Έκλεισε τον Φεβρουάριο με μοιρασιά στη Λαμία

on .

LAMIA PAS 28 2 21

• Με θετικό πρόσημο έκλεισε ο μήνας για τον ΠΑΣ Γιάννινα που έκανε ακόμα ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή χτες το απόγευμα, καθώς αναδείχτηκε ισόπαλος (0-0) με τη Λαμία στο γήπεδο «Αθανάσιος Διάκος» για την 24η αγωνιστική της Super League.

Οι Γιαννιώτες κράτησαν για δεύτερο σερί παιχνίδι το μηδέν παθητικό στην άμυνα και θα μπορούσαν να σκοράρουν όμως οι Κάργας (26'), Κρίζμαν (29') και Μιλιντσεάνου (92') βρήκαν μπροστά τους τον εκπληκτικό Επασί που ήταν ο σωτήρας της Λαμίας. Φοβερή επέμβαση και από τον Λοντίγκιν σε σουτ του Αραμπούλι (66'). Μέτριο ποιοτικά το παιχνίδι με λιγοστές φάσεις. Στην Αθήνα από χτες η αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει της ρεβάνς της Τετάρτης (03/03) με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.
Με την χτεσινή «λευκή» ισοπαλία στο ΔΑΚ Λαμίας ο ΠΑΣ Γιάννινα ανέβηκε στους 25 βαθμούς και έπιασε στην 9η θέση τον Απόλλωνα Σμύρνης, ο οποίος νίκησε το Σάββατο με 2-1 τον ΟΦΗ στη Ριζούπολη. Με τον βαθμό της ισοπαλίας η Λαμία έφτασε στους 19 βαθμούς και έπιασε τους Κρητικούς στην 11η θέση της βαθμολογίας. Η χτεσινή νίκη (1-0) της Λάρισας επί του Παναιτωλικού στο Αλκαζάρ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ευνοϊκή για τον ΠΑΣ που ξέφυγε στο +8 από τους Αγρινιώτες, ενώ το +12 από τη Λάρισα είναι σίγουρα διαφορά ασφαλείας ενόψει play out.

Πώς έπαιξαν
Για τρίτο σερί αγώνα ο Αργύρης Γιαννίκης επέλεξε να παρατάξει τον ΠΑΣ με διάταξη 4-2-3-1 και προτίμησε τον Εραμούσπε αντί του Παντελάκη στα στόπερ. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Λοντίγκιν, δεξί μπακ ο Σάλιακας και αριστερό ο Πίρσμαν, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούσαν οι Εραμούσπε και Κάργας.
Στα αμυντικά χαφ ήταν οι Κάστρο και Ντομίνγκεθ, μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο ο Καρτάλης, δεξί εξτρέμ ο Παμλίδης, αριστερό ο Ελευθεριάδης και στην κορυφή της επίθεσης ο Κρίζμαν.
Με το ίδιο σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε και τη Λαμία ο Μιχάλης Γρηγορίου. Ο Επασί ήταν στην εστία, δεξί μπακ ο Σκόνδρας και αριστερό ο Μαρτίνεθ, ενώ στα στόπερ αγωνίστηκαν οι Αντέτζο και Τζανετόπουλος. Στα αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Μπεχαράνο και Τζανδάρης, δεξί χαφ ο Ντέλετιτς και αριστερό ο Ρόμανιτς, ενώ ο Καραμάνος κινήθηκε σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Γεωργιανό Αραμπούλι.

Ισορροπημένο ξεκίνημα
Από το ξεκίνημα του χτεσινού αγώνα φάνηκε ότι οι δύο ομάδες θα ήταν ιδιαίτερα προσεκτικές στην άμυνα. Γιαννίκης και Γρηγορίου έδωσαν έμφαση περισσότερο στην αμυντική τακτική παρά στη δημιουργία. Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ανήκε στη Λαμία όταν στο 3' από σέντρα του Σκόνδρα από δεξιά, ο Εραμούσπε έδιωξε σωτηρια σε κόρνερ. Η απάντηση του ΠΑΣ ήρθε στο 7' όταν ο Πίρσμαν πάσαρε στον Ελευθεριάδη και αυτός έκανε την προβολή, όμως έστειλε τη μπάλα άουτ.
Η Λαμία συνέχισε να πιέζει ψηλά και στο 18' από κεφαλιά πάσα του Καραμάνου, ο Αραμπούλι έπιασε το γυριστό σουτ, αλλά ο Λοντίγκιν είχε καλή θέση και μπλόκαρε. Στο 24' σε σεντρα-σουτ του Μαρτίνεθ από δεξιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν.

