Ξεκίνησε η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον ΟΦΗ

on .

proponhsh pas
• Στις προπονήσεις επέστρεψαν χτες οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα μετά το διήμερο ρεπό που τους έδωσε το Σαββατοκύριακο ο Αργύρης Γιαννίκης και ξεκίνησε η προετοιμασία για τη σαββατιάτικη (03/04) αναμέτρηση με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο Κρήτης για την 2η αγωνιστική των play out της Super League.   
Μετά τη νίκη στην πρεμιέρα των play out επί του Ατρομήτου με 1-0 ο ΠΑΣ Γιάννινα ανέβηκε στους 34 βαθμούς και ισοβαθμεί με τον Βόλο στους 34. Οι Γιαννιώτες έχουν θέσει ως στόχο την πρωτιά των play out, δηλαδή την 7η συνολικά θέση του πρωταθλήματος. 
Παρότι ο ημιτελικός αγώνας με τον Ολύμπιακό την Τετάρτη 7 Απριλίου για το Κύπελλο Ελλάδας αποτελεί πρόκληση για τους Γιαννιώτες, ο Αργύρης Γιαννίκης θέλει να δει την ομάδα του ανταγωνιστική και με κίνητρο και στο παιχνίδι του Σαββάτου κόντρα στον ΟΦΗ. Ο ΠΑΣ βρίσκεται μια ανάσα από τη μαθηματική επιβεβαίωση της παραμονής και όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό, τόσο το καλύτερο καθώς θα μπορέσει να επικεντρωθεί απερίσπαστος στο κύπελλο.
Ο Αργύρης Γιαννίκης δεν επέστρεψε χτες από τη Γερμανία, κάτι που αναμένεται να συμβεί σήμερα. Ως εκ τούτου, η χτεσινή προπόνηση έγινε υπό τις οδηγίες των Νίκου Μπαδήμα και Γιάννη Ντουρουντού. Μετά την αρχική προθέρμανση το πρόγραμμα της χτεσινής προπόνησης περιελάμβανε ασκήσεις με τη μπάλα σε μικρούς χώρους και παιχνίδια τακτικής σε περιορισμένο χώρο. 
Αναφορικά με τους τραυματίες, εκτός προπονήσεων παραμένουν οι Σιόντης και Κρίζμαν. Ο Σιόντης συνεχίζει τη θεραπεία του για το οίδημα στο γόνατο και μάλλον δύσκολα θα προλάβει κάποιο από τα παιχνίδια των play out, ενώ ο Κρίζμαν έχει πρόβλημα με διαρκείς ενοχλήσεις και σπασμούς στη γάμπα. Αντίθετα, στις προπονήσεις έχει επιστρέψει ο Οικονομόπουλος που ξεπέρασε το πρόβλημα με τον τραυματισμό του στον ώμο. Η σημερινή προπόνηση είναι προγραμματισμένη στις 16:00 στο ΠΕΑΚΙ. 
Ντεμπούτο στην Εθνική για Μαυροπάνο
Τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας Ανδρών φόρεσε για πρώτη φορά την περασμένη Κυριακή ο νυν αμυντικός της γερμανικής Στουτγκάρδης και πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα Ντίνος Μαυροπάνος στο φιλικό με την Ονδούρα που έγινε στην Τούμπα.
Ο Μαυροπάνος πήρε το βάπτισμα του πυρός από τον ομοσπονδιακό τεχνικό Τζον Φαν'τ Σχιπ και αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο, αφήνοντας μάλιστα καλές εντυπώσεις, παρότι στη φάση της ισοφάρισης της Ονδούρας η μπάλα κόντραρε στα πόδια του, ενώ είχε συμμετοχή και στο δεύτερο γκολ της Εθνικής Ελλάδας, η οποία επικράτησε τελικά με 2-1.
Αντίθετα, ο Άγγελος Λιάσος δεν πήρε χρόνο συμμετοχής στην Εθνική Ελπίδων στη «λευκή» ισοπαλία της Ελλάδας με την Κύπρο για τα προκριματικά του Euro 2023.