Δύσκολη η αποστολή, αλλά και πίστη για την υπέρβαση στον ΠΑΣ

on .

PAS OLYMPIAKOS FANELA

• Μια από τις πιο ένδοξες σελίδες στο βιβλίο της 55χρονης ιστορίας του έχει την ευκαιρία να γράψει σήμερα το απόγευμα (6 μ.μ.) ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο «Ζωσιμάδες» στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με στόχο να πάρει προβάδισμα για την πρόκριση του στον τελικό και με οδηγό την επική πρόκριση του 2007.
Η ομάδα της Ηπείρου έφτασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας αποκλείοντας κατά σειρά τους Ατρόμητο και Παναθηναϊκό με συνολικό απολογισμό τριών νικών και μίας ισοπαλίας. Η φετινή πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα στον θεσμό του κυπέλλου είναι αξιοζήλευτη και έχει προκαλέσει τα θετικά σχόλια της φίλαθλης κοινής γνώμης. Γενικά, φέτος το σύνολο που έχει δημιουργήσει ο Αργύρης Γιαννίκης αποδίδει καλό ποδόσφαιρο και έχει κερδίσει πολλές συμπάθειες και εκτός Ιωαννίνων.
Για να φτάσει η γιαννιώτικη ομάδα στο αποκορύφωμα της πορείας που είναι η συμμετοχή στον τελικό της 22 Μαΐου πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο του περσινού νταμπλούχου και φετινού πρωτοπόρου Ολυμπιακού, ο οποίος είναι κατά τεκμήριο η καλύτερη ελληνική ομάδα.

Πανέτοιμοι οι Γιαννιώτες
Χωρίς απρόοπτα και με αρκετή ένταση και πάθος στις προπονήσεις κύλησε η μίνι προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει του σημερινού ημιτελικού. Ο Αργύρης Γιαννίκης δεν υπολογίζει τους Κρίζμαν και Σιόντη. Ο Κροάτης επιθετικός εξακολουθεί να έχει πρόβλημα στη γάμπα, ενώ ο Γιαννιώτης αρχηγός υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και αρθροσκόπηση στο γόνατο και η σεζόν ολοκληρώθηκε πρόωρα για αυτόν. Κατά τα άλλα, όλοι οι υπόλοιποι παίκτες είναι διαθέσιμοι και με θέληση να αγωνιστούν στον αγώνα της χρονιάς. Οι μικροενοχλήσεις που αισθάνθηκε ο Ελευθεριάδης στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ δεν στάθηκαν ικανές να του στερήσουν τη συμμετοχή και μάλιστα διεκδικεί θέση και στο βασικό σχήμα. Η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα ολοκληρώθηκε χτες με απογευματινή προπόνηση στις 17:00 στο ΠΕΑΚΙ. Το χτεσινό πρόγραμμα ξεκίνησε με προθέρμανση και στη συνέχεια ο Γιαννίκης δούλεψε με τους παίκτες επάνω στην επιθετική τακτική και μέσα από αυτή ζητούσε συνεχές pressing, κάτι που από ότι φαίνεται θα είναι το «κλειδί» για τον σημερινό ημιτελικό.
Μετά το τέλος χτεσινής προπόνησης ο Αργύρης Γιαννίκης ανακοίνωσε την αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα. Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι: Λοντίγκιν, Χουτεσιώτης, Παντελάκης, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Σάλιακας, Πήλιος, Οικονομόπουλος, Πανουργιάς, Κάστρο, Ντομίνγκεθ, Λιάσος, Λώλης, Καρτάλης, Μπρένερ, Ελευθεριάδης, Γροσδάνης, Παμλίδης, Μιλιντσεάνου. Εκτός αποστολής είναι οι τραυματίες Κρίζμαν και Σιόντης και για λόγους τακτικής οι Αθανασίου, Νάουμετς, Δούμτσης, Τριάδης.

Τα πλάνα του Γιαννίκη
Ο Αργύρης Γιαννίκης δεν φανέρωσε ούτε στη χτεσινή προπόνηση τα πλάνα του ενόψει του σημερινού αγώνα και κράτησε κλειστά τα χαρτιά του για την ενδεκάδα. Το πιθανότερο είναι πάντως ο Τρικαλινός τεχνικός να παρατάξει και πάλι τον ΠΑΣ με σύστημα 4-2-3-1, ενώ θέση στο βασικό σχήμα διεκδικούν οι Μπρένερ και Μιλιντσεάνου. Στα στόπερ το πιθανότερο είναι να παίξει ο Εραμούσπε, ενώ οι υπόλοιποι θα είναι οι ίδιοι που έπαιξαν κόντρα στον ΟΦΗ.
Μια πιθανή σύνθεση του ΠΑΣ είναι η εξής: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Εραμούσπε, Κάργας (Παντελάκης), Κάστρο, Ντομίνγκεθ, Καρτάλης, Μπρένερ (Μιλιντσεάνου), Ελευθεριάδης, Παμλίδης.

