Ι. Μπουκουβάλα: «Να καθαρίσει ο χώρος, να φύγουν επικίνδυνοι άνθρωποι…»

on .

mpoykoyvala

• Σε σοβαρές καταγγελίες σχετικά με τα όσα βίωσε σαν αθλήτρια προχώρησε η Γιαννιώτισσα πρωταθλήτρια του Τζούντο Ιουλιέτα Μπουκουβάλα, με επιστολή της στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.
Η 38χρονη, σήμερα, τζουντόκα αναφέρεται σε απάνθρωπες συνθήκες, εξύβριση, ξυλοδαρμό, εκβιασμούς και παραγκωνισμό από την Ομοσπονδία, όταν αρνήθηκε να υπογράψει ένα συμβόλαιο με το οποίο εκείνη δεν συμφωνούσε. Κάνει λόγο για πρόσληψη αλλοδαπών προπονητών (ενόψει του 2004) με αμφίβολα πιστοποιητικά και άδειες εξάσκησης, για ξένους αθλητές που «βαφτίστηκαν» Έλληνες, επί πληρωμή, και τη δημιουργία ενός κλειστού «κυκλώματος» γύρω απ΄ αυτούς, εις βάρος των Ελλήνων αθλητών.
«Κατέστρεψαν τα όργανά μου εσωτερικά, έπαθα έλκος και έφτασα στα όρια της ανορεξίας, κι αυτοί γέλαγαν μαζί μου και μου έλεγαν ότι είμαι ένα τίποτα και άμα δεν πάω μαζί τους δεν θα πάρω ποτέ μετάλλιο», αναφέρει η Μπουκουβάλα που καταγγέλλει τον τότε προπονητή της για σεξουαλική πράξη με συνεπιβάτισσα (κάτω από κουβέρτα) μέσα σε αεροπλάνο. Η κορύφωση της μαρτυρίας της στην επιστολή σχετίζεται και με τα γεγονότα πώς την έδιωξαν από το άθλημα, την απείλησαν να αποσύρει τη μήνυση που είχε καταθέσει, την ξυλοκόπησαν και την έστειλαν στο νοσοκομείο, της έσπασαν το αμάξι, έβγαλαν όπλο, ακόμα και απείλησαν την μητέρα της όπου ήταν στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου.
«Με νοιάζει μόνο να καθαρίσει ο χώρος του judo και να φύγουν κάποιοι άνθρωποι που είναι επικίνδυνοι», κατέληξε χαρακτηριστικά η Γιαννιώτισσα πρωταθλήτρια.  
Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία Τζούντο καταδίκασε απερίφραστα τη βία, ενώ δεσμεύτηκε να ερευνήσει τις καταγγελίες και ό, τι προκύψει από αυτές, όπως διαβεβαιώνει, θα μεταβιβαστεί στις εισαγγελικές αρχές.