Στα Γιάννενα ο Χριστοβασίλης για «Ζωσιμάδες» και ΠΕΑΚΙ

on .

XRISTOBASILHS GIORGOS

• Στα Γιάννινα βρίσκεται από χτες ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Χριστοβασίλης και αναμένεται να έχει επαφές για αρκετά τρέχοντα ζητήματα της ομάδας, αλλά και για τον σχεδιασμό ενόψει της νέας σεζόν και της προετοιμασίας που θα ξεκινήσει τον Ιούλιο.

Στην κορυφή της ατζέντας Χριστοβασίλη το γηπεδικό και τα έργα που θα γίνουν στο «Ζωσιμάδες» για την ανακατασκευή του χλοοτάπητα, αλλά και οι βελτιωτικές εργασίες που πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε στα γήπεδα του ΠΕΑΚΙ που γίνονται οι προπονήσεις.
Ο Γιώργος Χριστοβασίλης είχε προγραμματίσει να έρθει στα Γιάννινα στο τελευταίο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης, όμως ο εντοπισμός θετικών κρουσμάτων στους ποδοσφαιριστές της ομάδας και τα κλειστά γραφεία στο ΠΕΑΚΙ τον κράτησαν για λόγους προφύλαξης στην Αθήνα. Ο μεγαλομέτοχος της ομάδας της Ηπείρου ήρθε από χτες στην πόλη και θα έχει σειρά επαφών και συναντήσεων για σημαντικά θέματα της ομάδας.

«Ζωσιμάδες» και ΠΕΑΚΙ
Το κυριάρχο θέμα για τον Χριστοβασίλη θα είναι οι γηπεδικές εγκαταστάσεις και η βελτίωση του αγωνιστικού χώρου τόσο στο Εθνικό Στάδιο όσο και στο προπονητικό κέντρο της ομάδας στο Πανηπειρωτικό. Για τον λόγο αυτό ο πρόεδρος του ΠΑΣ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, Παντελή Κολόκα, προκειμένου να οριστεί το χρονοδιάγραμμα και οι λεπτομέρειες των εργασιών.
Σχετικά με τον αγωνιστικό χώρο στο «Ζωσιμάδες» η κατάσταση φέτος ήταν πολύ καλύτερη σε σχέση με προηγούμενες χρονιές και το θέμα διογκώθηκε στο παιχνίδι κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό για τους γνωστούς λόγους που έφεραν και την αλλαγή έδρας και τη μεταφορά του αγώνα στο Αγρίνιο.
Κατά γενική ομολογία, στις έντονες βροχοπτώσεις του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου ο αγωνιστικός χώρος δεν μετατράπηκε σε βούρκο, παρά τον τεράστιο όγκο νερού που δέχτηκε.
Λίγο πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος η Super League είχε αποφασίσει να θέσει κανόνες και προδιαγραφές στα 14 γήπεδα που θα διεξάγονται αγώνες πρωταθλήματος. Έτσι έχουν ήδη ξεκινήσει εργασίες στο «Θ. Βαρδινογιάννης» του Ηρακλείου, στο «Κλ. Βικελίδης» της Θεσσαλονίκης, αλλά και στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Το σχέδιο της βελτίωσης των αγωνιστικών χώρων από την Super League θα υλοποιηθεί συνολικά σε όλα τα γήπεδα από την εταιρεία Grassform και η χρηματοδότηση της βελτίωσης των γηπέδων θα υλοποιηθεί από τη Super League, με τα χρήματα που αναλογούν από το ποσοστό που πήρε η διοργανώτρια αρχή από το στοίχημα.
Σχετικά με το «Ζωσιμάδες» θα γίνει αλλαγή του χλοοτάπητα και πιθανόν και των χωμάτων που υπάρχουν από κάτω, ωστόσο θα πρέπει να γίνει τεχνική μελέτη για το αν θα υπάρξει αντικατάσταση και στα αποστραγγιστικά.
Επίσης, ο Γιώργος Χριστοβασίλης θα συζητήσει με τον Παντελή Κολόκα και το πλαίσιο με τον οποίο μπορούν να εργασίες βελτίωσης στα γήπεδα του ΠΕΑΚΙ στην Ανατολή, στα οποία προπονείται ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έργα θα γίνουν σίγουρα στο κεντρικό γήπεδο του Πανηπειρωτικού και ενδεχομένως και στο γήπεδο που είναι προς την πλευρά της Εθνικής οδού. Υπενθυμίζεται ότι τα γήπεδα ανήκουν στο ΠΕΑΚΙ, ενώ στη συνάντηση Χριστοβασίλη-Κολόκα θα ξεκαθαρίσει και το χρονοδιάγραμμα καθώς 1 Ιουλίου θα ξεκινήσει προετοιμασία ο ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει της νέας σεζόν. Ενδεχομένως λοιπόν τα έργα να γίνουν εντός Ιουνίου ή τον Ιούλιο όταν η ομάδα θα φύγει για το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας.

Στασιμότητα στο θέμα προπονητή
Εν τω μεταξύ, στασιμότητα επικρατεί στον ΠΑΣ Γιάννινα με το θέμα του προπονητή και το ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του Αργύρη Γιαννίκη στην τεχνική ηγεσία. Οι μέρες κυλούν χωρίς να υπάρχει οριστική συμφωνία με κάποιον συγκεκριμένο τεχνικό. Ψηλά στη λίστα Χριστοβασίλη είναι ο 53χρονος Ουρουγουανός προπονητής Μάξι Βιέρα, ωστόσο πρέπει πρώτα να αποδεσμευτεί από την ομάδα Ατλέτικο Προγκρέσο της χώρας του, με την οποία έχει ακόμα συμβόλαιο σε ισχύ.
Στη λίστα του Γιώργου Χριστοβασίλη υπάρχουν ακόμα ένας προπονητής από Αργεντινή, αλλά και ένας Γερμανός. Τις επόμενες ημέρες θα φανεί ποια θα είναι η τελική επιλογή για την τεχνική ηγεσία, προκειμένου να τρέξουν και τα μεταγραφικά ζητήματα.