Ο Δήμος Ιωαννιτών ενισχύει τον τομέα του Αθλητισμού

on .

DHMARXEIO IOANNINON 1

• Ένας από τους τομείς που θα ενισχύσει το επόμενο διάστημα ο Δήμος Ιωαννιτών, είναι ο αθλητικός, όπως τονίστηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου και εγκρίθηκε η αναμόρφωση του προϋπολογισμού.
Με την αναμόρφωση αυτή τακτοποιείται το χρηματικό υπόλοιπο στις 31 Δεκεμβρίου 2020, διασφαλίζονται οι πιστώσεις για όλα τα συνεχιζόμενα έργα και τις δράσεις και τακτοποιούνται οφειλές του Δήμου.
Την βασική εισήγηση έκανε ο Αντιδήμαρχος Γ. Αρλέτος -λόγω απουσίας του αντιδημάρχου Οικονομικών Φ. Βάββα- ενώ εξειδικευμένες απαντήσεις δόθηκαν από στελέχη της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου.
Ο Δήμαρχος Μ. Ελισάφ εξήρε το έργο της Οικονομικής Υπηρεσίας και τόνισε ότι η πρώτη αναμόρφωση τακτοποιεί εκκρεμότητες που υπάρχουν.
Σημείωσε ότι η ενίσχυση του κεντρικού κράτους λόγω της πανδημίας είναι σημαντική αλλά είναι μικρότερη από τις απώλειες που έχει ο Δήμος, ειδικά εκείνες των δύο μεγάλων νομικών προσώπων του ΟΚΠΑΠΑ και του Πνευματικού Κέντρου. «Εάν δεν επιχορηγηθούν σωστά κινδυνεύει η λειτουργία τους και η βιωσιμότητά τους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δύο υπαίθρια πάρκα
Όσον αφορά τον τομέα του αθλητισμού, ο οποίος όπως ανέφερε ο εντεταλμένος σύμβουλος Ν. Τσώλης, λόγω της πανδημίας έμεινε κλειδωμένος για μεγάλο χρονικό διάστημα, προηγήθηκαν συναντήσεις με εκπροσώπους 108 σωματείων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
Ο Δήμος θα προχωρήσει σε συγκεκριμένα μέτρα για 21 σωματεία που κάνουν χρήση ακινήτων των Δήμων ενώ θα προχωρήσουν έργα και δράσεις σε αθλητικούς χώρους.
Παράλληλα θα διαμορφωθούν άμεσα δύο υπαίθρια πάρκα άθλησης, ενώ μέχρι τις αρχές καλοκαιριού θα τοποθετηθούν υπαίθρια τραπέζια για διάφορες αθλητικές χρήσεις.
Με την αναμόρφωση του προϋπολογισμού διασφαλίζεται η συνεργασία του Δήμου με ιδιώτη για την αποκομιδή των απορριμμάτων μέσω διεθνούς διαγωνισμού.

Ενημερώσεις για
διάφορα θέματα
Απαντήσεις σε μία σειρά θεμάτων που τέθηκαν από τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης δόθηκαν στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
-Από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΙ Άρη Μπαρτζώκα έγινε γνωστό ότι εντός των ημερών θα αποσταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο το σχέδιο της σύμβασης για το αποχετευτικό έργο στις περιοχές Σταυρακίου- Νεοχωρόπουλου. Ο ίδιος τόνισε ότι δεν υφίσταται κίνδυνος απένταξης του έργου. Παράλληλα έκανε γνωστό ότι το έργο ενεργειακής αναβάθμισης για το αντλιοστάσιο της Κρύας θα υποβληθεί προς ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος».
- Ο αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος έκανε γνωστό ότι το σχέδιο διακήρυξης για το έργο αναβάθμισης των φωτεινών σηματοδοτών έχει σταλεί για έγκριση στην Διαχειριστική Αρχή. Με την έγκρισή του θα προχωρήσει η δημοπράτηση.
- Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και εργοταξίου Αριστείδης Παππάς απάντησε σε θέματα που αφορούσαν τις παιδικές χαρές, τονίζοντας ότι σχεδόν σε όλες είναι σε εξέλιξη εργασίες με σκοπό να έχει πιστοποιηθεί το σύνολό τους.
- Ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Δημήτρης Πάνου απάντησε σε θέματα που σχετίζονται με το Κοινωνικό Παντοπωλείο, αναφέροντας ότι καλύπτει σε ετήσια βάση τις ανάγκες 100 οικογενειών. Ήδη οι υπηρεσίες Οργανισμού και Δήμου επεξεργάζονται τρόπους για να καλυφθούν ανάγκες και οικογενειών προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται εκτός δομών φιλοξενίας.
- Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αϊβατίδης εκτός δομής Κατσικά θα βρεθούν 200 άτομα στα οποία χορηγήθηκε άσυλο και σε αυτούς συμπληρώνονται άλλοι 100 που διέμεναν σε διαμερίσματα μέσω του προγράμματος «ΗΛΙΟΣ». Για το σύνολο αυτών και προκειμένου να αποφευχθεί μία ανθρωπιστική κρίση ο Δήμος και οι υπηρεσίες του εξετάζουν τρόπους για την στήριξή τους.

