Επιστροφή στις νίκες θέλει ο ΠΑΣ Γιάννινα

on .

BOLOS PAS

 Την επιστροφή στις νίκες προκειμένου να μείνει ζωντανός στο κυνήγι της πρώτης θέσης των play out ψάχνει σήμερα το βράδυ (7:30 μ.μ.) ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς αντιμετωπίζει τον πρωτοπόρο Βόλο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο για την 4η αγωνιστική των Play Out της Super League.

Rotation από τον Αργύρη Γιαννίκη που άφησε εκτός αποστολής τους Λοντίγκιν και Κάργα, ενώ θα απουσιάσει και ο τραυματίας Πίρσμαν.
Τα δεδομένα των play out
Οι ήττες από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο αλλά και από τη Λαμία στο «Ζωσιμάδες» το βράδυ της Δευτέρας κράτησαν τους Γιαννιώτες καθηλωμένους στους 34 βαθμούς. Μπορεί ο ΠΑΣ Γιάννινα να μην κινδυνεύει πλέον και να εξασφάλισε ήδη και μαθηματικά την παραμονή καθώς ΟΦΗ και Λάρισα έχουν και μεταξύ τους παιχνίδι, ωστόσο τόσο ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης όσο και οι ποδοσφαιριστές δεν θέλουν να χαλάσουν την καλή εικόνα που έχουν δείξει εδώ και 3 μήνες τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο Κύπελλο Ελλάδας που βρίσκονται στα ημιτελικά.
Ο σημερινός αντίπαλος της ομάδας της Ηπείρου, ο ΝΠΣ Βόλος, επικράτησε με 3-1 του Παναιτωλικού και βρίσκεται στους 38 βαθμούς, δηλαδή 4 περισσότερους από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Επομένως αν η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη θέλει να διεκδικήσει την πρώτη θέση πρέπει σήμερα να επικρατήσει στο Πανθεσσαλικό Στάδιο προκειμένου να μειώσει τη διαφορά της με τους Βολιώτες.
Πέρα από τη μάχη της πρώτης θέσης που είναι γοήτρου, υπάρχει όμως και η μάχη της επιβίωσης. Ο ΟΦΗ με 24 βαθμούς υποδέχεται τον Ατρόμητο στο Ηράκλειο, ενώ ο ουραγός Παναιτωλικός με 21 βαθμούς παίζει το τελευταίο του χαρτί με αντίπαλο τον Απόλλωνα Σμύρνης στο Αγρίνιο. Τέλος, τη Δευτέρα η Λαμία υποδέχεται τη Λάρισα στο ΔΑΚ Λαμίας.
Χωρίς Λοντίγκιν και Κάργα ο ΠΑΣ
Ο ΠΑΣ Γιάννινα θα παραταχθεί με αρκετές απουσίες σήμερα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο καθώς θα απουσιάσουν συνολικά πέντε ποδοσφαιριστές από τη σημερινή αναμέτρηση. Ο λόγος για τους Κρίζμαν, Σιόντη, Πίρσμαν, Κάργα και Λοντίγκιν.
Οι δύο πρώτοι, Κρίζμαν και Σιόντης, είναι απόντες εδώ και καιρό. Ο Κροάτης Κρίζμαν έχει πρόβλημα στη γάμπα και ακολουθεί ειδικό ατομικό πρόγραμμα, ενώ για τον Σιόντη η σεζόν έχει τελειώσει καθώς υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση στο γόνατο. Ο Βέλγος Πίρσμαν τραυματίστηκε στο παιχνίδι με τη Λαμία και θα μείνει περίπου 10-15 ημέρες εκτός δράσης. Ο 30χρονος αριστερός μπακ υπεβλήθη την Πέμπτη σε μαγνητική που επιβεβαίωσε την αρχική διάγνωση μέσω υπερήχων, δηλαδή τράβηγμα στον οπίσθιο μηριαίο.
Πέραν όμως των τριών τραυματιών Κρίζμαν, Σιόντη και Πίρσμαν, ο Αργύρης Γιαννίκης άφησε στα Γιάννινα και τους Λοντίγκιν και Κάργα, προφανώς για λόγους ξεκούρασης. Ο Κάργας ένιωσε ενοχλήσεις στο ισχίο στη χτεσινή προπόνηση και προτιμήθηκε να μείνει εκτός προκειμένου να μην παρθεί ένα αχρείαστο ρίσκο με τη συμμετοχή του.
