Γνωριμία των παιδιών με το Χάντμπολ στη Λιμνοπούλα

on .

 handball

• Μετά από τόσους μήνες αγωνιστικής απραξίας και αποχής από προπονητικούς ρυθμούς, τμήματα ακαδημιών σε διάφορα αθλήματα αρχίζουν να υποδέχονται παιδιά και αυτόματα σφύζουν οι αθλητικοί χώροι από ζωντάνια και παιδικές φωνές, πάντα με εφαρμογή όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Στο πλαίσιο αυτό, γίνεται αυτές τις ημέρες η πρώτη γνωριμία παιδιών ηλικίας 9-10 ετών με το άθλημα της χειροσφαίρισης στο ανοιχτό γήπεδο Χάντμπολ στη Λιμνοπούλα. Μάλιστα, ήδη συγκεντρώθηκαν 30 αγόρια και 25 κορίτσια και σκοπός είναι να συνεχίσουν όσο γίνεται περισσότερα παιδιά. Ο Πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Ιωαννίνων Γιάννης Καραμπίνας τόνισε στον «Π.Λ.» πώς αξιοποιείται το ανοιχτό γήπεδο στη Λιμνοπούλα, στο οποίο γίνονται προπονήσεις από τις 6 μέχρι τις 10 μ.μ., ενώ ανέφερε πώς στην προσπάθεια αυτή για την διάδοση του αθλήματος στα παιδιά παίζουν μεγάλο ρόλο οι προπονητές Σοφία Αμπεριάδου, Βασίλης Σιαφάκας, Οδυσσέας Λάμπρου και Απόστολος Τικμανίδης. Παράλληλα, γίνονται προπονήσεις και σε άλλα τμήματα όπως στο παιδικό, το εφηβικό και των κορασίδων. Ο κ. Καραμπίνας στάθηκε στην καμπάνια που γίνεται στα σχολεία για να γνωρίσουν οι μικροί μαθητές το άθλημα, σημειώνοντας πώς το Χάντμπολ είναι υποχρεωτικό να το προάγουν στα σχολεία στα πλαίσια του μαθήματος της φυσικής αγωγής. Τέλος, ανέφερε πώς όλοι οι προπονητές του Α.Ο.Ι είναι γυμναστές και έχουν άδεια άσκησης επαγγέλματος από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ενώ ο Α.Ο.Ι. είναι από τα πρώτα σωματεία που εντάχθηκαν στο Μητρώο της ΓΓΑ.

Στην Κοζάνη για τον τελικό

Αναμνηστική πλακέτα στους διαιτητές του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος Χάντμπολ απένειμε πριν τον αγώνα ο Γιάννης Καραμπίνας ως μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ο.Χ..

Ο τελικός έγινε την περασμένη Κυριακή στην Κοζάνη και το Κύπελλο το κατέκτησε η ΑΕΚ.