Νίκη για γόητρο και βαθμούς θέλει οπωσδήποτε ο ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PAS OFH SHMATA

• Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ανήκει στο παρελθόν και ήδη από χτες στον ΠΑΣ Γιάννινα ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με την αυριανή αναμέτρηση με τον ΟΦΗ στα Γιάννινα για το πρωτάθλημα.
Η ήττα από τον ΠΑΟΚ στο Περιστέρι άφησε τον ΠΑΣ στους 21 βαθμούς και η ομάδα υποχώρησε στην 10η θέση καθώς ο Απόλλωνας επικράτησε με 2-1 του Ατρομήτου. Βέβαια η Ελαφρά Ταξιαρχία έχασε σημαντική ευκαιρία προχτες Πέμπτη καθώς ηττήθηκε με 0-1 από τη Λαμία σε εξ'αναβολής αναμέτρηση για την 6η αγωνιστική.
Έτσι οι Λαμιώτες ανέβηκαν στους 15 βαθμούς και προσπέρασαν βαθμολογικά τον Παναιτωλικό που έχει 14, αφήνοντας τους Αγρινιώτες στην προτελευταία θέση. Ο αυριανός αντίπαλος του ΠΑΣ Γιάννινα, ο ΟΦΗ, βρίσκεται σε περίοδο ντεφορμαρίσματος, κάτι που τον καθιστά ακόμα πιο επικίνδυνο. Η κρητική ομάδα αγνοεί τη νίκη από τις 7 Ιανουαρίου και το 2-0 επί της Λαμίας για την 16η αγωνιστική. Έκτοτε σε 7 αγωνιστικές μετράει 6 ήττες και μόλις μία ισοπαλία. Γιαυτό λοιπόν χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους παίκτες και καλή τακτική ανάγνωση του παιχνιδιού από τον Γιαννίκη και το τεχνικό επιτελείο.

Απόντες Κάργας και Οικονομόπουλος
Στην αυριανή αναμέτρηση με τον ΟΦΗ θα απουσιάσουν δύο παίκτες λόγω τιμωρίας από κίτρινες κάρτες. Ο λόγος για τον MVP του Αγρινίου, Γιάννη Κάργα, ο οποίος σημείωσε το νικητήριο γκολ κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά και τον Αντώνη Οικονομόπουλο. Ο Καργας είχε συμπληρώσει 7 κάρτες, εξέτισε με τον ΠΑΟΚ τη μία και αύριο με τον ΟΦΗ τη δεύτερη αγωνιστική της τιμωρίας του, ενώ ο Οικονομόπουλος δηλώθηκε κόντρα στους Κρητικούς για ποινή μίας αγωνιστικής λόγω 4 κίτρινων. Το ευχάριστο είναι ότι στην αναμέτρηση Κυπέλλου δεν υπήρξαν προβλήματα τραυματισμών και έτσι ο Αργύρης Γιαννίκης θα μπορεί να έχει επιλογές για την κατάρτιση του βασικού σχήματος. Ερωτηματικό παραμένει η παρουσία του Στέφανου Σιόντη. Ο Γιαννιώτης αρχηγός έχει μπει σε ρυθμό προπονήσεων και ενδεχομένως να επιστρέψει στην αποστολή, παραμένει ωστόσο αμφίβολη η συμμετοχή του στο βασικό σχήμα.

Τα πλάνα του Γιαννίκη
Με δεδομένες τις απουσίες των Κάργα και Οικονομόπουλου, ο Αργύρης Γιαννίκης θα έχει συγκεκριμένες επιλογές για την άμυνα.
Θα επανέλθει στο βασικό σχήμα ο Παντελάκης που έμεινε στον πάγκο την Πέμπτη μαζί με τον Εραμούσπε. Στη μεσαία γραμμή θα παίξουν ξανά οι Κάστρο και Ντομίνγκεθ, ενώ ίσως χρησιμοποιηθεί και ο Σιόντης. Στην επίθεση το πιθανότερο είναι να παίξει ο Κρίζμαν, με πιθανό παρτενέρ τον Λέο.

Διαιτητής ο Κουμπαράκης
Ο Στέφανος Κουμπαράκης από τις Κυκλάδες ορίστηκε από τον Κλάτενμπεργκ και την ΚΕΔ να διευθύνει την αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΟΦΗ.
Βοηθοί του Κουμπαράκη θα είναι ο Κωνσταντίνος Νικολαΐδης από τη Μακεδονία και ο Δημήτριος Σαμοΐλης από την Αθήνα, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Άγγελος Αγγελάκης από τη Μακεδονία.
Διαιτητής VAR θα είναι ο Ευστάθιος Γκορτσίλας από τη Μακεδονία και AVAR ο Λάζαρος Δημητριάδης από τη Μακεδονία. Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Γεώργιος Μπίκας από τη Χαλκιδική.

Στην καλύτερη ενδεκάδα ο Λοντίγκιν
Παρά την ήττα του ΠΑΣ Γιάννινα από τον ΠΑΟΚ την περασμένη αγωνιστική ο Γιούρι Λοντίγκιν συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη ενδεκάδα της 22η αγωνιστικής της Super League.
Ο Ελληνορώσος τερματοφύλακας έκανε καλή εμφάνιση στο Περιστέρι και ήδη έχει καθιερωθεί στον ΠΑΣ Γιάννινα λόγω της εμπειρίας του, ωστόσο δεν κατάφερε να αποτρέψει την ήττα των Γιαννιωτών με 2-0 από την ομάδα της Θεσσαλονίκης στο Περιστέρι.
Αναλυτικά την καλύτερη ενδεκάδα αποτελούν οι: Λοντίγκιν (ΠΑΣ Γιάννινα), Τσότσαλιτς (Παναιτωλικός), Μαυρομμάτης (Ατρόμητος Αθηνών), Σούντγκρεν (Άρης), Μαουρίσιο (Παναθηναϊκός), Σβαμπ (ΠΑΟΚ), Ζίβκοβιτς Α. (ΠΑΟΚ), Σανκαρέ (Παναθηναϊκός), Γκαρσία (ΑΕΚ), Ολιβέιρα (ΑΕΚ).