Ο «Γερμανός» Ηρ. Μεταξάς νέος προπονητής του ΠΑΣ

on .

METAKSAS HRAKLHS

• Ο Ηρακλής Μεταξάς είναι ο νέος προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα και ο αντικαταστάτης του Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο της γιαννιώτικης ομάδας. Πρόκειται για έναν 54χρονο ομογενή τεχνικό, όπως και ο Γιαννίκης, γεννημένο στην Κολωνία της Γερμανίας, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο για δύο χρόνια με σκοπό να συνεχίσει την επιτυχημένη συνταγή της διετίας Γιαννίκη.
Ο Μεταξάς είναι γεννημένος στις 10 Ιουλίου 1967 στη Γερμανία και στο πρόσφατο παρελθόν βοηθός του Μίκαελ Σκίμπε στην Εθνική Ελλάδας. Μετά την αποχώρησή του από την «γαλανόλευκη» τον Σεπτέμβριο του’ 16 επέστρεψε στη Γερμανία και πήγε προπονητής στην Κ19 της Μπάγερν Λεβερκούζεν. Ακολούθησαν οι συνεργασίες ως βοηθός προπονητή στην Ντάρμσταντ και την Άουγκσμπουργκ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μεταξάς έρχεται στα Γιάννινα κατόπιν εισήγησης του εκπροσώπου του πρώην προπονητή του ΠΑΣ, Αργύρη Γιαννίκη, Κωνσταντίνου Φάρρα.
Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση του ΠΑΣ Γιάννινα αναφέρει: «Νέος προπονητής από σήμερα και για τα επόμενα δύο χρόνια στην ομάδα μας αναλαμβάνει ο κ. Ηρακλής Μεταξάς. Ο νέος μας προπονητής έχει πολυετή εμπειρία στα γήπεδα της Bundesliga και έχει εργαστεί στην Augsburg, τη Darmstadt, τη Bochum, τη Leverkusen, τη Freiburg, την Εθνική Γερμανίας και την Εθνική Ελλάδας. Ο κ. Μεταξάς αναμένεται να έρθει άμεσα, οπότε και θα συναντηθεί με τη Διοίκηση για να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις της ομάδας στα μεταγραφικά και την προετοιμασία της νέας αγωνιστικής περιόδου».
Στις πρώτες του δηλώσεις, ο νέος προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα σημείωσε ότι: «Με ιδιαίτερη χαρά επιστρέφω μετά από πέντε περίπου χρόνια στην Ελλάδα. Ευχαριστώ παρά πολύ την οικογένεια του κ. Χριστοβασίλη για την τιμή που μου έκανε. Ο ΠΑΣ είχε πολύ καλή πορεία τα τελευταία δυο χρόνια και θα συνεχίσουμε για ακόμα περισσότερες επιτυχίες. Υπάρχει οργάνωση, υπάρχει διάθεση και υπάρχουν φιλοδοξίες εκ μέρους της διοίκησης και από την στιγμή που υπήρχε ταύτιση απόψεων και στόχων ήρθαμε σε συμφωνία. Ανυπομονώ για την πρώτη ημέρα στο γήπεδο με την ελπίδα ότι θα είναι κοντά μας και ο λαός του ΠΑΣ».

Στο κάδρο οι ανανεώσεις
Μετά τη συμφωνία με τον προπονητή και την ανάληψη των καθηκόντων από τον Ηρακλή Μεταξά το επόμενο θέμα που «καίει» τον Γιώργο Χριστοβασίλη είναι οι ανανεώσεις των συμβολαίων που λήγουν, αφού από την παραμονή ή όχι των παικτών που τελειώνουν τα συμβόλαιά τους θα εξαρτηθεί και η μεταγραφική ενίσχυση που θα χρειαστεί ο ΠΑΣ.
Οι Λοντίγκιν και Εραμούσπε ήδη ανανέωσαν τα συμβόλαια τους και από ότι φαίνεται και ο Μπρένερ θα συνεχίσουν και τη νέα χρονιά στον ΠΑΣ Γιάννινα. Από εκεί και πέρα…το χάος. Ήδη έχουν υπάρξει συζητήσεις με κάποιους παίκτες ωστόσο υπάρχουν ποδοσφαιριστές που θέλουν να ψάξουν για κάτι καλύτερο ή να κάνουν ένα καλό τελευταίο συμβόλαιο. Όλα αυτά τα ζυγίζει ο Γιώργος Χριστοβασίλης και ανάλογα θα πράξει όταν θα έρθει η ώρα των τελικών συζητήσεων και αποφάσεων. Ήδη μπήκαμε στον Ιούνιο και θα πρέπει σιγά-σιγά να κλείνουν όλα τα ανοιχτά μέτωπα προκειμένου όταν ξεκινήσει η προετοιμασία άπαντες να είναι εκεί.

Ενδιαφέρον για Μανουσάκη
Στα μεταγραφικά το νέο όνομα που ακούστηκε τις τελευταίες μέρες για τον ΠΑΣ Γιάννινα (και μάλιστα έχει γραφτεί ότι έχουν γίνει προχωρημένες συζητήσεις) είναι του Γιώργου Μανουσάκη.
Ο 23χρονος επιθετικός αγωνίστηκε τη φετινή χρονιά στο πρωτάθλημα της Super League 2 με τη φανέλα του Εργοτέλη σημειώνοντας 10 γκολ και ήταν δεύτερος σκόερ του πρωταθλήματος κεντρίζοντας τα βλέμματα των ανθρώπων του ΠΑΣ.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Χριστοβασίλης έχει δείξει κατά τα παρελθόν ότι δίνει ευκαιρίες σε νέους παίκτες να αναδειχθούν μέσο της ομάδας ακόμη και αν προέρχονται από τις παρακάτω κατηγορίας και έτσι όλα τείνουν ότι αυτό θα γίνει και με τον Μανουσάκη.