Αθλητικός εξοπλισμός από το Ελληνικό στα Γιάννενα

on .

amiras

• Τα πρώτα οκτώ φορτηγά με υπερσύγχρονο αθλητικό εξοπλισμό από τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Ελληνικού έφθασαν στα Γιάννενα, ενώ αναμένονται άλλα οκτώ τις επόμενες ημέρες.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, πρόκειται για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας που είχε αναλάβει πριν ένα χρόνο ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς. για την δωρεά στο Ν. Ιωαννίνων υλικοτεχνικού εξοπλισμού από τα γήπεδα των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων του Ελληνικού Καλαθοσφαίρισης, του Baseball, του Hockey και των ανοικτών βοηθητικών γηπέδων. Μάλιστα χθες ο κ. Αμυράς βρέθηκε στο Ελληνικό προκειμένου να δει από κοντά τις εργασίες αποκαθήλωσης και μεταφοράς του εξοπλισμού υπό τον συντονισμό του πρόεδρου του Π.Ε.Α.Κ.Ι. Παντελή Κολόκα.

Σε δηλώσεις του ανέφερε τα εξής: «Σήμερα (σ.σ. χθες) είναι μια καλή ημέρα για τους Γιαννιώτες και τις Γιαννιώτισσες, καθώς θα δούμε τα γήπεδά μας και στους οκτώ δήμους του νομού να εκσυγχρονίζονται.

Στόχος μας είναι να παρακινήσουμε τους νέους να μπουν στα στάδια και τα γήπεδα, και παράλληλα να βάλουμε τον Νομό μας πιο ενεργά στη διεκδίκηση μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων και εκδηλώσεων». Ο Υφυπουργός ευχαρίστησε στη συνέχεια τον Περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη «για την εξαίρετη συνεργασία που είχαμε και την αναντικατάστατη συμβολή του στην χρηματοδότηση της μεταφοράς του εξοπλισμού», την Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο της «Ελληνικό Α.Ε.», Νανά Σπυροπούλου, «για το έμπρακτο ενδιαφέρον της προς όλους εμάς τους Γιαννιώτες, την οποία προσκαλώ δημοσίως να την φιλοξενήσουμε στα Γιάννενα», καθώς και τον Γεν. Διευθυντή της εταιρείας Βαγγέλη Πέρπερα.

Ο αθλητικός εξοπλισμός περιλαμβάνει: Πυλώνες φωτισμού, κερκίδες θεατών, κερκίδες V.I.P., ηλεκτρονικοί πίνακες αποτελεσμάτων Matrix, συστήματα ήχου, δημοσιογραφικά θεωρεία, φώτα, συστήματα πυρόσβεσης και φορητούς θαλάμους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Πανειπηρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων (Π.Ε.Α.Κ.Ι.) και στη συνέχεια θα μοιραστούν στους οκτώ Δήμους (Ιωαννιτών, Ζίτσας, Μετσόβου, Δωδώνης, Κόνιτσας, Βορείων Τζουμέρκων, Πωγωνίου, Ζαγορίου).