Τα δεδομένα των συμβολαίων που λήγουν στον ΠΑΣ

on .

pas squad

• Μετά την αποχώρηση του Αργύρη Γιαννίκη το κυρίαρχο ζήτημα στον ΠΑΣ Γιάννινα είναι η εύρεση του αντικαταστάτη του που θα οδηγήσει την ομάδα τη νέα χρονιά.

Πέρα όμως από το θέμα του προπονητή υπάρχει και ποδοσφαιρικό δυναμικό καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ μια ενδεκάδα συμβόλαια λήγουν τον Ιούνιο και ενδεχομένως να γίνουν αρκετές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ των Γιαννιωτών. Ενδιαφέρον όμως υπάρχει και για μεταγραφικούς στόχους και έχουν ήδη ακουστεί τα ονόματα των Καραγιάννη, Καραχάλιου και Τριάδη.

Οι δύο πρώτες κινήσεις
Ήδη η διοίκηση Χριστοβασίλη έχει προχωρήσει σε δύο κινήσεις. Πρώτη χρονικά έγινε η επέκταση του συμβολαίου στον Σταύρο Πήλιο. Ο 21χρονος Γιαννιώτης μπακ θα μείνει στην ομάδα μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023, κάτι που ανακοινώθηκε επίσημα στις 26 Μαρτίου.
Η δεύτερη κίνηση ήρθε στις 8 Μαΐου όταν ανακοινώθηκε η επέκταση κατά ένα χρόνο στη συνεργασία με τον Γιούρι Λοντίγκιν. Ο 31χρονος Ελληνορώσος τερματοφύλακας ήρθε στα Γιάννινα στις 20 Ιανουαρίου και κατάφερε άμεσα να καθιερωθεί στη βασική ενδεκάδα, κερδίζοντας τη θέση κάτω από τα δοκάρια από τον Χουτεσιώτη.

Τα συμβόλαια που λήγουν…
Σχεδόν το μισό ρόστερ του ΠΑΣ Γιάννινα περιλαμβάνει ποδοσφαιριστές των οποίων τα συμβόλαια λήγουν. Πάμε να πιάσουμε μία - μία τις περιπτώσεις.

Χουτεσιώτης Λευτέρης
Ο 27χρονος Λευτέρης Χουτεσιώτης ήρθε στον ΠΑΣ τον Σεπτέμβρη του 2019 όταν η ομάδα είχε υποβιβαστεί και ξεκινούσε την εμπειρία της στην Super League 2. Κέρδισε αμέσως τη φανέλα βασικού και ήταν ο αποκλειστικός πορτιέρο της ομάδας στη δεύτερη κατηγορία, αλλά και φέτος μέχρι τα μέσα της σεζόν. Συμπλήρωσε 40 συμμετοχές με τους Γιαννιώτες, εκ των οποίων οι 20 είναι στη Super League, 17 στην Super League 2 και 3 στο Κύπελλο Ελλάδας. Ο ερχομός του Λοντίγκιν ανάγκασε τον Χουτεσιώτη να καθίσει στον πάγκο στα περισσότερα παιχνίδια.
Το συμβόλαιο του λήγει και μάλλον επιθυμεί κι ο ίδιος να πάει σε ομάδα που θα έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Επομένως οι περισσότερες πιθανότητες είναι να αποχωρήσει από τα Γιάννινα.

Οικονομόπουλος Αντώνης
Ο Αντώνης Οικονομόπουλος ήρθε στον ΠΑΣ Γιάννινα τον Αύγουστο του 2019 προερχόμενος από τον Απόλλωνα Σμύρνης. Στην Super League 2 η παρουσία του Αποστολόπουλου στο δεξί άκρο της άμυνας άφησε τον Οικονομόπουλο στον πάγκο, ενώ φέτος πήρε κάποιες ευκαιρίες παρότι βασικός ήταν ο Σάλιακας. Παρά τις 20 συμμετοχές ο 23χρονος δεξιός μπακ δεν έχει ικανοποιήσει και μάλλον από πλευράς ΠΑΣ Γιάννινα δεν θα του γίνει πρόταση για ανανέωση της συνεργασίας.