Παρουσιάζεται η μελέτη για την Κεντρική Πλατεία
Στο μεταξύ, αύριο Τετάρτη (9 μ.μ.) -μέσω τηλεδιάσκεψης- θα γίνει η παρουσίαση της μελέτης ανάπλασης της κεντρικής πλατείας των Ιωαννίνων στο δημοτικό συμβούλιο από τους μελετητές και τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Κατά την τοποθέτηση του στην εκτός ημερησίας διάταξης συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» Θ. Μπέγκας έκανε λόγο για ευτελισμό των θεσμών και των συλλογικών οργάνων του Δήμου από πλευράς της Δημοτικής Αρχής. «Μέσα σε περίπου 48 ώρες καλούμαστε να συμμετάσχουμε σε 4 σημαντικές συνεδριάσεις οργάνων με σοβαρά θέματα και η ενημέρωση φτάνει την τελευταία στιγμή. Η έλλειψη σεβασμού στη λειτουργία των συλλογικών οργάνων συνεχίζεται», είπε αρχικά για να προσθέσει σε άλλο σημείο: «Αλήθεια μετά τις αναφορές σας περί δημοκρατίας και του ρόλου των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, είστε εσείς που επιθυμείτε το δημοκρατικό διάλογο και τη συνεισφορά του σε αυτόν όλων των μελών του δημοτικού συμβουλίου; Ποιος είναι ο χρόνος που μας δίνετε για να μελετήσουμε και να συμμετέχουμε ενεργά, ειδικά στον θέμα της μεγάλης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού;».

Ανύπαρκτες εκδηλώσεις…
Στη συνέχεια ο κ. Μπεγκας καυτηρίασε τις σχεδόν ανύπαρκτες εκδηλώσεις εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής για τον εορτασμό των 200 ετών από την επανάσταση του 1821.
Όπως τόνισε, ο Δήμος Ιωαννιτών, πέρα από τις πάγιες εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο, δεν ετοίμασε κάτι ξεχωριστό για να τιμήσει την 25η Μαρτίου έστω και σημειολογικά, φέρνοντας μια σειρά από παραδείγματα άλλων Δήμων της χώρας που προχώρησαν σε μια σειρά ιδιαίτερων δράσεων.
Επιπρόσθετα, ο επικεφαλής της παράταξης, στάθηκε στην απόφαση της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων που δημοσιεύτηκε πρόσφατα και η οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε ένα σχέδιο οργάνωσης παροχής υπηρεσιών υγείας σε ασθενείς με covid-19, το οποίο πρέπει να εκπονηθεί στοχευμένα για τη βορειοδυτική Ελλάδα.
Με αφορμή την απόφαση αυτή, διερωτήθηκε αν η πρόταση που έχει καταθέσει εδώ και καιρό η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» να πάρει δηλαδή ο Δήμος πρωτοβουλίες για τη σύσταση ενός άτυπου έστω οργάνου που θα προτείνει στοχεύμενες ενέργειες και δράσεις απέχει πολύ από τα όσα υποστηρίζει η Ιατρική Σχολή, καλώντας τη Δημοτική Αρχή να πάρει θέση.