Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες στο «Ζωσιμάδες»

on .

ZOSIMADES GHPEDO ERGA 1 6 6 21

• Ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου οι εργασίες στο «Ζωσιμάδες» για την ανακατασκευή του χλοοτάπητα και τη συνολική ανάπλαση του αγωνιστικού χώρου Εθνικού Σταδίου Ιωαννίνων.

Έργα και στα αποδυτήρια του ΠΑΣ Γιάννινα στο ΠΕΑΚΙ. Εντός των επόμενων ημερών έρχεται στην Ελλάδα και τα Γιάννινα ο Ηρακλής Μεταξάς. «Τρέχει» ο μεταγραφικός σχεδιασμός των Γιαννιωτών. Συμμετοχή του Λώλη με την Εθνική Ελπίδων.
Δουλειά έπιασαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου τα φορτηγά και τα μηχανήματα στο «Ζωσιμάδες» καθώς ξεκίνησε το ξήλωμα του χλοοτάπητα για την ανακατασκευή και βελτίωση του αγωνιστικού χώρου. Τα μηχανήματα μισθώθηκαν από Γιαννιώτη εργολάβο, ωστόσο συνολικά το έργο θα υλοποιηθεί από την εταιρεία Grassform και η χρηματοδότηση θα γίνει από τη Super League, με τα χρήματα που αναλογούν από το ποσοστό που πήρε η διοργανώτρια αρχή από το στοίχημα.
Ήδη αφαιρέθηκε με ειδικό μηχάνημα ο χλοοτάπητας και φορτηγά μετέφεραν χώμα προκειμένου να αποκατασταθεί το χώμα στο υπέδαφος του αγωνιστικού χώρου. Η κίνηση αυτή έγινε καθώς παρατηρήθηκε το φαινόμενο να μετατρέπεται σε πηλό το προηγούμενο χώμα από τις συνεχείς βροχοπτώσεις και να δημιουργείται πρόβλημα στην κατακράτηση του νερού, ιδίως τους χειμερινούς μήνες με τις έντονες βροχοπτώσεις.
Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στο Εθνικό Στάδιο σειρά θα πάρουν τα γήπεδα στο προπονητικό κέντρο στο ΠΕΑΚΙ. Σύμφωνα με όσα συμφωνήθηκαν στην πρόσφατη συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργου Χριστοβασίλη, με τον πρόεδρο της διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, Παντελή Κολόκα τα έργα στο Πανηπειρωτικό θα χρηματοδοτηθούν από πλευράς ΠΑΣ Γιάννινα και θα αντισταθμιστούν με το ενοίκιο που πληρώνει η ομάδα για το προπονητικό κέντρο στο ΠΕΑΚΙ.

Έρχεται Γιάννινα ο Μεταξάς
Στην Ελλάδα αναμένεται εντός της εβδομάδας ο νέος προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Ηρακλής Μεταξάς, προκειμένου να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στην τεχνική ηγεσία. Αρχικά ο 54χρονος ομογενής προπονητής θα βρεθεί στην Αθήνα και ενδεχομένως να συναντηθεί και με τον Γιώργο Χριστοβασίλη, ενώ στη συνέχεια θα έρθει και στα Γιάννινα. Ο νέος τεχνικός των Γιαννιωτών θα εγκατασταθεί στην πόλη και παράλληλα θα έχει συνεργασία με τα στελέχη της ομάδας για σημαντικά ζητήματα, κυρίως για τα μεταγραφικά και την καλοκαιρινή προετοιμασία. Μάλιστα, προς τα τέλη Ιουνίου θα επιστρέψει στα Γιάννινα και ο Γιώργος Χριστοβασίλης, προκειμένου να κάνει την επίσημη παρουσίαση του Ηρακλή Μεταξά, πιθανότατα σε συνέντευξη Τύπου στο «Ζωσιμάδες». Ο μεγαλομέτοχος των Γιαννιωτών πιστεύει πολύ τον Μεταξά και ότι θα μπορέσει ο ομογενής τεχνικός από την Κολωνία να ανεβάσει τον ΠΑΣ ένα σκαλί παραπάνω στο νέο πρωτάθλημα της Super League.
Πάντως, προεργασία για την καλοκαιρινή προετοιμασία έχει γίνει παρότι δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα ακόμα. Το βασικό στάδιο θα πραγματοποιηθεί περίπου στις 20 Ιουλίου και δεν αποκλείεται ο ΠΑΣ Γιάννινα να αλλάξει προπονητικό κέντρο μετά από αρκετά χρόνια και να μην μεταβεί στο Καρπενήσι, αλλά σε περιοχή του εξωτερικού.

