Στην Εθνική Ελλάδος κλήθηκε ο Μ. Σάλιακας

on .

SALIAKAS MANOLHS

• Τις πολύ καλές εμφανίσεις που έκανε φέτος με τον ΠΑΣ Γιάννινα εξαργύρωσε ο 25χρονος δεξιός οπισθοφύλακας των Γιαννιωτών Μανώλης Σάλιακας, καθώς κλήθηκε από τον Ολλανδό Ομοσπονδιακό τεχνικό Τζον Φαν Σιπ για τα φιλικά παιχνίδια της Εθνικής Ελλάδος με το Βέλγιο στις Βρυξέλλες στις 3 Ιουνίου και με την Νορβηγία στη Μάλαγα στις 6 Ιουνίου.
Με τη φανέλα του ΠΑΣ, ο Σάλιακας φέτος κατέγραψε 31 συνολικά συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 5 στο Κύπελλο, ενώ έχει πετύχει ένα γκολ στο ματς Κυπέλλου με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι στην πρόκριση του ΠΑΣ με σκορ 2-3.
Αξίζει να σημειωθεί πώς ο Ηρακλειώτης αμυντικός είχε συμμετοχές με τις προηγούμενες ηλικιακές κατηγορίες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.
Με την Εθνική U17, 8 συμμετοχές και 1 γκολ, με την Εθνική U18, 4 συμμετοχές, με την Εθνική Νέων, 17 συμμετοχές και 1 γκολ και με την Εθνική Ελπίδων, 13 συμμετοχές και 3 γκολ. Κατά τα άλλα, στην Εθνική επέστρεψαν δυο πρώην ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα, Αλέξανδρος Πασχαλάκης και Λεονάρντο Κούτρης, ενώ κλήθηκε και πάλι ο επίσης πρώην "κυανόλευκος" Ντίνος Μαυροπάνος.
Εκτός έμεινε ο Κώστας Φορτούνης για οικογενειακούς λόγους και οι τραυματίες Γιακουμάκης, Χατζηδιάκος, όπως και οι Καπίνο, Λημνιός, Μαυρίας, Κυριακόπουλος.
Οι κλήσεις της Εθνικής Ελλάδας: Οδυσσέας Βλαχοδήμος, Σωκράτης Διούδης, Αλέξανδρος Πασχαλάκης, Μιχάλης Μπακάκης, Θανάσης Ανδρούτσος, Μανώλης Σάλιακας, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Αχιλλέας Πούγγουρας, Γιώργος Τζαβέλλας, Κώστας Μαυροπάνος, Κώστας Τσιμίκας, Δημήτρης Γιαννούλης, Λεονάρντο Κούτρης, Κάρλος Ζέκα, Μανώλης Σιώπης, Κώστας Γαλανόπουλος, Ανδρέας Μπουχαλάκης, Δημήτρης Πέλκας, Τάσος Μπακασέτας, Πέτρος Μάνταλος, Χρήστος Τζόλης, Γιώργος Μασούρας, Τάσος Δουβίκας, Βαγγέλης Παυλίδης.

Καταθέσεις για την επίθεση σε Κάστρο
Την επόμενη εβδομάδα θα κληθούν από την Ασφάλεια Ιωαννίνων οι μάρτυρες οι οποίοι ήταν μπροστά στο περιστατικό που έγινε στην τελευταία αγωνιστική των play out στο παιχνίδι με τη Λάρισα και αφορά τη ρατσιστική επίθεση του Μανώλη Μπέρτου στον αρχηγό του ΠΑΣ Γιάννινα Φάμπρι Κάστρο.
Ο Κάστρο ήδη έχει καταθέσει για το περιστατικό και έχει υποδείξει ως μάρτυρες όσους συμπαίκτες του ήταν κοντά στα όσα έγιναν.
Για την υπόθεση αυτή έχει ασκηθεί αυτεπάγγελτη δίωξη από την Εισαγγελία Λάρισας και εκεί θα κληθεί να καταθέσει ο Μανώλης Μπέρτος και όσοι μάρτυρες θα έχει υποδείξει.