Ο Ολυμπιακός αντίπαλος του ΠΑΣ στα ημιτελικά

on .

ASTERAS TRIPOLHS PAS 1 16 3 21

• Με σπουδαία νίκη στην Τρίπολη ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Super League ο ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα της Ηπείρου επικράτησε με 0-1 του Αστέρα Τρίπολης στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»

χάρη σε γκολ του Μπρένερ και τερμάτισε στην 8η θέση με 31 βαθμούς. Με τον Ατρόμητο στο «Ζωσιμάδες» θα ξεκινήσουν οι Γιαννιώτες τα play out και συνολικά θα παίξουν 4 παιχνίδια στα Γιάννινα και 3 παιχνίδια εκτός έδρας. Με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό κληρώθηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.
 Με Ολυμπιακό στα ημιτελικά
Τον περσινό πρωταθλητή και πρωτοπόρο του φετινού πρωταθλήματος Ολυμπιακό θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΣ Γιάννινα σε διπλούς αγώνες στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, όπως προέκυψε από τη χτεσινή κλήρωση στα γραφεία της ΕΠΟ. Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στα Γιάννινα και ο επαναληπτικός στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» του Φαλήρου. Πρόκειται για τη δυσκολότερη κλήρωση που θα μπορούσαν να έχουν οι Γιαννιώτες, όμως η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη θα κάνει τα πάντα για να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό.
Η κλήρωση στα γραφεία της ΕΠΟ έγινε παρουσία εκπροσώπων των τεσσάρων ομάδων. Τον ΠΑΣ Γιάννινα εκπροσώπησε ο πρόεδρός του, Γιώργος Χριστοβασίλης, την ΑΕΚ ο αντιπρόεδρος Αλέξης Αλεξίου, τον Ολυμπιακό ο αντιπρόεδρος Τάκης Αγραφιώτης και τον ΠΑΟΚ ο νομικός Λάμπρος Μπίρδας. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΟ, Μάνος Γαβριηλίδης, πήρε σφραγισμένο τον φάκελο με τα μπαλάκια και τα έριξε στην κληρωτίδα..
Το πρώτο παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ολυμπιακό θα γίνει 6,7 ή 8 Απριλίου και ο επαναληπτικός αγώνας στο Φάληρο στις 27, 28 ή 29 του ίδιου μήνα. Στο άλλο ζευγάρι των ημιτελικών θα αναμετρηθούν οι ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ. Τέλος, χτες έγινε και κλήρωση και ο νικητής του ζευγαριού ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός θα είναι τυπικά γηπεδούχος στον τελικό που θα διεξαχθεί στις 22 Μαΐου στο ΟΑΚΑ.
Πρεμιέρα στα play out με Ατρόμητο
Με αντίπαλο τον Ατρόμητο στα Γιάννινα θα ξεκινήσει ο ΠΑΣ Γιάννινα τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στα play out της Super League, όπως προέκυψε από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονικά το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας.
Οι Γιαννιώτες θα υποδεχτούν τους Περιστεριώτες στο «Ζωσιμάδες» σε ημερομηνία που θα γνωστοποιηθεί σήμερα και στη συνέχεια την 2η αγωνιστική θα ταξιδέψουν στο Ηράκλειο για να αντιμετωπίσουν τον ΟΦΗ. Την 3η αγωνιστική ο ΠΑΣ θα υποδεχτεί τη Λαμία στο «Ζωσιμάδες», ενώ την 4η θα παίξει στο Πανθεσσαλικό με τον Βόλο. Την 5η αγωνιστική θα υποδεχτεί τον Παναιτωλικό στα Γιάννινα και την 6η θα έρθει ο Απόλλων Σμύρνης στο «Ζωσιμάδες». Οι Γιαννιώτες θα κλείσουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις με αντίπαλο τη Λάρισα στο Αλκαζάρ.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα τερμάτισε στην 8η θέση του πρωταθλήματος στην κανονική διάρκεια και με 31 βαθμούς και βρίσκεται μια ανάσα από την παραμονή, την οποία θα προσπαθήσει να επαληθεύσει νωρίς και μαθηματικά. Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη βρίσκεται στο +11 από τον Παναιτωλικό, στο +12 από τον ΟΦΗ και στο +15 από τη Λάρισα. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, αν ο ΠΑΣ δείξει τη δέουσα σοβαρότητα θα εξασφαλίσει από νωρίς την παραμονή του.
