Ύψωσε σημαία παραμονής στη Super League ο ΠΑΣ!

on .

PAS OFH 22 2 21

• Τη δεύτερη εντός έδρας και συνολικά την έκτη του νίκη στο πρωτάθλημα, αλλά την πιο καθοριστική και κρίσιμη πέτυχε την Κυριακή το απόγευμα στο «Ζωσιμάδες» ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς επικράτησε με 1-0 του ΟΦΗ για την 23η αγωνιστική της Super League.
Χρυσός σκόρερ ο Παμλίδης (4') με κεφαλιά για τους Γιαννιώτες που είχαν πολύ καλό εικοσάλεπτο και έχασαν κι άλλες ευκαιρίες για γκολ με τους Καρτάλη (15') και Λέο (19'), ενώ ο ΟΦΗ απείλησε σε όλο το ματς μόνο με μια κεφαλιά του Διαμαντή (21'). Στους 24 βαθμούς και την 9η θέση πλέον ο ΠΑΣ που έκανε άλμα παραμονής και άφησε από κάτω του και τον Απόλλωνα που ηττήθηκε στον Βόλο.

Πώς έπαιξε ο ΠΑΣ
Ο Τρικαλινός τεχνικός παρέταξε και πάλι τον ΠΑΣ με διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Λοντίγκιν, δεξί μπακ ο Σάλιακας, αριστερό ο Πίρσμαν και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Παντελάκης και Εραμούσπε. Ο αρχηγός Κάστρο που είχε τα γενέθλιά του ήταν στα χαφ με τον Ντομίνγκεθ, ο Καρτάλης βρισκόταν μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο, δεξί εξτρέμ ο Παμλίδης, αριστερό ο Ελευθεριάδης και στην κορυφή της επίθεσης ο Λέο.

Γκολ από τα αποδυτήρια με Παμλίδη
Με φόρα από τα αποδυτήρια και υπό τις ιαχές των φιλάθλων που έδιναν τον δικό τους παλμό με συνθήματα από τις ταράτσες τριγύρω από το γήπεδο, η γιαννιώτικη ομάδα άνοιξε το σκορ στο 4’.Με τη συμπλήρωση ακριβώς 190 δευτερολέπτων, ο Καρτάλης εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά με το αριστερό πόδι, ο Παμλίδης με φαλτσαριστή κεφαλιά άφησε άγαλμα τον Σωτηρίου και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Έξαλλα πανηγυρίστηκε το συνολικά έβδομο γκολ του Παμλίδη σε επίσημα παιχνίδια, έξι στο πρωτάθλημα και ένα που πέτυχε την Πέμπτη με τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο.
Οι Γιαννιώτες συνέχισαν στο ίδιο επιθετικό τέμπο και στο 15’ έχασαν καλή στιγμή για ακόμη ένα γκολ, όταν ύστερα από φάση διαρκείας στα καρέ του ΟΦΗ και σουτ του Καρτάλη με το κακό του πόδι, το δεξί, η μπάλα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Σωτηρίου.

