, ο προωθημένος Κάργας πήρε την κεφαλιά, η μπάλα προσέκρουσε στο κάθετο δοκάρι, στην επαναφορά ο Γκαρντάφσκι έκανε το σουτ και ο Ντένις με δύσκολη επέμβαση απομάκρυνε τον κίνδυνο για την εστία του Άρη.
Μία ολιγόλεπτη στιγμή έντασης επικράτησε στο 67’ όπου «κιτρινίστηκαν» από τον διαιτητή Τσέτσιλα οι Λοντίγκιν και Μπεναλουάν, όμως στο ίδιο λεπτό αποβλήθηκε ο Κάργας για μαρκάρισμα στον Ιτούρμπε. Πολύ άσχημη εξέλιξη αυτή για την ομάδα του Μεταξά, μιας και ο αρχηγός του ΠΑΣ θα χάσει το παιχνίδι της πρεμιέρας, όταν γίνει, με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας.
Η αποβολή αυτή έριξε τον ρυθμό του αγώνα, με τους γηπεδούχους να έχουν μία καλή στιγμή μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης, όταν στο 81’ ο Χαϊροβιτς σούταρε και ο Λοντίγκιν μπλοκαρε με διπλή προσπάθεια.
Διαιτησία: Τσέτσιλας (Μωϋσιάδης - Τζιουβάρας)
Άρης (Άκης Μάντζιος): Ντένις, (80 Σιαμπάνης) Σούντγκρεν (84 Μαρμαρίδης), Λούμορ (75 Σάκιτς), Μπεναλουάν (75 Ματίγια), Φαμπιάνο (55 Ασλανίδης), Εντιαγέ (70 Τζέγκο), Σάσα, Μαντσίνι (84 Χατζηπιρπιρίδης), Μπερτόγλιο (53 Ιτούρμπε), Γκαρσία (80 Ντουάρτε), Καμαρά (70 Χαίροβιτς).
ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας (88 Οικονομόπουλος), Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Γκαρντάφσκι (88 Λώλης), Καραχάλιος (77 Σιόντης), Ντομίνγκεθ, Μορέιρα (46 Τριάδης), Κόντε (71 Παντελάκης), Περέα (77 Μιλιντσεάνου).