Με άκρα μυστικότητα οι συζητήσεις για τον επόμενο προπονητή του ΠΑΣ

on .

PAS GIANNINA LOGO

• Σε συνεχείς συζητήσεις και επαφές με προπονητές για να βρεθεί ο αντικαταστάτης του Αργύρη Γιαννίκη στην τεχνική ηγεσία βρίσκεται ο Γιώργος Χριστοβασίλης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα χειρίζεται το θέμα προσωπικά με μοναδικό σύμβουλο του τον γιο του Παναγιώτη, ο οποίος είναι και ο τεχνικός διευθυντής της γιαννιώτικης ομάδας.
Όπως και στις προηγούμενες αναζητήσεις προπονητών, ο Χριστοβασίλης χειρίζεται το θέμα με άκρα μυστικότητα και χωρίς την παραμικρή διαρροή προς τα μέσα ενημέρωσης. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΣ ψάχνει να βρει προπονητή με το προφίλ του Γιαννίκη, δηλαδή νεαρό, φιλόδοξο και άφθαρτο από τη μίζερη πραγματικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το θέμα της τεχνικής ηγεσίας είναι αυτό που πρέπει να κλείσει πρώτα από όλα και στη συνέχεια να γίνουν επαφές με τους ποδοσφαιριστές για τις ανανεώσεις συμβολαίων που λήγουν, αλλά και για μεταγραφικές κινήσεις.

Οι συμφωνίες με προπονητές
Ήδη σε πολλές ομάδες έχουν κλείσει προπονητές ενόψει της νέας σεζόν. Χτες ο Πάμπλο Γκαρσία αποτέλεσε παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ και επέστρεψε ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος προπονητής υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τους Θεσσαλονικείς και ανακοινώθηκε η συμφωνία του με τον Ιβάν Σαββίδη. Επίσης, χτες ο Ατρόμητος ανακοίνωσε τη συμφωνία του με τον Ισπανό προπονητή Άνχελ Λόπεθ, ο οποίος εντυπωσίασε φέτος στην τεχνική ηγεσία του Βόλου. Μετά την αρνητική απάντηση του Αργύρη Γιαννίκη ο Ατρόμητος έκλεισε τον έτερο προπονητή-θετική έκπληξη της σεζόν.
Τέλος, ο πρώην προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, ο Γιάννης Πετράκης, βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Απόλλωνα Σμύρνης, στον οποίο ως γνωστόν βρίσκεται και ο επί χρόνια συνεργάτης του στα Γιάννινα, ο προπονητής φυσικής κατάστασης, Βασίλης Αλεξίου.

Στην Εθνική Ελπίδων Λώλης και Λιάσος
Μετά τον Μανώλη Σάλιακα δύο ακόμη παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα κλήθηκαν στα εθνικά μας αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα. Συγκεκριμένα, οι νεαροί Αλέξανδρος Λώλης και Άγγελος Λιάσος κλήθηκαν από τον Γιαννιώτη Ομοσπονδιακό τεχνικό της Εθνικής Ελπίδων Γιώργο Σίμο για τον εκτός έδρας αγώνα με το Λιχτενστάιν που θα διεξαχθεί στις 5 Ιουνίου και είναι στο πλαίσιο τις προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2021-23.
Οι δυο ποδοσφαιριστές θα βρίσκονται στην Αθήνα για να συμμετέχουν στις προπονήσεις ενώ να σημειώσουμε ότι είναι και για τους δύο η δεύτερη φορά που κλήθηκαν στην Εθνική Ελπίδων.

Προβάδισμα η Ξάνθη, 2-1 τον Παναιτωλικό
Παρότι ο Παναιτωλικός προηγήθηκε νωρίς στο σκορ, η Ξάνθη έκανε την ολική ανατροπή και επικράτησε με 2-1 της ομάδας του Αγρινίου χτες στα Πηγάδια, παίρνοντας το προβάδισμα για την άνοδο στην Super League ενόψει και της κυριακάτικης ρεβάνς στο Αγρίνιο.
Οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ στο 6', στην πρώτη τελική στο παιχνίδι, με σκόρερ τον Βέργο. Η Ξάνθη αντέδρασε στην επανάληψη και γύρισε το ματς χάρη στα γκολ των Έμπερτ στο 52' και Μικελτάτζε στο 71', ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο στις κόντρα επιθέσεις θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο γκολ. Το τελικό 2-1 αφήνει τα πάντα ανοιχτά για το απόγευμα της Κυριακής (30/05, 7:30 μ.μ.) όταν οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στο Αγρίνιο και εκεί θα προκύψει η 14η ομάδα της επόμενης Super League, δηλαδή αν θα μείνει ο Παναιτωλικός ή αν θα ανεβεί η Ξάνθη.