Τεστ «αλήθειας» για τον ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PAS PROPONHSH AYGOYSTOS 2021
Το τέταρτο και πιο δυνατό φιλικό της καλοκαιρινής προετοιμασίας δίνει σήμερα το βράδυ ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς αντιμετωπίζει τον Άρη στο γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης» της Θεσσαλονίκης. 
Με τηλεοπτική μετάδοση από το Novasports 2 το σημερινό φιλικό. Ανατροπή δεδομένων στα τηλεοπτικά συμβόλαια, οδεύει προς σέντρα το πρωτάθλημα της Super League το επόμενο χρονικό διάστημα. 
Την ευκαιρία για μια δυνατή «πρόβα τζενεράλε» έχει σήμερα το βράδυ ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς αντιμετωπίζει τον Άρη στο γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης» της Θεσσαλονίκης, λίγες μόλις ημέρες πριν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος στο γήπεδο της Τούμπας κόντρα στον ΠΑΟΚ. 
Ο προπονητής Ηρακλής Μεταξάς θα έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να βγάλει ασφαλή και χρήσιμα συμπεράσματα για την αγωνιστική ετοιμότητα των παικτών του και κυρίως των μεταγραφών που ήρθαν από τα μέσα της προετοιμασίας και μετά.
Υπενθυμίζεται ότι στα τρία προηγούμενα φιλικά ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν κατάφερε να σκοράρει και γνώρισε δύο ήττες από Λαμία (2-0) και Αστέρα Τρίπολης (1-0), ενώ είχε και μια «λευκή» ισοπαλία με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Οι Γιαννιώτες θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους κόντρα στους «κίτρινους» της Θεσσαλονίκης, σε ένα ακόμα εκτός έδρας φιλικό. Άλλωστε ο Άρης είναι πιο έτοιμος από τον ΠΑΣ ξεκίνησε πιο νωρίς προετοιμασία λόγω των ευρωπαϊκών αγώνων, ενώ ενισχύθηκε σημαντικά με τις μεταγραφές των Φαμπιάνο, Ιτούρμπε και Καμαρά. 
Στο «Ζωσιμάδες» η προπόνηση
Μετά από τρεις μήνες και το τελευταίο παιχνίδι των περσινών play out με τον Απόλλωνα, ο ΠΑΣ Γιάννινα επέστρεψε χτες στο «Ζωσιμάδε» και χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τον ανακατασκευασμένο χλοοτάπητα του Εθνικού Σταδίου. Η απαίτηση του Ηρακλή Μεταξά και του τεχνικού επιτελείου είναι να χρησιμοποιείται δύο φορές κάθε εβδομάδα το Εθνικό Στάδιο για τις προπονήσεις της γιαννιώτικης ομάδας, αίτημα που έκανε αποδεκτό η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ. 
Στη χτεσινή λοιπόν προπόνηση στο «Ζωσιμάδες» έγινε υπό το βλέμμα του προέδρου του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργου Χριστοβασίλη, που βρίσκεται αυτές τις ημέρες στα Γιάννινα, ωστόσο δεν έλειψαν τα απρόοπτα καθώς σε κάποια φάση του διτέρματος τραυματίστηκε ο Γερμανός Σνάιντερ, πιθανότατα στον δικέφαλο και αποχώρησε κουτσαίνοντας. 
Το πρόγραμμα της χτεσινής προπόνησης, μετά το αρχικό ζέσταμα, περιελάμβανε ασκήσεις με τη μπάλα, εξάσκηση πάνω στις στημένες φάσεις και ειδικά στις εκτελέσεις φάουλ, ενώ έγινε και δίτερμα στα ¾ του γηπέδου στο Εθνικό Στάδιο. Ο χλοοτάπητας φάνηκε να είναι σε αρκετά καλή κατάσταση, αν και το σημείο που θα κριθεί θα είναι τους χειμερινούς μήνες με τις συνεχείς βροχοπτώσεις. 
Σύμφωνα με όσα δοκίμασε χτες ο Ηρακλής Μεταξάς μια πιθανή ενδεκάδα για το σημερινό φιλικό ήταν η εξής: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Ντομίνγκεθ, Σνάιντερ, Γκαρντάφσκι, Μορέιρα, Περέα, Κόντε. 
Ο τραυματισμός του Σνάιντερ αλλάζει τα δεδομένα. Χτες τη θέση του πήρε ο Λώλης και ενδεχομένως να είναι αυτός που θα ξεκινήσει σήμερα στο «Βικελίδης» βασικός στη θέση του Γερμανού. 
Ο ΠΑΣ Γιάννινα θα αναχωρήσει σήμερα το πρωί οδικώς για την Θεσσαλονίκη και θα επιστρέψει στα Γιάννινα αυθημερόν, δηλαδή μετά το τέλος του φιλικού αγώνα. 
Προς έναρξη  του πρωταθλήματος
Δρομολογημένη μοιάζει πλέον η λύση που θα ξεμπλοκάρει την έναρξη του πρωταθλήματος μετά τη συμφωνία του Αστέρα Τρίπολης με τη Nova. Μετά τη συμφωνία της ομάδας της Τρίπολης και οι υπόλοιποι πέντε που δεν είχαν συμβόλαιο (Παναιτωλικός, Βόλος, Απόλλων, Ιωνικός, Λαμία) τα βρήκαν με την Cosmote.
Αναμένεται λοιπόν να υπογράψουν διετείς συμβάσεις μαζί της και να προστεθούν στους Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΟΦΗ, που ήδη έχουν «κλείσει» στην ίδια πλατφόρμα του ΟΤΕ, ενώ οι Ολυμπιακός, Άρης, Αστέρας, ΠΑΣ και Ατρόμητος θα βρίσκονται στη Nova. Προς την Nova φαίνεται ότι οδεύει τελικά και ο ΠΑΟΚ.
Κατόπιν τούτου φαίνεται ότι ανοίγει ο δρόμος για να γίνει επιτέλους σέντρα και στο πρωτάθλημα, με πολύ πιθανή πλέον την πρεμιέρα το επόμενο Σαββοτκύριακο 28-29 Αυγούστου, κάτι που αναμένεται να πιστοποιηθεί στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Δευτέρας.