Ευκαιρίες με Κάργα - Κρίζμαν
Από το εικοσάλεπτο και έπειτα, ο ΠΑΣ άρχισε να είναι πιο δραστήριος επιθετικά και πήρε τα ηνία του αγώνα, κάνοντας αισθητή την παρουσία του στην εστία του Επασί σε δύο περιπτώσεις. Ο Σάλιακας στο 26' εκτέλεσε φάουλ στη μεσαία γραμμή, ο προωθημένος Κάργας βρέθηκε την πλάτη της άμυνας της Λαμίας και ξέφυγε από τον Τζανετόπουλο, πήρε την κεφαλιά και ο Επασί με σωτήρια επέμβαση στην κλειστή του γωνία στέρησε από τον ΠΑΣ το γκολ.
Η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε για τη γιαννιώτικη ομάδα στο 29', όταν στην αντεπίθεση ο Ελευθεριάδης έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον Κρίζμαν αλλά ο γκολκίπερ τη Λαμίας βγηκε το έγκαιρα και απομάκρυνε τη μπάλα. Το σουτ του Ντομίνγκεθ που ήταν άστοχο στο 35’, ήταν η τελευταία προσπάθεια εκατέρωθεν σε ένα πρώτο ημίχρονο που οι δυο ομάδες είχαν ως στόχο να διαφυλάξουν τα νώτα τους.

Απίστευτη επέμβαση Λοντίγκιν
Στο ξεκίνημα της επανάληψης κυριάρχησε το ρητό: «Φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη». Ο ρυθμός του αγώνα ήταν βασανιστικά αργός και με πολλές δυνατές μονομαχίες στη μεσαία γραμμή, με αποτέλεσμα ο διαιτητής Παπαδόπουλος να αρχίσει να μοιράζει κίτρινες κάρτες.
Σταδιακά η ομάδα της Λαμίας άρχισε να γίνεται πιο επιθετική και για ένα πεντάλεπτο στο παιχνίδι από το 65' έως το 70'. Στο 66' οι Λαμιώτες έφτασαν μια ανάσα από το γκολ όταν ο Ντέλετιτς έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Μπα πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και έστρωσε στον αφύλακτο Αραμπούλι που ήταν μόνος μέσα στην μικρή περιοχή και έκανε το σουτ, όμως ο Λοντίγκιν με σωτήρια επέμβαση στην κλειστή γωνία έσωσε τον ΠΑΣ από το γκολ και κράτησε ανέπαφη την εστία των Γιαννιωτών. Ακόμη ένα δείγμα στη φάση αυτή της κλάσης του Ελληνορώσου γκολκίπερ. Ο Εραμούσπε στο 69' διόρθωσε τα κακώς κείμενα στην ανασταλτική λειτουργία του ΠΑΣ, απομακρύνοντας τη μπάλα μετά από φάση διαρκείας.
Η αδυναμία του ΠΑΣ να δημιουργήσει προβλημάτισε έντονα τον Αργύρη Γιαννίκη που θέλησε να παρέμβει στο παιχνίδι και ανακάτεψε την τράπουλα βάζοντας στο ματς τους Μπρένερ και Μιλιντσεάνου στις θέσεις των Ελευθεριάδη και Κρίζμαν.

Απίθανη φάση Μιλιντσεάνου
Όλα έδειχναν πώς οι δυο ομάδες θα μείνουν στη «λευκή» ισοπαλία όσο κυλούσε ο χρόνος, ωστόσο οι Γιαννιώτες λίγο έλειψε να αγκαλιάσουν τη νίκη στις καθυστερήσεις του αγώνα.
Στο 92' ο Γκαζαριάν έκανε τραγικό γύρισμα της μπάλας προς τα πίσω, ο Μιλιντσεάνου έκλεψε τη μπάλα και ήταν έτοιμος να τη στείλει στα δίχτυα, όμως ο τερματοφύλακας Επασί διάβασε τη φάση και έδιωξε τη μπάλα με τα πόδια, αποσοβώντας τον κίνδυνο για την εστία του, ενώ στην εξέλιξη της φάσης οι παίκτες του Γιαννίκη δεν κατάφεραν να βρουν στόχο. Έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα με τις δύο ομάδες να παίρνουν από ένα βαθμό. Ο ΠΑΣ Γιάννινα ανέβηκε στους 25 βαθμούς και είναι ισόβαθμος στην 9η θέση με τον Απόλλωνα, ενώ η Λαμία ανέβηκε στους 19 βαθμούς.
Διαιτησία: Παπαδόπουλος (Αλεξέας - Τριανταφύλλου)
Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Σκόνδρας, Μαρτίνεθ, Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Αραμπουλί, Ρόμανιτς (58’ Μπα-72’ λ.τρ Γκαζαριάν), Ντέλετιτς (89’ Πίτι), Καραμάνος.
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Εραμούσπε, Κάργας, Κάστρο (78’ Λιάσος), Καρτάλης, Ελευθεριάδης (73’ Μπρένερ), Ντομίνγκεθ, Παμλίδης (90’ Παντελάκης), Κρίζμαν (73’ Μιλιντσεάνου).