 Αναλυτικά οι αγώνες του ΠΑΣ στα play out:
1η αγωνιστική:
ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος
2η αγωνιστική: 
ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννινα
3η αγωνιστική: 
ΠΑΣ Γιάννινα - Λαμία
4η αγωνιστική: 
Βόλος – ΠΑΣ Γιάννινα
5η αγωνιστική: 
ΠΑΣ Γιάννινα - Παναιτωλικός
6η αγωνιστική:
ΠΑΣ Γιάννινα – Απόλλων Σμύρνης
7η αγωνιστική:
Λάρισα – ΠΑΣ Γιάννινα
«Άλωσε» την Τρίπολη την Κυριακή
Ο ΠΑΣ Γιάννινα πιστοποίησε την εξαιρετική περίοδο φορμαρίσματος που βρίσκεται αυτό τον καιρό με εμφατικό τρόπο και στην Τρίπολη. Η ομάδα της Ηπείρου πέρασε νικηφόρα από το «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» επικρατώντας με 0-1 του Αστέρα Τρίπολης. Οι Γιαννιώτες είχαν δύο δοκάρια με τους Παμλίδη (13') και Ελευθεριάδη (24') και ήταν κατά κράτος καλύτεροι από τους Αρκάδες στο πρώτο μέρος. 
Ο Αστέρας είχε το δικό του δοκάρι στην αρχή της επανάληψης με τον Λουίς Φερνάντεθ (46'), όμως ο ΠΑΣ ήταν τελικά αυτός που σκόραρε με τον Μπρένερ (85') προς το φινάλε της αναμέτρησης. 
Στην 8η θέση με 31 βαθμούς τερμάτισε ο ΠΑΣ Γιάννινα κάνοντας εκπληκτικό δεύτερο γύρο, στην 6η με 42 βαθμούς και στα play off ο Αστέρας Τρίπολης.
Ήταν η πέμπτη φετινή εκτός έδρας νίκη για την ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη και συνολικά η όγδοη στο φετινό πρωτάθλημα και επίσης η δεύτερη νίκη των Γιαννιωτών στις αναμετρήσεις του στην Τρίπολη μετά από εκείνη στις 19 Αυγούστου 2017 όταν είχε κερδίσει με σκορ 1-2 με γκολ των Ναδάλες και Μαυροπάνου. Παράλληλα, η ομάδα της Ηπείρου έσπασε ένα εντυπωσιακό σερί των Τριπολιτσιωτών οι οποίοι ήταν αήττητοι σε δέκα αγώνες πρωταθλήματος, μιας και είχαν να ηττηθούν από τις 6 Ιανουαρίου (0-4 από τον Ολυμπιακό).
 «Έσπασε» τα δοκάρια ο ΠΑΣ
Προσηλωμένος στον επιθετικό του προσανατολισμό σε ακόμη ένα ματς ο ΠΑΣ μπήκε με φόρα και δυναμισμό. Στο 4' Αλί Μπαμπά και Φερνάντεθ άλλαξαν τη μπάλα, ο τελευταίος πάσαρε στον Σίτο που έπιασε το σουτ εντός περιοχής, η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Λοντίγκιν που είχε προλάβει και είχε κλείσει τη γωνία του. Ωστόσο στη συνέχεια η ομάδα που φλέρταρε έντονα με ένα γκολ ήταν ο ΠΑΣ. Με ωραία ενέργεια στο 13' από αριστερά ο Καρτάλης άνοιξε προς τον Παμλίδη, αυτός έπιασε το σουτ από τον άξονα αλλά η τύχη δεν του άρεσε έκανε το χατίρι, καθώς η μπάλα πήγε στη ρίζα του δοκαριού του Τσιφτσή. Στην εξέλιξη της φάσης ο Σάλιακας επανέφερε μέσα στην περιοχή, αλλά ο Παμλίδης δεν μπόρεσε για λίγο να πάρει την κεφαλιά.
