Στο ίδιο πλάνο θα πορευτεί ο ΠΑΣ και τα επόμενα χρόνια

on .

METAKSAS HRAKLHS 2

Με... γερμανική συνταγή, όπως και στη διετία του Αργύρη Γιαννίκη, θα πορευτεί τα επόμενα δύο χρόνια ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά την επισημοποίηση της συνεργασίας με τον ομογενή προπονητή, Ηρακλή Μεταξά, ο οποίος αναμένεται στην πόλη τις επόμενες ημέρες.
Μεταξύ του τέως και του νυν τεχνικού του ΠΑΣ, υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία καθώς ανήκουν στην ομογένεια της Γερμανίας και είναι Έλληνες προπονητές που απέκτησαν δίπλωμα προπονητή στην Κολωνία. Μάλιστα, ο νέος προπονητής της ομάδας της Ηπείρου κατέχει μια σημαντική πρωτιά καθώς στις 4 Οκτωβρίου 2020 έγινε ο πρώτος Έλληνας τεχνικός που κάθεται ως πρώτος προπονητής στον πάγκο ομάδας της Μπουντεσλίγκα.
Ο Ηρακλής Μεταξάς είναι γεννημένος στις 10 Ιουλίου 1967 στη Γερμανία και απέκτησε από πολύ μικρός επαφή με το ποδόσφαιρο καθώς ο πατέρας του αγωνίστηκε στην Αναγέννηση Γιαννιτσών. Ο Μεταξάς διαθέτει περίπου 30 χρόνια εμπειρία καθώς από την ηλικία των 18 ετών ασχολήθηκε με την προπονητική και έφτασε μέχρι και βοηθός του Μίκαελ Σκίμπε στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας. Συγκεκριμένα, από τις 12 Νοεμβρίου του 2015 έως τις 14 Σεπτεμβρίου του 2016 ο Μεταξάς έκατσε στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας ως άμεσος συνεργάτης του Μίκαελ Σκίμπε. Μετά την αποχώρησή του από την «γαλανόλευκη» τον Σεπτέμβριο του 2016 επέστρεψε στη Γερμανία και πήγε προπονητής στην Κ19 της Μπάγερν Λεβερκούζεν. Ακολούθησαν οι συνεργασίες ως βοηθός προπονητή στην Ντάρμσταντ και την Άουγκσμπουργκ.
Ένα σημαντικό δεδομένο είναι ότι ο Ηρακλής Μεταξάς υπήρξε στενός συνεργάτης του επίσης ομογενή προπονητή και μάλιστα με καταγωγή από τα Γιάννινα, Δημήτρη Γραμμόζη. Ο Ηρακλής Μεταξάς ήταν βοηθός του Γραμμόζη από την αρχή της ανάληψης καθηκόντων του τελευταίου ως πρώτου προπονητή της Ντάρμσταντ στην Μπουντεσλίγκα 2 τον Φεβρουάριο του 2019. Μαζί τη σεζόν 2018-19 τερμάτισαν με την Νταρμσταντ στη 10η θέση της Μπουντεσλίγκα 2, ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά 2019-20 τερμάτισαν στην 5η θέση, μόλις 3 πόντους πίσω από τη τρίτη Χάιντενχαιμ που οδηγήθηκε τελικά στα μπαράζ ανόδου. Ο Γραμμόζης στη συνέχεια έμεινε ελεύθερος, ενώ ο Μεταξάς ανέλαβε άμεσα καθήκοντα βοηθού προπονητή στην Άουγκσμπουργκ. Ο Γραμμόζης πλέον έχει αναλάβει καθήκοντα πρώτου προπονητή στην Σάλκε και θα προσπαθήσει να την οδηγήσει τη νέα σεζόν ξανά στην Μπουντεσλίγκα μετά το φετινό υποβιβασμό της.
Ντεμπούτο Σάλιακα  στην Εθνική
Το βάπτισμα του πυρός στην Εθνική Ελλάδας πήρε το βράδυ της Πέμπτης (03/06) ο Μανώλης Σάλιακας του ΠΑΣ Γιάννινα καθώς έκανε ντεμπούτο και φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο ισόπαλο (1-1) φιλικό με το Βέλγιο στο Χέιζελ των Βρυξελλών.
Ο 25χρονος Ηρακλειώτης δεξιός οπισθοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε στο παιχνίδι στο 80' στη θέση του Ανδρούτσου και μαζί με τον Μάνταλο ήταν οι δύο τελευταίες αλλαγές του Τζον Φαντ Σχιπ στο φιλικό με τους Βέλγους. Ο Σάλιακας φόρεσε τη φανέλα με το νούμερο 25.Η εξαιρετική χρονιά που έκανε ο Μανώλης Σάλιακας με τους Γιαννιώτες επιβραβεύτηκε με την κλήση του στην Εθνική Ελλάδας.

PETRAKHS GIANNHS
Κοντά στον Απόλλωνα  ο Πετράκης
Είναι πολύ πιθανό ο ΠΑΣ Γιάννινα να βρει αντίπαλο του την επόμενη σεζόν τον προπονητή που τον οδήγησε στη μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας του. Ο λόγος για τον Γιάννη Πετράκη, ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά σε οριστική συμφωνία με τον Απόλλωνα Σμύρνης για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας της Ριζούπολης.
Χτες ο Απόλλωνας ανακοίνωσε την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας του με τον Μάκη Χάβο και ο Γιάννης Πετράκης είναι προ των πυλών. Ο 62χρονος Ρεθυμνιώτης τεχνικός που έκατσε στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα για 5,5 συναπτά έτη ολοκλήρωσε τη σεζόν στον Απόλλωνα Λεμεσού στην Κύπρο και τώρα θα βρεθεί σε έναν Απόλλωνα, αυτόν της Ριζούπολης στην Ελλάδα. Στην Ελαφρά Ταξιαρχία ο Πετράκης θα συναντήσει τον στενό συνεργάτη και φίλο του, τον προπονητή τερματοφυλάκων Βασίλη Αλεξίου.