Φάση Λέο - επέμβαση Λοντίγκιν
Έχοντας το μομέντουμ με το μέρος του και την εδαφική υπεροχή, ο ΠΑΣ έφτασε μία ανάσα από το να διπλασιάσει τα τέρματά του στο 19’. Ο Ελευθεριάδης έκλεψε τη μπάλα από αριστερά, πάσαρε στον Λέο, ο Γάλλος βγήκε τετ α τετ με τον Σωτηρίου, ήταν όμως αρκετά πλάγια και ο πορτιέρο του ΟΦΗ έκλεισε τη γωνία του και έσωσε την ομάδα του, ενώ το σουτ του Ελευθεριάδη κόντραρε στα σώματα και ο Σωτηρίου έδιωξε σε κόρνερ.
Δύο λεπτά μετά ήταν η σειρά του Λοντίγκιν να δείξει τα αντανακλαστικά του σε προσπάθεια των φιλοξενουμένων. Στο 21' ο Στάικος εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο προωθημένος Διαμαντής πήρε την κεφαλιά, η μπάλα πέρασε από πολλά σώματα, όμως ο Λοντίγκιν απέκρουσε ενστικτωδώς και κράτησε ανέπαφη την εστία του. Άστοχο ήταν στο 24’ το σουτ από τον άξονα που έκανε και πάλι ο Διαμαντής.
Ο ρυθμός έπεσε μετά το ημίωρο και μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους, όμως αυτό δεν επηρέασε καθόλου τον ΠΑΣ που συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Κακό ματς στην επανάληψη
Ανιαρό και χωρίς ουσία ήταν το παιχνίδι στο μεγαλύτερο διάστημα του δευτέρου ημιχρόνου, στο οποίο κυριάρχησαν και κάποιες στιγμές νευρικότητας όπως η ένταση και η αψιμαχία μεταξύ Στάρτζεον και Πίρσμαν αλλά και η χειρονομία του αρχηγού του ΟΦΗ Γιαννούλη στην κερκίδα χωρίς πάντως να… συγκινηθεί ιδιαίτερα ο διαιτητής Κουμπαράκης.
Μετά από αρκετή ώρα στο ματς, ο ΠΑΣ έκανε την παρουσία του αισθητή στα καρέ του Σωτηρίου στο 70’, όταν από σέντρα του Μπρένερ ο Ελευθεριάδης έκανε εντυπωσιακά το γυριστό σουτ αλλά ο Σωτηρίου μπλόκαρε τη μπάλα. Σε ρόλο δημιουργού ο Αργεντίνος στο 72’ εκτέλεσε κόρνερ, ο Κάστρο πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Δεν σκόραρε σε κενή εστία ο Πήλιος!
Κι ενώ οι Ηρακλειώτες προσπαθούσαν μάταια να ανέβουν ψηλά για να βρουν τρόπο να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης, οι Γιαννιώτες λίγο έλειψε να πετύχουν δεύτερο γκολ στο δεύτερο λεπτό του επιπλέον χρόνου.

Στο κόρνερ του ΟΦΗ είχε προωθηθεί και ο τερματοφύλακας Σωτηρίου, ο Κάστρο απομάκρυνε, ο Πήλιος κέρδισε την κόντρα και βγήκε από αριστερά μόνος του, ο νεαρός σούταρε προς την κενή εστία, όχι όμως τόσο δυνατά όσο έπρεπε και ο Λυμπεράκης πρόλαβε και έσωσε τον ΟΦΗ από το δεύτερο γκολ.
Το 1-0 έμεινε ως το τέλος και η γιαννιώτικη ομάδα μέσα σε αποθέωση έφτασε στην έκτη νίκη στο πρωτάθλημα, δεύτερη εντός έδρας μετά από αυτή με τη Λαμία.
Η ομάδα των Ιωαννίνων πανηγύρισε το τρίποντο της νίκης επί της κρητικής ομάδας μετά από 6 χρόνια και δυο μήνες, όταν στις 30 Νοεμβρίου 2014 είχε κερδίσει με σκορ 3-0 χάρη σε δυο γκολ του Τσάβες και ένα του Ίλιτς.
Διαιτησία: Κουμπαράκης (Νικολαΐδης- Σαμοΐλης)
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Παντελάκης, Εραμούσπε, Κάστρο, Ντομίνγκεθ, Καρτάλης (60’ Κρίζμαν), Ελευθεριάδης (89’ Πήλιος), Παμλίδης (60’ Μπρένερ), Λέο (78’ Λιάσος).
ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Ουές, Στάρτζεον, Νέιρα (14’ Βαφέας), Διαμαντής, Γιαννούλης, Στάικος, Γρίβας (69’ Σόουζα), Καστάνιος, Ντε Γκουζμάν (69’ Μπαλογιάννης), Κοροβέσης (64’ Λυμπεράκης).

Δηλώσεις
Υπό τις επευφημίες των φίλων του ΠΑΣ Γιάννινα έκανε τις δηλώσεις του στο συνδρομητικό κανάλι ο Αργύρης Γιαννίκης, ο οποίος άκουγε τους οπαδούς να φωνάζουν ρυθμικά το όνομα του.
Στάθηκε στο καλό πρώτο εικοσάλεπτο και χαρακτήρισε δίκαιη τη νίκη της ομάδας, η οποία θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ.
O Γιαννιώτης προπονητής του ΟΦΗ Γιώργος Σίμος δήλωσε πώς η ομάδα του δεν μπήκε καλά στο ματς και ειδικά στο πρώτο δεν είχε την απόδοση που θα έπρεπε.
Τέλος, ο σκόρερ του αγώνα Γιώργος Παμλίδης σημείωσε πώς μετά την απελευθέρωση της πόλης ο κόσμος γιόρτασε και την σημαντική νίκη επί του ΟΦΗ αλλά και πώς ο ΠΑΣ έχει γίνει πλέον ώριμη ομάδα που μπορεί να κρατάει το υπέρ της προβάδισμα.