Συμμετοχή Λώλη στην Εθνική Ελπίδων
Τη δεύτερη συμμετοχή του με τη φανέλα της Εθνικής Ελπίδων είχε το Σάββατο ο 19χρονος μεσοεπιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα στο εκτός έδρας παιχνίδι με το Λιχτενστάιν. Συγκεκριμένα, ο Λώλης μπήκε αλλαγή στο 80’ στη θέση του Μπότου. Η Εθνική Ελπίδων νίκησε με το ευρύ 0-5 εκτός έδρας του Λιχτενστάιν στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου των προκριματικών του Euro U21 2020-23 στο ντεμπούτο του Γιαννιώτη Γιώργου Σίμου στον «γαλανόλευκο» πάγκο. Ο Λώλης είχε πάρει το βάπτισμα του πυρός τον περασμένο Νοέμβριο στο παιχνίδι με την Σκωτία και φαίνεται πως με τον Γιώργο Σίμο στον πάγκο της Εθνικής Ελπίδων θα πάρει περισσότερες ευκαιρίες.
Ο Λώλης μίλησε στο «Π.Λ.» για τη συμμετοχή στο νικηφόρο παιχνίδι με το Λιχτενστάιν και σημείωσε ότι: «Ήταν ένα παιχνίδι που δεν ήταν τόσο εύκολο όσο φαίνονταν εξαρχής καθώς έπρεπε να έρθει το πρώτο γκολ ώστε να ανοίξει ο δρόμος και για τα επόμενα. Από την αρχή διαχειριστήκαμε καλά το παιχνίδι, όλα τα παιδιά δώσαμε το 100% και πήραμε του τρεις βαθμούς που ήταν ο στόχος μας αλλά παράλληλα παίξαμε και καλό ποδόσφαιρο».
Για τη δική του συμμετοχή: «Ήταν η δεύτερη συμμετοχή σε αγώνα της Εθνικής Ελπίδων και είναι τιμή να αγωνίζομαι με το εθνόσημο. Εύχομαι μέσα από τα σκληρή δουλειά και τις καλές εμφανίσεις να έρθουν και άλλες συμμετοχές στην Εθνική».

Κλεισμένες 2-3 μεταγραφές
Σχετικά με το ρόστερ της νέας σεζόν υπάρχουν ήδη 3 ανανεώσεις συμβολαίων, αλλά και 2-3 κλεισμένες μεταγραφές που δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί. Μέχρι στιγμής έχουν ανανεώσει τα συμβόλαια τους ο τερματοφύλακας Λοντίγκιν, αλλά και ο αμυντικός Εραμούσπε, ενώ το επέκτεινε ο νεαρός Πήλιος.
Από εκεί και πέρα θεωρούνται κλεισμένες 2-3 μεταγραφές ποδοσφαιριστών.

Αρχικά, παίκτης του ΠΑΣ θα πρέπει να θεωρείται ο 20χρονος αμυντικός Δημήτρης Καραγιάννης, ο οποίος θα μείνει ελεύθερος από τον Παναθηναϊκός καθώς δεν συμφώνησε με τους «πράσινους» για ανανέωση του συμβολαίου του.

Τέλος, κοντά στον ΠΑΣ είναι ο Παναγιώτης Τριάδης, του οποίου ο αδερφός Αλέξης αγωνίζεται ήδη στην ομάδα, ενώ στα Γιάννινα θα ανηφορίσει και ο Ζήσης Καραχάλιος.

Ο 25χρονος αμυντικός μέσος αποχαιρέτησε ήδη μέσω ανάρτησης την ομάδα της Βοιωτίας και οι πληροφορίες τον φέρνουν μια ανάσα από τον ΠΑΣ Γιάννινα.