Αλλάζει σελίδα ο ΠΑΣ στη μετά-Γιαννίκη εποχή

on .

GIANNIKHS ARGYRHS 1

• Σε καλοκαιρινές διακοπές βρίσκονται από χτες οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα μετά το φινάλε της σεζόν και την ήττα με 0-2 από τον Απόλλωνα Σμύρνης το απόγευμα της Τετάρτης στο «Ζωσιμάδες», στη σκιά της αποχώρησης του Αργύρη Γιαννίκη από την τεχνική ηγεσία των Γιαννιωτών.
Μπορεί ο ΠΑΣ Γιάννινα να έκανε 5 ήττες στα play out και μόλις μία νίκη και μία ισοπαλία, ωστόσο η κακή πορεία σε αυτό το ειδικό πρωτάθλημα δεν αμαυρώνει τη συνολικά καλή εικόνα της γιαννιώτικης ομάδας, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Κύπελλο Ελλάδας. Ιδίως στα τελευταία παιχνίδια με Λάρισα και Απόλλωνα Σμύρνης ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν αποδεκατισμένος από τον κορωνοϊό και έχει πολλές δικαιολογίες για την κακή του εικόνα.
Ο Αργύρης Γιαννίκης αποτελεί παρελθόν μετά από δύο πετυχημένες χρονιές στον ΠΑΣ Γιάννινα και ο Γιώργος Χριστοβασίλης καλείται πάλι να βγει σε αναζήτηση προπονητή ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ο ΠΑΣ των τελευταίων δύο χρόνων ήταν δημιούργημα του Γιαννίκη και έφερε αναμφισβήτητα την σφραγίδα του. Ο 41χρονος ομογενής προπονητής παρουσίασε ένα σύνολο που έπαιζε στρωτό και επιθετικό ποδόσφαιρο ανεξαρτήτως αντιπάλου και κέρδισε πολλές συμπάθειες εντός και εκτός Ιωαννίνων.

Επιθυμία του Γιαννίκη η επιστροφή στη Γερμανία
Αποτελεί θεμιτή φιλοδοξία του Τρικαλινού προπονητή να δοκιμάσει σε πιο υψηλό επίπεδο μετά τις εμπειρίες που απέκτησε στον ΠΑΣ. Ο Γιαννίκης απέρριψε μια αρκετά καλή πρόταση από τον Χριστοβασίλη για ανανέωση της συνεργασίας καθώς στα δύο χρόνια της παρουσίας του δεν πήρε τις ανάλογες διαβεβαιώσεις για βελτίωση των προπονητικών κέντρων στο ΠΕΑΚΙ, αλλά και της κατάστασης του αγωνιστικού χώρου στο «Ζωσιμάδες». Σύμφωνα με όσα άλλωστε δήλωσε κι ο ίδιος ο Γιαννίκης είχε πάρει εδώ και καιρό την απόφασή του και την είχε ανακοινώσει στη διοίκηση των Γιαννιωτών.
Πολλά χτεσινά δημοσιεύματα έκαναν λόγο για πρόταση του Ατρομήτου προς τον Γιαννίκη και ότι οι δύο πλευρές ήταν κοντά σε συμφωνία. Κάτι τέτοιο όμως διαψεύδεται από την πλευρά του Τρικαλινού προπονητή και σύμφωνα με πληροφορίες ο Αργύρης Γιαννίκης απέρριψε επίσημη πρόταση που είχε από την ομάδα του Περιστερίου. Προτεραιότητα του Γιαννίκη είναι η επιστροφή στη Γερμανία και σύμφωνα με πληροφορίες έχει στα χέρια του και εξετάζει δύο προτάσεις από γερμανικές ομάδες. Άλλωστε είναι κάτι που είχε εκμυστηρευτεί κι ο ίδιος στα αποδυτήρια του ΠΑΣ Γιάννινα σε ανθρώπους της απολύτου εμπιστοσύνης του, ότι στόχος του είναι η επιστροφή στην οικογένειά του.

Εξώδικο Λάρισας στην Super League
Αύριο Σάββατο το μεσημέρι στις 12:30 θα επικυρωθεί η τελική βαθμολογία της Super League μέσω Δ.Σ. που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη. Από την πλευρά της η Λάρισα προσπαθεί να μπλοκάρει τη διαδικασία και έστειλε σχετικό εξώδικο προς την Super League και την Super League 2, με κοινοποίηση σε Παναιτωλικό και Λεβαδειακό, ζητώντας να μην προχωρήσει η διαδικασία των μπαράζ.
Ο Αλέξης Κούγιας χρησιμοποιεί ένα ακόμα ένδικο μέσο και παίζει τα ρέστα του για την παραμονή της δικής του ομάδας στην κατηγορία, ενώ απειλεί τη λίγκα και με προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ σε περίπτωση επικύρωσης της βαθμολογίας. Στο εξώδικο που δημοσιοποίησε η ΠΑΕ ΑΕΛ ζητά να «παγώσουν» οι διαδικασίες επικύρωσης και διενέργειας των μπαράζ μέχρις ότου να υπάρξει απόφαση από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ενώ σύμφωνα με την λαρισινή ΠΑΕ η ΕΕΑ έχει ξεκινήσει έρευνα για τη μεταβίβαση των μετοχών από τον Χριστοβασίλη το 2015.
Ουσιαστικά πρόκειται για μια απέλπιδα προσπάθεια του Αλέξη Κούγια να κρατήσει ζωντανή την ομάδα του με κάθε τρόπο, όμως η Super League ως διοργανώτρια αρχή δεν έχει στα χέρια της κάποια απόφαση δικαστηρίου ή δικαιοδοτικού οργάνου και δεν μπορεί αυθαίρετα να μην επικυρώσει την τελική βαθμολογία των play off και play out της Super League. Ιδίως από τη στιγμή που υπάρχει μπροστά και οι αγώνες των μπαράζ μεταξύ Παναιτωλικού και Ξάνθης και μέχρι 31 Μαΐου πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί καθώς υπάρχει μπροστά και το Euro που ξεκινάει στις 11 Ιουνίου.