Η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα ολοκληρώθηκε χτες το πρωί με ένα χαλάρωμα στο ΠΕΑΚΙ. Μετά το τέλος του πρωινού προγράμματος ο Γιαννίκης ανακοίνωσε την 20μελή αποστολή των Γιαννιωτών, η οποία ταξίδεψε το μεσημέρι οδικώς για τη Μαγνησία ενόψει της σημερινής αναμέτρησης με τον ΝΠΣ Βόλο.
Αναλυτικά την αποστολή του ΠΑΣ αποτελούν οι: Χουτεσιώτης, Αθανασίου, Παντελάκης, Εραμούσπε, Σάλιακας, Πήλιος, Οικονομόπουλος, Πανουργιάς, Κάστρο, Ντομίνγκεθ, Καρτάλης, Λώλης, Λιάσος, Νάουμετς, Μπρένερ, Ελευθεριάδης, Γροσδάνης, Παμλίδης, Δούμτσης, Μιλιντσεάνου.
Μαζί με τους Λοντίγκιν και Κάργα, αλλά και τους τραυματίες Κρίζμαν, Σιόντη και Πίρσμαν, εκτός για λόγους τακτικής έμεινε και ο νεαρός Τριάδης.
Τα πλάνα του Γιαννίκη
Η απουσία του Λοντίγκιν που έμεινε στα Γιάννινα είναι δεδομένο ότι θα φέρει μετά από αρκετό καιρό τον Χουτεσιώτη κάτω από τα δοκάρια, ενώ ο Πήλιος θα παίξει ξανά αριστερό μπακ στη θέση του τραυματία Πίρσμαν. Γενικά, ο Αργύρης Γιαννίκης θα κάνει rotation και θα δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που μέχρι τώρα δεν έχουν αγωνιστεί πολύ. Θέση στο βασικό σχήμα διεκδικούν οι Λιάσος και Λώλης .
Μια πιθανή σύνθεση του ΠΑΣ είναι η εξής: Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Κάστρο, Λιάσος, Καρτάλης, Λώλης (Ελευθεριάδης), Μπρένερ, Παμλίδης (Μιλιντσεάνου).
Διαιτητής ο Αρτινός Κουτσιαύτης
Ο Αριστομένης Κουτσιαύτης από την Άρτα ορίστηκε από τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ και την ΚΕΔ να διευθύνει τη σημερινή αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα στον Βόλο. Βοηθοί του θα είναι ο Βασίλειος Νικολακάκης από το Λασίθι και ο Κούλα Χασάν από τη Θράκη, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Πέτρος Τσαγκαράκης από τα Χανιά.
Διαιτητής VAR θα είναι ο Γεώργιος Τζοβάρας από τη Φθιώτιδα και AVAR ο Μιχαήλ Δημακόπουλος από τη Δυτική Αττική. Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Γεώργιος Τάπραντζης από την Αιτωλοακαρνανία.
Χωρίς Μαρτίνες ο Βόλος
Μετά τη νίκη του περασμένου Σαββάτου με 3-1 επί του Παναιτωλικού ο Βόλος δίνει σήμερα δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι εντός έδρας, με αντίπαλο αυτή τη φορά τον ΠΑΣ Γιάννινα. Συνολικά, οι Βολιώτες παραμένουν αήττητοι στη διαδικασία των play out και μετρούν 1 νίκη με τον Παναιτωλικό και δύο ισοπαλίες με ΟΦΗ και Λαμία και έχουν 38 βαθμούς.
Ο προπονητής του Βόλου, Άνχελ Λόπεθ, θα έχει στη διάθεσή του τον Μπαριέντος που εξέτισε την ποινή του και είναι διαθέσιμος, ενώ είναι πολύ πιθανό να αγωνιστεί και βασικός, στη θέση του Νίνη που αγωνίστηκε στα τρία πρώτα παιχνίδια των play out. Εκτός θα μείνει για δεύτερο σερί παιχνίδι ο Μαρτίνες, ο οποίος δεν ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί.
Μετά το τέλος της χτεσινής προπόνησης ο Λόπεθ ανακοίνωσε την 21μελή αποστολή του Βόλου για τη σημερινή αναμέτρηση.
Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι: Γκαραβέλης, Κλέιμαν, Ντεντάκης, Φερράρι, Σάντσες, Κολόμπο, Τέκιο, Μήτογλου, Λογαράς, Τσοκάνης, Κρητικός, Νίνης, Μπαριέντος, Ρενάτο, Περέα, Ριένστρα, Μπάλλας, Κιάκος, Μπαρτόλο, Μπουένο, Δουβίκας.