Φινάλε για τον ΠΑΣ Γιάννινα με τον Απόλλωνα Σμύρνης

on .

PAS APOLLON SMYRNHS SHMATA

• Την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 κλείνει σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς υποδέχεται το απόγευμα (5:15 μ.μ.) τον Απόλλωνα Σμύρνης στο «Ζωσιμάδες» για την εξ' αναβολής αναμέτρηση των Play Out της Super League, στον τελευταίο αγώνα της σεζόν. Ακόμα ένας ποδοσφαιριστής βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, ενώ «αρνητικοποιήθηκαν» τρία από τα προηγούμενα εννιά κρούσματα. Με 15 παίκτες η αποστολή του ΠΑΣ, με 16 παίκτες ήρθε ο Απόλλωνας στα Γιάννινα.
Η σεζόν κλείνει για τον ΠΑΣ Γιάννινα με μια εξ' αναβολής αναμέτρηση, αυτή κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, η οποία είχε αναβληθεί όταν είχαν εντοπιστεί τα 5 πρώτα κρούσματα σε ποδοσφαιριστές των Γιαννιωτών. Μετά τη σαββατιάτικη ήττα με 2-0 από τη Λάρισα στο Αλκαζάρ ο ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε καθηλωμένος στους 35 βαθμούς και τον προσπέρασε βαθμολογικά ο Ατρόμητος που νίκησε με 1-0 τον Βόλο στο Περιστέρι, ενώ ισοβαθμεί με τη Λαμία που νίκησε τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη. Αν ο ΠΑΣ επικρατήσει σήμερα κόντρα στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» θα φτάσει στους 38 βαθμούς και θα τερματίσει στην δεύτερη θέση των play out, δηλαδή συνολικά την 8η θέση της Super League.

Ακόμα ένα κρούσμα κορωνοϊού
Από τα μοριακά τεστ της Δευτέρας αποδείχτηκε ότι δυστυχώς η διασπορά του κορωνοϊού δεν σταμάτησε καθώς προέκυψε ένα θετικό και ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων των τελευταίων δύο εβδομάδων ανέβηκε σε 10 ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα. Παρόλα αυτά το σημερινό παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης θα διεξαχθεί κανονικά καθώς βρέθηκε μόλις ένα νέο κρούσμα. Το ευχάριστο είναι πώς από τις δειγματοληψίες της Δευτέρας αποδείχτηκε ότι 3 παίκτες από τους προηγούμενους 9 που είχαν βρεθεί θετικοί έχουν πλέον αρνητικοποιηθεί. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει όμως ότι μπορούν να αγωνιστούν σήμερα καθώς βρίσκονται σε ιατρική επιτήρηση και θα πρέπει να επανεκδοθεί η κάρτα υγείας για καθέναν από αυτούς αφού πρώτα περάσει με επιτυχία τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Με 15 μόλις παίκτες η αποστολή
Ούτε λίγο ούτε πολύ ο ΠΑΣ Γιάννινα θα παραταχθεί σήμερα με μια ενδεκάδα απουσίες, 10 λόγω κορωνοϊού και τον τραυματία Σιόντη. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα της Ηπείρου ανακοίνωσε την αποστολή της για τον σημερινό αγώνα και σε αυτή συμπεριλαμβάνονται μόλις 15 παίκτες, εκ των οποίων οι 3 είναι τερματοφύλακες. Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι: Λοντίγκιν, Χουτεσιώτης, Αθανασίου, Παντελάκης, Σάλιακας, Πίρσμαν, Πήλιος, Πανουργιάς, Κάστρο, Λώλης, Τριάδης, Ελευθεριάδης, Γροσδάνης, Κρίζμαν, Παμλίδης. Εκτός αποστολής βρίσκονται οι Εραμούσπε, Μπρένερ, Ντομίνγκεθ, Μιλιντσεάνου, Κάργας, Οικονομόπουλος, Λιάσος, Καρτάλης, Δούμτσης, Νάουμετς, αλλά και ο μακροχρόνια τραυματίας και χειρουργημένος Σιόντης.

Τα πλάνα του Γιαννίκη
Με επιπλέον απουσία σε σχέση με το Αλκαζάρ αυτή του Κάργα, ο Αργύρης Γιαννίκης έχει μόλις 15 παίκτες στη διάθεσή του για τον σημερινό αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ο προπονητής του ΠΑΣ λογικά θα χρησιμοποιήσει τον Πανουργιά στα στόπερ μαζί με τον Παντελάκη, ενώ ένας εκ των Λώλη ή Τριάδη θα παίξει αμυντικό χαφ δίπλα στον αρχηγό Κάστρο. Μια πιθανή σύνθεση του ΠΑΣ είναι η εξής: Λοντίγκιν (Χουτεσιώτης), Σάλιακας, Παντελάκης, Πανουργιάς, Πίρσμαν, Κάστρο, Λώλης, Πήλιος, Ελευθεριάδης, Παμλίδης, Κρίζμαν.

