Τίτλοι τέλους φέτος για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα

on .

nhsi

• Σε συνεδρίαση της ΕΠΟ που έγινε το περασμένο Σάββατο, ένα από τα θέματα ήταν η συνέχιση ή μη των πρωταθλημάτων στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Ομόφωνα αποφασίστηκε να μη συνεχιστούν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα στη φετινή σεζόν, ουσιαστικά η χρονιά θα θεωρηθεί ως μη γενόμενη και επομένως στη Γ΄ Εθνική της επόμενης σεζόν δεν θα προβιβαστεί κανένα σωματείο.

Στην απόφαση έπαιξε ρόλο σίγουρα το γεγονός πώς δεν υπάρχει χρόνος για να βγουν οι αγωνιστικές και να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα, αφού και η επιτροπή των λοιμωξιολόγων δεν έχει ανάψει το πράσινο φως για την επανέναρξή τους αλλά ούτε και για προπονήσεις.

Πως επηρεάζεται η Γ’ Εθνική

Η απόφαση της ΕΠΟ για την οριστική διακοπή των τοπικών πρωταθλημάτων επηρεάζει και τη Γ’ Εθνική. Κι αυτό διότι επιτυγχάνεται και η μείωση των ομάδων, που ήταν και στις οδηγίες που έχει δώσει στην ΕΠΟ η UEFA. Να υπενθυμίσουμε πώς στον 5ο όμιλο της Γ’ Εθνικής που μετέχει η Θύελλα Κατσικάς θα υποβιβαστούν έξι ομάδες (από θέσεις 9-14) στα πρωταθλήματα των ΕΠΣ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.