Στο «γούρικο» Περιστέρι ο ΠΑΣ «υποδέχεται» τη Δευτέρα τον ΠΑΟΚ

on .

PAS PROPONHSH 30 12

Μετά την αναβολή του αγώνα με τον Παναθηναϊκό λόγω ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου των «Ζωσιμάδων», στον ΠΑΣ Γιάννινα άφησαν πίσω τους τον θόρυβο και τη συζήτηση που προκάλεσε η αναβολή και ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με την αναμέτρηση της Δευτέρας (15/02) με τον ΠΑΟΚ, η οποία θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου. Απόντες ο τιμωρημένος Κάργας και ο τραυματίας Σιόντης.
Η απόφαση του διαιτητή Παπαδόπουλου να μην διεξαχθεί η αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναθηναϊκό ήταν το κυρίαρχο θέμα στην αθλητική επικαιρότητα με αντικρουόμενες απόψεις. Στη διαμάχη που ξέσπασε συμμετείχαν ο Άρης και ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Κώστας Καραπαπάς από τη μία, αλλά και ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ από την άλλη και φίλα προσκείμενα σε αυτούς ΜΜΕ. Θέση πήρε και ο προπονητής του Ολυμπιακού, ο Πορτογάλος Πέδρο Μαρτίνς, επικροτώντας την απόφαση του Παπαδόπουλου να μην γίνει το παιχνίδι.
Σε τοπικό επίπεδο ο πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ Παντελής Κολόκας χαρακτήρισε υπεβολική την απόφαση του ρέφερι να μην ξεκινήσει ο αγώνας και έκανε λόγο για επικοινωνιακές σκοπιμότητες. Συγκεκριμένα, ο κ.Κολόκας με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, τόνισε πώς δημοσιεύτηκαν επιλεκτικά εικόνες την ώρα της βροχόπτωσης που το νερό συσσωρεύεται σε συγκεκριμένα σημεία, ενώ παρέθεσε φωτογραφίες από το σημείο που έκαναν προθέρμανση οι τερματοφύλακες της αθηναϊκής ομάδας.
Θέση για την αναβολή του αγώνα κυπέλλου πήραν και οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΣ Γιάννινα, εκδίδοντας καυστική ανακοίνωση, στην οποία κάνουν λόγο για ένα ακόμα επεισόδιο της κωμωδίας που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο. Συγκεκριμένα, ο ΣΦ ΠΑΣ Γιάννινα στη μακροσκελή ανακοίνωσή του κάνει λόγο για κακή εφαρμογή του κανονισμού από τον διαιτητή Παπαδόπουλο, αλλά και το όργιο προπαγάνδας που υπήρχε σε πολλά ΜΜΕ με απώτερο στόχο την αναβολή του παιχνιδιού.
Πιθανή ημερομηνία η 25η Φεβρουαρίου
Μετά την αναβολή του προημιτελικού στο «Ζωσιμάδες», πλέον καλείται η ΕΠΟ να ορίσει εκ νέου, εντός των επόμενων 15 ημερών, τον αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναθηναϊκό. Το πιθανότερο και επικρατέστερο σενάριο είναι να οριστεί ο πρώτος προημιτελικός τη μεθεπόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου. Δεν μπορεί να γίνει την Τετάρτη (24/2) καθώς ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό. Εφόσον επαληθευτεί αυτό το σενάριο ο ΠΑΣ Γιάννινα θα έχει έναν ακόμη αγωνιστικό Γολγοθά μπροστά του αφού θα κληθεί μέσα σε μια εβδομάδα να δώσει τρία παιχνίδια με ΟΦΗ (21/2) και Παναθηναϊκό (25/2) εντός έδρας, αλλά και Λαμία (28/2) εκτός έδρας
Χωρίς Κάργα και Σιόντη  με ΠΑΟΚ
Με δεδομένη την κακή κατάσταση των «Ζωσιμάδων» και την κακοκαιρία «Μήδεια» που θα πλήξει την Ελλάδα από σήμερα, οι ιθύνοντες του ΠΑΣ Γιάννινα αποφάσισαν την αλλαγή της έδρας στη δευτεριάτικη αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ. Έτσι το παιχνίδι δεν θα γίνει στα Γιάννινα, αλλά στην Αττική και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου. Από την κίνηση αυτή της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα προκύπτουν εύλογα ερωτηματικά, καθώς αν κάτι τέτοιο είχε γίνει στις αρχές Ιανουαρίου, ενδεχομένως πολλοί βαθμοί να μην είχαν χαθεί λόγω του τερέν στο Εθνικό Στάδιο.
Η προετοιμασία για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στο Περιστέρι ξεκίνησε χτες το μεσημέρι με προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ. Ο Αργύρης Γιαννίκης δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Κάργα και τον τραυματία αρχηγό Σιόντη. Ο Κάργας συμπλήρωσε 7 κίτρινες κάρτες και θα απουσιάσει από το παιχνίδι της Δευτέρας με τον ΠΑΟΚ, αλλά και την επόμενη αναμέτρηση με τον ΟΦΗ. Σχετικά με τον Σιόντη, ο Γιαννιώτης μέσος έχει οίδημα στο γόνατο με μαζεμένο υγρό στα μαλακά μόρια. Χτες ο Σιόντης επανήλθε στις προπονήσεις και ακολούθησε μέρος του προγράμματος, ωστόσο φαίνεται ότι προς το παρόν το τεχνικό επιτελείο δεν θέλει να ρισκάρει τη συμμετοχή του που ίσως επιδεινώσει την κατάσταση του.
Το χτεσινό πρόγραμμα πρόγραμμα προπόνησης περιελάμβανε αγωνιστικά παιχνίδια 4Χ2 και 6Χ4, ενώ έγινε και εσωτερικό δίτερμα 10Χ10. Η αναβολή του αγώνα με τον Παναθηναϊκό θα τροποποιήσει και τα αγωνιστικά πλάνα του Αργύρη Γιαννίκη ενόψει ΠΑΟΚ. Η απουσία του Κάργα από τα στόπερ πάντως, θα επαναφέρει τον Αργεντινό Εραμούσπε στο κέντρο της άμυνας.
Σήμερα το μεσημέρι στις 12:00 θα γίνει στο ΠΕΑΚΙ η τελευταία προπόνηση επί γιαννιώτικου εδάφους καθώς η αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα θα αναχωρήσει νωρίς το πρωί της Κυριακής οδικώς για την Αθήνα. Εκεί αύριο το απόγευμα θα γίνει ακόμα μια προπόνηση πριν τον αγώνα της Δευτέρας.
Διαιτητής ο Διαμαντόπουλος
Ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος από την Αρκαδία ορίστηκε από τον Κλάτενμπεργκ και την ΚΕΔ να διευθύνει την αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΠΑΟΚ στο Περιστέρι. Βοηθοί του Διαμαντόπουλου θα είναι ο Τρύφων Πετρόπουλος από την Αρκαδία και ο Αθανάσιος Κολοσιώνης από την Αιτωλοακαρνανία, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Δημήτριος Μαλούτας από την Ημαθία.
Διαιτητής VAR θα είναι ο Μπρούνο Εστέβες από την Πορτογαλία και AVAR ο Ανδρέας Φωτόπουλος από την Αθήνα. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Γεώργιος Σταθόπουλος από την Αχαΐα.