Σχολές για extreme sports στην ακριτική Κόνιτσα

on .

ANAGNOSTOPOYLEIOS SXOLH KONITSA

• «Σάρκα και οστά» φαίνεται να παίρνει η πρόταση για ίδρυση σχολών προπονητών και εκπαιδευτών για τα Extreme sports και τις υπαίθριες εν γένει αθλητικές δραστηριότητες στην ακριτική Κόνιτσα.

Για την ίδρυση των σχολών υπήρξε συνάντηση του Δημάρχου Κόνιτσας Νίκου Εξάρχου με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη στην Αθήνα, κατά την οποία συμφωνήθηκε η ίδρυση Εθνικού Κέντρου για αυτό το σκοπό, με έδρα το Αναγνωστοπούλειο Ίδρυμα.
Σύμφωνα μάλιστα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, τις προσεχείς εβδομάδες θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη του κ. Αυγενάκη στο Αναγνωστοπούλειο Ίδρυμα, κατά την οποία θα υπογραφεί σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υφυπουργείου Αθλητισμού, της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Κόνιτσας, στο οποίο θα εξειδικεύονται οι αναγκαίες λεπτομέρειες υλοποίησης του Εθνικού Κέντρου Extreme Sports και Υπαίθριων Αθλητικών Δραστηριοτήτων.

Η συνάντηση
Στη συνάντηση Υφυπουργού – Δημάρχου που έγινε στην Αθήνα, το παρών έδωσαν επίσης ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου και ο επιστημονικός συνεργάτης του Δήμου Κόνιτσας, Γιώργος Τάσος, ενώ έγινε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον Πρόεδρο του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων, Παντελή Κολόκα, που όλοι τους υποστήριξαν την ολοκληρωμένη παρουσίαση του πλάνου μετεξέλιξης των χώρων του Αναγνωστοπούλειου Ιδρύματος, ώστε να φιλοξενηθούν οι Σχολές Προπονητών και Εκπαιδευτών για αθλήματα όπως (ενδεικτικά): Καγιάκ, Αναρρίχηση, Ράφτινγκ, Αλεξίπτωτο πλαγιάς (Paragliding), Ορειβατικό σκι, Ποδηλασία βουνού (mountain bike) και Εντούρο Μότοκρος.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Γ.Γ.Α. «οι Σχολές προπονητών και εκπαιδευτών, με την απαιτούμενη ευρωπαϊκή πιστοποίηση των αποφοίτων στα Extreme Sports και στις Υπαίθριες Αθλητικές Δραστηριότητες, θα συνδράμουν αποφασιστικά στην ανάπτυξη των αθλημάτων και στην ενδυνάμωση των συγκεκριμένων μορφών αθλητικού τουρισμού σε όλη τη χώρα.
Ζήτημα, μάλιστα, με εθνική διάσταση και πολυκύμαντη σημασία τόσο για την παραμεθόρια Κόνιτσα όσο και την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, καθώς δεν υπάρχουν αντίστοιχες σχολές στις χώρες των Βαλκανίων».