Στο πλευρό του ΠΑΣ η παράδοση
ΠΑΣ Γιάννινα και Απόλλων Σμύρνης έχουν συναντηθεί 22 φορές στα Γιάννινα σε επίπεδο πρωταθλημάτων Α’ και Β’ Εθνικής Κατηγορίας με τη πλάστιγγα της παράδοσης να γέρνει ξεκάθαρα υπέρ των Γιαννιωτών.

Σε 12 αναμετρήσεις η γιαννιώτικη ομάδα πήρε το τρίποντο της νίκης, πέντε ματς έληξαν ισόπαλα και πέντε φορές έφυγε νικητής ο Απόλλωνας από την πρωτεύουσα της Ηπείρου.

Ο ΠΑΣ έχει την υπεροχή και στα γκολ καθώς έ3χει σκοράρει συνολικά 34 φορές έναντι 21 τερμάτων που έχει πετύχει ο Απόλλωνας. Στην πρώτη τους συνάντηση στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 1-1 στις 12 Απριλίου 1970, ενώ η πρώτη νίκη για τον ΠΑΣ επί του Απόλλωνα σημειώθηκε στις 21 Ιανουαρίου 1973 με σκορ 3-1 για τη Β’ Εθνική για να ακολουθήσουν τέσσερις σερί νίκες για τον ΠΑΣ στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής.

Το πρώτο διπλό στα Γιάννινα το πέτυχε ο Απόλλων τον Νοέμβριο του 1973 με σκορ 0-1, πετυχαίνοντας ευρεία νίκη τον Δεκέμβριο του 1987 με σκορ 1-4. Τη νίκη με σκορ 1-3 πανηγύρισε ο Απόλλων στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος που έγινε στις 3/1/2021. Όσο για τις 12 νίκες των γηπεδούχων επί της αθηναϊκής ομάδας, η πιο ευρεία και θριαμβευτική είναι αναμφίβολα η περσινή, όπου ο ΠΑΣ διέσυρε τον Απόλλωνα με 5-1 για το πρωτάθλημα της Super League 2, ανοίγοντας διάπλατα τον δρόμο της επιστροφής του στη μεγάλη κατηγορία, ενώ τελευταία φορά που κέρδισε ο ΠΑΣ για την μεγάλη κατηγορία ήταν τη σεζόν 2018-19 με σκορ 1-0 χάρη στο γκολ του Μάνου.

Διαιτητής ο Βάτσιος
Ο Αριστείδης Βάτσιος από τη Δυτική Αττική ορίστηκε να διευθύνει τη σημερινή αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Βοηθοί του Βάτσιου θα είναι ο Πολυχρόνης Κωσταράς από την Αιτωλοακαρνανία και ο Ιορδάνης Δημητριάδης από την Καστοριά. Τέταρτος ορίστηκε ο Γεώργιος Βρέσκας από την Πιερία. Στο VAR θα βρίσκονται ο Τάσος Σιδηρόπουλος από τα Δωδεκάνησα και ο Χρήστος Μπαλτάς από την Αχαΐα. Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Γεώργιος Τάπραντζης από την Αιτωλοακαρνανία.

Με 16 παίκτες ο Απόλλωνας
Εκτός από τον ΠΑΣ Γιάννινα που έχει 15 παίκτες στην αποστολή, παρόμοια εικόνα έχει και ο Απόλλωνας Σμύρνης που ταξίδεψε στα Γιάννινα με μόλις 16 ποδοσφαιριστές. Μετά το τέλος της χτεσινής προπόνησης ο Μάκης Χάβος ανακοίνωσε τα ονόματα των 16 ποδοσφαιριστών που συμπεριέλαβε στην αποστολή. Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι: Γιαννακόπουλος, Βέρουλστ, Χουχούμης, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Λαγός, Ντάουντα, Ιωαννίδης, Μπεντινέλι, Φερνάντεθ, Φατιόν, Κιτόκο, Βάρκας, Ρώσση, Ρηγόπουλος, Ρόδης.
Εκτός από τους Λισγάρα, Σλίβκα, Τσιλούλη και Μουνιέ που απουσίαζαν και από το ματς του περασμένου Σαββάτου κόντρα στην ομάδα της Λαμίας, εκτός αποστολής έμειναν και οι Κότσαρης, Μπρούσιτς, Κολ, Τσαμπούρης και Κάλισιρ.