Νίκη με τη Λαμία για να μείνει στο... κατόπι του Βόλου

on .

PAS LAMIA

• Τη δεύτερη νίκη του στη διαδικασία των play out και συνολικά τη δέκατη στο φετινό πρωτάθλημα ψάχνει σήμερα το βράδυ (7:30 μ.μ.) ο ΠΑΣ Γιάννινα, υποδεχόμενος τη Λαμία στο «Ζωσιμάδες» για την 3η αγωνιστική των Play Out της Super League. Ακριβώς ίδια με την Τετάρτη και τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό η αποστολή, ωστόσο ο Αργύρης Γιαννίκης ετοιμάζει αλλαγές στο βασικό σχήμα.
Μετά την ισοπαλία (1-1) με τον Ολυμπιακό στον πρώτο ημιτελικό της περασμένης Τετάρτης, το μυαλό όλων βρίσκεται στον επαναληπτικό του «Γ. Καραϊσκάκης» του Φαλήρου, πιθανότατα την Μ. Τετάρτη 28 Απριλίου. Όμως μέχρι τότε υπάρχουν ενδιάμεσα τρία παιχνίδια για τα play out με Λαμία, Βόλο και Παναιτωλικό και πρέπει ο ΠΑΣ να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή του, αλλά και να παραμείνει στο κυνήγι του Βόλου και στη διεκδίκηση της πρωτιάς στα play out. Η ομάδα της Ηπείρου γνώρισε την ήττα την προηγούμενη αγωνιστική στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ με 2-1 και έμεινε στους 34 βαθμούς, ενώ η Λαμία ήρθε ισόπαλη με τον Βόλο και ανέβηκε στους 27.

Τα δεδομένα των play out
Το κυρίως πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής των play out πραγματοποιήθηκε το Σάββατο με 3 από τους 4 αγώνες. Ο ΝΠΣ Βόλος επικράτησε με 3-1 του Παναιτωλικού στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και βύθισε την ομάδα του Αγρινίου στον πάτο της βαθμολογίας. Οι Βολιώτες ανέβηκαν στους 38 βαθμούς και ο ΠΑΣ Γιάννινα θέλει να κυνηγήσει την πρωτιά στα play out, τότε πρέπει σήμερα να κερδίσει οπωσδήποτε τη Λαμία για να μειώσει στον πόντο τη διαφορά με την ομάδα της Μαγνησίας.
Απόλλων Σμύρνης και ΟΦΗ έμειναν στο 0-0 στη Ριζούπολη, αποτέλεσμα που μάλλον ευνόησε και τις δύο ομάδες. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» ανέβηκε στους 30 βαθμούς, ενώ οι Κρητικοί πήγαν στους 24 και το +3 από τον Παναιτωλικό και την τελευταία θέση. Τέλος, η Λάρισα με γκολ του Στίφλερ έφυγε νικήτρια από το Περιστέρι καθώς επικράτησε με 0-1 του Ατρομήτου και για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό ξεκόλλησε από την ουρά της βαθμολογίας και με 23 βαθμούς έβαλε από κάτω και είναι στο +2 από τον Παναιτωλικό.

Ίδια αποστολή με Ολυμπιακό
Χρόνος ξεκούρασης για τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα δεν υπήρξε μετά τον ημιτελικό της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό. Οι Γιαννιώτες προπονήθηκαν και την Πέμπτη, ενώ η προετοιμασία για τη σημερινή αναμέτρηση εστιάστηκε κυρίως στις προπονήσεις της Παρασκευής και του Σαββάτου.
Η χτεσινή κυριακάτικη προπόνηση έγινε στις 12:00 στο ΠΕΑΚΙ και ήταν η τελευταία ενόψει του σημερινού αγώνα με τους Λαμιώτες. Μετά το τέλος του προγράμματος ο Αργύρης Γιαννίκης ανακοίνωσε την αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα, από την οποία απουσιάζουν μόνο οι γνωστοί εδώ και καιρό τραυματίες Κρίζμαν και Σιόντης. Η αποστολή είναι ακριβώς ίδια με αυτή που είχαν οι Γιαννιώτες στον ημιτελικό της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό.
Αναλυτικά την αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα αποτελούν οι: Λοντίγκιν, Χουτεσιώτης, Παντελάκης, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Σάλιακας, Πήλιος, Οικονομόπουλος, Πανουργιάς, Κάστρο, Ντομίνγκεθ, Καρτάλης, Λιάσος, Λώλης, Μπρένερ, Ελευθεριάδης, Γροσδάνης, Παμλίδης, Μιλιντσεάνου. Εκτός αποστολής είναι οι τραυματίες Κρίζμαν και Σιόντης και για λόγουw τακτικής οι Αθανασίου, Νάουμετς, Δούμτσης, Τριάδης.

