Ο Μάξι Βιέρα νέος υποψήφιος για προπονητής

on .

PAS GIANNINA

Μετά την επέκταση του συμβολαίου στον Πήλιο και την ανανέωση του για ένα χρόνο με τον τερματοφύλακα Γιούρι Λοντίγκιν, χτες ο ΠΑΣ Γιάννινα προχώρησε σε μια ακόμα κίνηση παραμονής ποδοσφαιριστή καθώς ανακοινώθηκε η ανανέωση του συμβολαίου του κεντρικού αμυντικού Ροντρίγκο Εραμούσπε για άλλα δύο χρόνια, δηλαδή μέχρι το καλοκαίρι του 2023.
Ο Αργεντινός Ροντρίγκο Εραμούσπε ήρθε στον ΠΑΣ στις 5 Σεπτεμβρίου και κατάφερε άμεσα να κερδίσει φανέλα βασικού στο κέντρο της άμυνας. Μάλιστα, μοίρασε και ασίστ στο «Βικελίδης» στο 2-2 στην πρεμιέρα του ΠΑΣ με τον Άρη. Ο Αργεντινός δικαίωσε όσους τον έφεραν στα Γιάννινα καθώς πρόκειται για ένα δυναμικό στόπερ και δυνατό στο ψηλό παιχνίδι. Συμπλήρωσε 29 συμμετοχές με τη φανέλα του ΠΑΣ, ενώ πέτυχε και τρία γκολ. Με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στο 2-1, με τον Ατρόμητο στη νίκη με 1-0 στα play out, ενώ πέτυχε και το γκολ-πέναλτι κόντρα στον Ολυμπιακό στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.
Στις πρώτες του δηλώσεις μετά τη διετή ανανέωση της συνεργασίας του με τον ΠΑΣ ο Εραμούσπε σημείωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα και αυτή την πόλη. Η χρονιά που πέρασε ήταν πολύ καλή, αλλά και δύσκολη εξαιτίας των παγκόσμιων συνθηκών. Περιμένω να παίξω στο Ζωσιμάδες με τον κόσμο μας στο γήπεδο και να κάνουμε μία εξαιρετική σεζόν».
Υποψήφιος ο Μ. Βιέρα
Εν τω μεταξύ στην τελική ευθεία βρίσκεται το θέμα του νέου προπονητή, καθώς φαίνεται ο Γιώργος Χριστοβασίλης να είναι κοντά σε συμφωνία με τον τεχνικό που θα αντικαταστήσει τον Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο των Γιαννιωτών. Η λίστα του Χριστοβασίλη περιορίστηκε σε πέντε ονόματα, τρεις από την Ευρώπη και δύο από τη Λατινική Αμερική. Ο ένας εκ των δύο Λατινοαμερικάνων είναι Αργεντινός και ο δεύτερος Ουρουγουανός και το όνομα του διέρρευσε χτες. Πρόκειται για τον 53χρονος Μαξιμιλιάνο (ή Μάξι) Βιέρα.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στην πατρίδα του Ουρουγουανού τεχνικού, ο Βιέρα συγκαταλέγεται στους υποψήφιους για τον πάγκο του «Άγιαξ της Ηπείρου», είχε συζητήσεις με τον Γιώργο Χριστοβασίλη και είναι πιθανό να υπάρξουν εξελίξεις. Ο Βιέρα. Ο 53χρονος Ουρουγουανός θεωρείται από τους καλύτερους προπονητές στη χώρα του και φέτος βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της Προγκρέσο.
Η Ελλάδα δεν είναι άγνωστη χώρα για τον Βιέρα καθώς γνωρίζει τη χώρα μας πολύ καλά αφού είναι γιος του μεγάλου άσου του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ της δεκαετίας του ’70, Μίλτον Βιέρα. Μάλιστα, εκείνα τα χρόνια βρίσκονται στην Αθήνα, έχει πάει σε ελληνικό σχολείο και γνωρίζει την ελληνική γλώσσα, κάτι που σίγουρα θα προσμετρηθεί στα υπέρ του. Ο Βιέρα έχει εργαστεί για πολλά χρόνια σε ακαδημίες ομάδων, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ουρουγουάη, ενώ στο παρελθόν πέρασε σαν βοηθός και από την εθνική ομάδα του Κατάρ.