Η υποδοχή των φιλάθλων
Παρότι το αυριανό παιχνίδι θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών και με άδειο το «Ζωσιμάδες», όπως άλλωστε και όλοι οι αγώνες στον καιρό της πανδημίας, εντούτοις οι Γιαννιώτες φίλαθλοι ετοιμάζουν γιορτινή ατμόσφαιρα και υποδοχή στην αποστολή της ομάδας. Συγκινητικά πανό θα αναρτηθούν στο πέταλο των «Ζωσιμάδων», ενώ γεμάτες αναμένεται να είναι και οι ταράτσες πέριξ του Εθνικού Σταδίου. Πρόκειται για ένα παιχνίδι-γιορτή για την ομάδα της πόλης. Σε εποχές εκτός πανδημίας θεωρείται δεδομένο ότι σε αυτό το παιχνίδι δεν θα έπεφτε καρφίτσα

Με την ιστορική φανέλα ο ΠΑΣ
Με την ιστορική φανέλα του «Άγιαξ της Ηπείρου» που γνώρισε σπουδαίες επιτυχίες τη δεκαετία του 1970 θα παραταχθεί ο ΠΑΣ Γιάννινα στον σημερινό ημιτελικό. Η συγκεκριμένη εμφάνιση σχεδιάστηκε από τη συνεργασία της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα με το Hall of Brands που είναι αποκλειστικός προμηθευτής του ρουχισμού.
Η γιαννιώτικη ΠΑΕ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση σημειώνοντας ότι: «Η κληρονομιά μας είναι το μέλλον μας και ο οδηγός μας από την πρώτη μέρα του φετινού ταξιδιού μας στην πρώτη κατηγορία. Τιμώντας τους δημιουργούς της μεγάλης ομάδας του Άγιαξ της Ηπείρου και εμπνεόμενοι από τις δικές τους επιτυχίες, βρισκόμαστε σήμερα μπροστά σε ακόμη μια μεγάλη πρόκληση, τον ημιτελικό κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Στο νέο αυτό ραντεβού με την ιστορία, ο υποστηρικτής της ομάδας μας Hall of Brands, διαθέτει στους σημερινούς πρωταγωνιστές τη σύγχρονη εκδοχή της ιστορικής φανέλας εκείνης της ομάδας του ΠΑΣ που πάντα συγκινούσε τις χιλιάδες των Ηπειρωτών και έμεινε ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη όλων των Ελλήνων φιλάθλων».

Διαιτητής από τη Λετονία
Ο Λετονός Αντρίς Τρεϊμάνις ορίστηκε από τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ και την ΚΕΔ να διευθύνει τον αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ολυμπιακό. Βοηθοί του Τρεϊμάνις θα είναι οι συμπατριώτες του Χάραλντς Γκουντερμάνις και Αλεκσέι Σπασγιονίκοβς, ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Ιωάννης Παπαδόπουλος από τη Μακεδονία. Διαιτητής VAR θα είναι ο Πολωνός Ντάνιελ Στεφάνσκι και AVAR ο Κωνσταντίνος Νικολαΐδης από τη Μακεδονία. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Γεώργιος Σταθόπουλος από την Αχαΐα.

Χωρίς Βαλμπουενά ο Ολυμπιακός
Με προπόνηση χτες το μεσημέρι που πραγματοποιήθηκε στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ολυμπιακού για τον σημερινό ημιτελικό με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Στη συνέχεια Πέδρο Μαρτίνς ανακοίνωσε τους 22 ποδοσφαιριστές της «ερυθρόλευκης» αποστολής για τα Γιάννινα. Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι: Σα, Κρίστινσον, Τζολάκης, Ανδρούτσος, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Ρέαμπτσιουκ, Σουρλής, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Τιάγκο Σίλβα, Μασούρας, Ραντζέλοβιτς, Μπρούμα, Φορτούνης, Κάιπερς, Χασάν, Ελ Αραμπί.
Εκτός αποστολής έμεινε ο Βαλμπουενά που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού, αλλά και οι Ντρέγκερ, Βρουσάι και Παπαδόπουλος. Το ερωτηματικό για τον Μαρτίνς είναι αν θα παρατάξει τον Ολυμπιακό με σύστημα 3-4-3 και τριάδα στόπερ, όπως στο παιχνίδι με την ΑΕΚ ή αν θα επιλέξει το 4-4-2 με το οποίο έχει παίξει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός στα παιχνίδια κυπέλλου