Πανουργιάς Παντελής
Ο Πανουργιάς ήρθε στον ΠΑΣ με τις εγγυήσεις και την υπογραφή του μάνατζερ Κωνσταντίνου Φάρρα προερχόμενος από τις ακαδημίες της ολλανδικής Τσβόλε και τη δεύτερη ομάδα της γερμανικής Μπράουνσβάικ, ωστόσο δεν κατάφερε να καθιερωθεί και δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο. Την περσινή χρονιά στην Super League 2 δεν πήρε καμία συμμετοχή, ενώ φέτος στην Super League είχε 8 συμμετοχές, στις περισσότερες εκ των οποίων μπήκε σαν αλλαγή. Ο Γιαννίκης δεν έμεινε ικανοποιημένος και η εισήγησή του ήταν να μην ανανεωθεί το συμβόλαιο του Πανουργιά. Το πιθανότερο είναι πως αποτελεί ήδη παρελθόν από τον ΠΑΣ.

Εραμούσπε Ροντρίγκο
Ο Αργεντινός Ροντρίγκο Εραμούσπε ήρθε στον ΠΑΣ στις 5 Σεπτεμβρίου και κατάφερε άμεσα να κερδίσει φανέλα βασικού στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Παντελάκη. Ο Αργεντινός δικαίωσε όσους τον έφεραν στα Γιάννινα καθώς πρόκειται για ένα δυναμικό στόπερ και δυνατό στο ψηλό παιχνίδι. Συμπλήρωσε 29 συμμετοχές με τη φανέλα του ΠΑΣ, ενώ πέτυχε και τρία γκολ. Με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στο 2-1, με τον Ατρόμητο στη νίκη με 1-0 στα play out, ενώ πέτυχε και το γκολ-πέναλτι κόντρα στον Ολυμπιακό στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι συμφώνησε ήδη με τον Χριστοβασίλη για ακόμα έναν χρόνο. Η παραμονή του θεωρείται δεδομένη.

Σιόντης Στέφανος
Ο 34χρονος Γιαννιώτης αρχηγός του ΠΑΣ ήταν ο μεγάλος άτυχος της φετινής χρονιάς καθώς τραυματίστηκε στο γόνατο και απέκτησε οστικό οίδημα που τον κράτησε εκτός αγωνιστικών χώρων από τον Γενάρη και το νικηφόρο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Τελικά, ο Σιόντης υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση και χειρουργείο στο γόνατο. Πρόκειται για βασικό στέλεχος της ομάδας στην Super League 2, αλλά και στο φετινό πρώτο μισό της σεζόν. Ο Σιόντης ήρθε στον ΠΑΣ το καλοκαίρι του 2018 από την Κέρκυρα. Το τριετές συμβόλαιο του ολοκληρώνεται, όμως τόσο ο ίδιος όσο και η πλευρά του ΠΑΣ έχουν εκφράσει επιθυμία συνέχισης. Μάλιστα, οι πληροφορίες λένε ότι έχει υπάρξει ήδη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, πριν ο Σιόντης περάσει την πόρτα του χειρουργείου.
Κάστρο Φάμπρι
Ο 29χρονος Κολομβιανός μέσος αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του ΠΑΣ Γιάννινα στη μεσαία γραμμή τα τελευταία 3 χρόνια. Ήρθε στα Γιάννινα από την ελβετική Σερβέτ και σε 3 χρόνια παρουσίας μέτρησε 66 συμμετοχές, πέτυχε 3 γκολ και μοίρασε 3 ασίστ. Στο συμβόλαιο του Κάστρο υπάρχει option ανανέωσης, όμως το πιθανότερο είναι να αποχωρήσει, κυρίως για οικογενειακούς λόγους.

Καρτάλης Αλέξανδρος
Η αποκάλυψη του φετινού ΠΑΣ Γιάννινα, ιδίως στο δεύτερο μισό της σεζόν, ακούει στο όνομα Αλέξανδρος Καρτάλης. Ο ομογενής μεσοεπιθετικός βρίσκεται στα Γιάννινα από τις 5 Ιουλίου του 2019. Συμπλήρωσε 51 συμμετοχές με τους Γιαννιώτες στα δύο χρόνια που βρίσκεται εδώ, εκ των οποίων οι 35 ήταν φέτος.
Η αλλαγή του συστήματος από τον Γιαννίκη από 4-4-2 σε 4-2-3-1 εκτίναξε την απόδοση του Καρτάλη που πραγματικά «κέντησε» σε ρόλο επιτελικού χαφ. Πολλοί έχουν συνδέσει το μέλλον του Καρτάλη με τον Γιαννίκη και θεωρούν ότι ο Τρικαλινός τεχνικός θα τον πάρει μαζί του σε όποια ομάδα πάει. Μένει να αποδειχτεί αυτό και στην πράξη. Στον ΠΑΣ πάντως επιθυμούν διακαώς την παραμονή του…

