Τον αντικαταστάτη του Α. Γιαννίκη ψάχνει η Διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα

on .

XRISTOBASILHS

Σε αναζήτηση προπονητή βρίσκεται πλέον ο ΠΑΣ Γιάννινα και η διοίκηση Χριστοβασίλη μετά την αποχώρηση του Αργύρη Γιαννίκη ύστερα από δύο επιτυχημένες σεζόν στον πάγκο των Γιαννιωτών.
Ο μεγαλομέτοχος της γιαννιώτικης ομάδας εξετάζει προτάσεις και έχει ήδη στα χέρια του λίστα προπονητών, προκειμένου να επιλέξει τον αντικαταστάτη του Γιαννίκη στην τεχνική ηγεσία.
Πριν δύο χρόνια η έλευση του Αργύρη Γιαννίκη ήταν ομολογουμένως ένα ρίσκο, καθώς επρόκειτο για έναν άγνωστο στο ευρύ κοινό τεχνικό. Ο Γιώργος Χριστοβασίλης δικαιώθηκε για την επιλογή του, έστω κι αν αυτή ήρθε μετά από ένα ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις τότε με τον Νίκο Παπαδόπουλο. Στα δύο χρόνια του Γιαννίκη ο ΠΑΣ ανέβηκε «τρένο» από την Super League 2 στην Super League και φέτος ο στόχος της παραμονής επιτεύχθηκε σχετικά εύκολα, ενώ η ομάδα έκανε και καλή πορεία στο Κύπελλο Ελλάδας φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά κόντρα στον Ολυμπιακό.
Στη λίστα που έχει ο Γιώργος Χριστοβασίλης στα χέρια του περιλαμβάνονται κυρίως ξένοι προπονητές που δεν έχουν ξαναδουλέψει στην Ελλάδα, δηλαδή χαρακτηρίζονται ως καθαροί σε σχέση με την κακή νοοτροπία που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στόχος του μεγαλομετόχου του ΠΑΣ είναι να συνεχιστεί η φιλοσοφία και ο τρόπος ποδοσφαίρου που υπήρχε επί εποχής Γιαννίκη.
Η προεργασία για τον Χριστοβασίλη δεν ξεκίνησε τώρα καθώς ήταν ενήμερος εδώ και καιρό για την αποχώρηση Γιαννίκη από τον ίδιο τον προπονητή. Σύμφωνα με πληροφορίες από το παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο στις αρχές Απριλίου ο Γιαννίκης είχε ενημερώσει τους διοικούντες ότι δεν θα συνεχίσει στην ομάδα. Επομένως, οι κινήσεις για την εύρεση νέου τεχνικού ξεκίνησαν πολύ πριν την οριστική ανακοίνωση της αποχώρησης Γιαννίκη.
Η επόμενη μέρα του ΠΑΣ Γιάννινα θα περιλαμβάνει και πάλι έναν νεαρό σε ηλικία, άφθαρτο και φιλόδοξο προπονητή, όπως ήταν και ο Αργύρης Γιαννίκης πριν δύο χρόνια όταν ήρθε από τη Γερμανία. Μάλιστα, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιώργος Χριστοβασίλης χειρίζεται το θέμα του προπονητή προσωπικά μαζί με τον γιο του Παναγιώτη και ήδη έχουν ξεκινήσει μερικές επαφές με ορισμένους προπονητές.
Το αφεντικό της γιαννιώτικης ομάδας δεν ήρθε στο τελευταίο παιχνίδι με τον Απόλλωνα στα Γιάννινα και οι περισσότερες επαφές του έγιναν τηλεφωνικά, ενώ τις επόμενες ημέρες θα μπουν μπροστάν οι ανανεώσεις συμβολαιών και οι αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών που λήγουν τα συμβόλαιά τους τον Ιούνιο. Για ορισμένους εξ' αυτών υπάρχει θετικό κλίμα, ενώ για άλλους είναι βέβαιη αποχώρησή τους από την ομάδα.
Φημολογία για τον Καραχάλιο
Μετά τον αμυντικό Δημήτρη Καραγιάννη του Παναθηναϊκού ένας ακόμα ποδοσφαιριστής ήρθε στο μεταγραφικό προσκήνιο του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο λόγος για τον αμυντικό μέσο Ζήση Καραχάλιο που αγωνίζονταν φέτος στον Λεβαδειακό και την Super League 2.
Ο Καραχάλιος είναι 25 χρονών με καταγωγή από την Καρδίτσα, έχει ύψος 1,78 και αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή, κυρίως στη θέση του αμυντικού χαφ. Ξεκίνησε το ποδόσδαιρο ερασιτεχνικά από τον Ήφαιστο Καρδίτσας και το 2013 πήρε μεταγραφή για την Αναγέννηση Καρδίτσας. Το καλοκαίρι του 2014 τον απέκτησε ο Ολυμπιακός και έπαιξε στα τμήματα υποδομής των Πειραιωτών. Ένα χρόνο αργότερα επέστεψε στην Καρδίτσα ως δανεινός από τον Ολυμπιακό και την επόμενη χρονιά, από το καλοκαίρι του 2016 πήγε στη Βοιωτία και τον Λεβαδειακό.
Με τη φανελα του Λεβαδειακού στα πέντε χρόνια παρουσίας του, έχει 89 συμμετοχές, πέτυχε ένα γκολ και μοίρασε και μία ασίστ, ενώ φέτος ήταν βασικός και αναντικατάστατος στα περισσότερα παιχνίδια των Βοιωτών στην Super League 2. Το 2019 υπέγραψε διετή επέκταση του συμβολαίου του, δηλαδή μέχρι τον προσεχή Ιούνιο.

Ωστόσο, ο Λεβαδειακός ηττήθηκε από τη Ξάνθη στο τελευταίο παιχνίδι στα Πηγάδια και η αδυναμία της ομάδας να πετύχει τον στόχο της ανόδου φαίνεται πως θα οδηγήσει τον Καραχάλιο στη φυγή από τη Λιβαδειά και ενδεχομένως να ανοίξει η πόρτα για τον ερχομό του στα Γιάννινα. Να σημειωθεί ότι ο Καραχάλιος είναι διεθνής τόσο με την Εθνική Νέων όσο και με την Εθνική Ελπίδων και έχει 13 και 17 συμμετοχές αντίστοιχα, ενώ έχει πετύχει κι από ένα γκολ με κάθε αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.
Τιμωρία 4 αγωνιστικών στον Κούγια
Με ποινή τεσσάρων αγωνιστικών απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και τα αποδυτήρια, που θα εκτίσει τη νέα σεζόν και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ στο ίδιο και 10.000 ευρώ στην ΠΑΕ ΑΕΛ τιμωρήθηκε ο Αλέξης Κούγιας από το Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League, για τα όσα συνέβησαν στον πρόσφατο αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Αλκαζάρ.
Ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ είχε κληθεί σε απολογία με βάση το Φύλλο Αγώνα, αλλά και την έκθεση του παρατηρητή για υβριστική συμπεριφορά προς τον ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ Γιάννινα Γιάννη Κάργα, προς τον οποίο είχε εκτοξεύσει βρισιές και ανείπωτες κατάρες.