Η γκίνια χτύπησε και πάλι τους Γιαννιώτες που διπλασίασαν τα δοκάρια στο 24'. Ύστερα από άψογο συνδυασμό ο Ελευθεριάδης πάσαρε στον Καρτάλη, αυτός γύρισε από πλάγια, ο Τσιφτσής απομάκρυνε ασθενώς και η μπάλα στρώθηκε στον Ελευθεριάδη που έπιασε αμέσως το σουτ, όμως η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι του Αστέρα Τρίπολης και στη συνέχεια έπεσε πάνω στη γραμμή.
 Ευκαιρία με Καρτάλη
Ακόμα και μετά τα δύο δοκάρια των Παμλίδη και Ελευθεριάδη ο ΠΑΣ Γιάννινα συνέχισε να πιέζει για το γκολ, έχοντας την εδαφική υπεροχή αλλά και πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία. Μάλιστα, η ομάδα του Γιαννίκη έχασε νέα καλή στιγμή στο 32' με τον Καρτάλη που σούταρε από το ημικύκλιο της περιοχής αλλά η μπάλα λίγο κατέληξε πάνω από τη συμβολή των δοκαριών του Τσιφτσή. Οι Αρκάδες στην κυριαρχία των αντιπάλων τους απάντησαν με μια φάση στο 41', όταν μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Κανελλόπουλος έπιασε το σουτ, όμως η μπάλα έφυγε άουτ.
 Δοκάρι με Φερνάντεθ ο Αστέρας
Με την έναρξη της επανάληψης ο Αστέρας προσπάθησε να μπει δυνατά και να αιφνιδιάσει τον ΠΑΣ και παραλίγο να το καταφέρει. Στο 46' ο Λουίς Φερνάντεθ πήρε την μπάλα στον άξονα, σούταρε χωρίς να δεχθεί πίεση, η μπάλα πήγε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Λοντίγκιν.
 Μπρένερ ο λυτρωτής
Όσο κυλούσε ο χρόνος, όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες να κολλήσουν στη «λευκή ισοπαλία», όμως η ομάδα του Γιαννίκη είχε διαφορετική γνώμη, διψασμένη για ακόμη μια εκτός έδρας νίκη. Από σέντρα του Μιλιντσεάνου στο 85' με το δεξί ο τερματοφύλακας Τσιφτσής συγκρούστηκε με τον Παμλίδη και έδιωξε με τις γροθιές, η μπάλα στρώθηκε στον Μπρένερ, ο οποίος με σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Οι πανηγυρισμοί μπροστά από τον πάγκο των Γιαννιωτών ήταν έξαλλοι, με κεντρικό πρόσωπο τον Αργεντινό Μπρένερ που πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΣ σε 19 επίσημα παιχνίδια.
Διαιτησία: Παπαπέτρου (Κωσταράς- Παπαδόπουλος)
Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Κώτσιρας, Αλβάρες, Χριστόπουλος, Καστάνο, Βαλιέντε, Κανελλόπουλος (67’ Μπελόκ), Κρέσπι (67’ Ριέρα), Σίτο (80’ Τιλίκα), Λουίς Φερνάντεθ, Αλί Μπαμπά(80’ Τζίμας- 88’ Μπόρχα Φερνάντεθ).
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Λιάσος (58’ Μπρένερ), Ντομίνγκεθ, Καρτάλης, Ελευθεριάδης (81' Νάουμετς), Παμλίδης (88’ Παντελάκης), Μιλιντσεάνου.