Μπρένερ Φαμπρίτσιο
Ο 23χρονος Αργεντινός Μπρένερ ήρθε στον ΠΑΣ τον περασμένο Σεπτέμβριο ως δανεικός από την Μπελγκράνο. Αρχικά δεν ήταν στα βασικά πλάνα του Γιαννίκη και έκατσε στον πάγκο, όμως στην πορεία πήρε αρκετές ευκαιρίες, κυρίως σαν αλλαγή.
Συνολικά συμπλήρωσε 26 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο και πέτυχε δύο γκολ. Το νικητήριο με τον Αστέρα στην Τρίπολη και ένα με τη Λαμία στο «Ζωσιμάδες» στα play out. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι κοντά στην παραμονή του στα Γιάννινα καθώς ο ΠΑΣ ζήτησε την επέκταση του δανεισμού του από την αργεντίνικη ομάδα.

Ελευθεριάδης Χρήστος
Τον Ιούλιο του 2019 ο Ελευθεριάδης ήρθε στον ΠΑΣ Γιάννινα από την Παναχαϊκή έχοντας κατακτήσει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στην Β’ Εθνική. Πρόκειται για μία από τις πιο πετυχημένες μεταγραφές των τελευταίων ετών. 41 συμμετοχές, 7 γκολ και 2 ασίστ είναι ο συνολικός του απολογισμός. Κυρίως αγωνίστηκε σαν αριστερό εξτρέμ και χάρισε πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα με τα γκολ που πέτυχε.
Ο 30χρονος βραχύσωμος μεσοεπιθετικός βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Χριστοβασίλη για ανανέωση του συμβολαίου του. Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες και ήδη έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις του παίκτη με τον Χριστοβασίλη. Αν και μέχρι στιγμής υπάρχει διαφορά στο οικονομικό…

Παμλίδης Γιώργος
Μαζί με τον Σιόντη το καλοκαίρι του 2018 είχε έρθει στα Γιάννινα από την Κέρκυρα και ο Γιώργος Παμλίδης. Η φετινή ήταν η χρονιά του καθώς αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του ΠΑΣ Γιάννινα και έβαλε 8 γκολ. Ο Παμλίδης ανταποκρίθηκε και στον ρόλο του δεξιού εξτρέμ, αλλά και στη θέση του δεύτερου επιθετικού με επιτυχία. Συνολικά συμπλήρωσε 81 συμμετοχές σε 3 χρόνια, πέτυχε 20 γκολ και μοίρασε 10 ασίστ.
Στα 28 του χρόνια είναι λογικό ο Παμλίδης να θέλει να εξαργυρώσει την καλή φετινή χρονιά με ένα καλό συμβόλαιο. Ο Χριστοβασίλης του έκανε πρόταση ανανέωσης, αλλά υπάρχει σημαντική διαφορά στο οικονομικό. Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι ο παίκτης δέχτηκε πρόταση από τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ έχουν ακουστεί και «σειρήνες» για αυτόν από ομάδες του εξωτερικού…

Κρίζμαν Σάντι
Τρία χρόνια στα Γιάννινα συμπλήρωσε και ο Σάντι Κρίζμαν. Ο Κροάτης επιθετικός δεν απέδωσε φέτος τα αναμενόμενα καθώς ταλαιπωρήθηκε από συνεχείς μικροτραυματισμούς. Το συμβόλαιο του Κρίζμαν ολοκληρώνεται και θεωρείται δεδομένο ότι δεν θα συνεχίσει στα Γιάννινα.

***
Τον προσεχή Ιούνιο ολοκληρώνεται και το συμβόλαιο του Γιώργου Ξύδα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο 24χρονος Χιώτης ποδοσφαιριστής αποτελεί παρελθόν από πέρυσι, ωστόσο παρέμεινε στο ρόστερ για ιατρικούς λόγους και το θέμα ήταν τυπικό.