Τα πλάνα του Γιαννίκη
Σοβαρότητα και προσήλωση στο αγωνιστικό πλάνο ζήτησε ο Αργύρης Γιαννίκης από τους παίκτες του στο σημερινό παιχνίδι με τη Λαμία. Ο Τρικαλινός τεχνικός θέλει οι ποδοσφαιριστές του να παλέψουν για τη νίκη, με το γνωστό στυλ παιχνιδιού της γιαννιώτικης ομάδας, με ενεργητικό pressing και συνδυαστικό παιχνίδι.
Ο Γιαννίκης κράτησε κλειστά τα χαρτιά του αναφορικά με την ενδεκάδα που σκέφτεται να χρησιμοποιήσει στο παιχνίδι με τη Λαμία, ωστόσο θεωρείται πιθανό να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό όπως η επαναφορά στο βασικό σχήμα του Κάργα και πιθανόν και η χρησιμοποιήση του Λιάσου στη μεσαία γραμμή προκειμένου να ξεκουραστεί ένας εκ των Κάστρο, Ντομίνγκθ. Θέση στο βασικό σχήμα διεκδικεί και ο Αργεντινός Μπρένερ.
Μια πιθανή σύνθεση του ΠΑΣ είναι η εξής: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Κάστρο, Λιάσος (Ντομίνγκεθ), Καρτάλης, Ελευθεριάδης (Λώλης), Μπρένερ, Παμλίδης.

Αήττητος με τη Λαμία στα Γιάννινα
Για έκτη φορά συναντιούνται ΠΑΣ Γιάννινα και ΠΑΣ Λαμίας στο «Ζωσιμάδες» καθώς η προϊστορία των αναμετρήσεων είναι μικρή και σύντομη. Οι Γιαννιώτες μετρούν τρεις νίκες, ενώ δυο φορές η μονομαχία τους δεν ανέδειξε νικητή.
Συγκεκριμένα, ο ΠΑΣ έχει κερδίσει τη Λαμία δυο φορές για τη Γ’ Εθνική. Με σκορ 4-1 τη σεζόν 2004-05 και 1-0 τη σεζόν 2005-06, ενώ μία για το πρωτάθλημα της Super League( 2-0 τον περασμένο Δεκέμβριο με γκολ των Ελευθεριάδη και Παμλίδη). Τα δυο ισόπαλα αποτελέσματα ήταν με σκορ 1-1 τη σεζόν 2017-18 και 0-0 την ακριβώς επόμενη. Σε επίπεδο τερμάτων, ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει σκοράρει οκτώ φορές, ενώ η Λαμία μόλις δυο.

Διαιτητής ο Παπαπέτρου
Ο Τάσος Παπαπέτρου από την Αθήνα ορίστηκε από τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ και την ΚΕΔ να διευθύνει τη σημερινή αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τη Λαμία. Βοηθοί του Παπαπέτρου θα είναι η Χρυσούλα Κουρομπίλια από τη Δυτική Αττική και ο Αθανάσιος Κολοσιώνης από την Αιτωλοακαρνανία, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Αριστείδης Βάτσιος από τη Δυτική Αττική.
Διαιτητής VAR θα είναι ο Αθανάσιος Τζήλος από τη Λάρισα και AVAR ο Γιώργιος Χριστάκογλου από τη Χαλκιδική. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Αλέξανδρος Τικόζογλου από τη Μακεδονία.

Χωρίς Αραμπούλι και Ρόμανιτς η Λαμία
Χωρίς δύο από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές της ταξίδεψε χτες στα Γιάννινα η Λαμία για τη σημερινή αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο λόγος για τον Σέρβο Ρόμανιτς και τον Γεωργιανό Αραμπούλι. Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι: Επασί, Θεοδωρόπουλος, Προβυδάκης, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Σκόνδρας, Βύντρα, Μαντζρέκαρ, Σαραμαντάς, Τζανδάρης, Γκούγκα, Τιρόνε, Μαρτίνεθ, Μπεχαράνο, Βασιλακάκης, Μπιάρνασον, Βλάχος, Πίτι, Καραμάνος, Ντέλετιτς.