Σκορ πρόκρισης θα κυνηγήσει ο ΠΑΣ

on .

PAS PAO SHMATA

• Την διάκριση στο Κύπελλο Ελλάδας και ένα προβάδισμα πρόκρισης ψάχνει ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος υποδέχεται σήμερα το μεσημέρι (3:00 μ.μ.) τον Παναθηναϊκό στο «Ζωσιμάδες», στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων για τα προημιτελικά του θεσμού. Χωρίς Σιόντη, Καρτάλη και Νάουμετς οι Γιαννιώτες, εκτός της αποστολής του Παναθηναϊκού έμεινε την τελευταία στιγμή ο τερματοφύλακας Διούδης.
Μετά τη σπουδαία νίκη επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο για το πρωτάθλημα, σειρά σήμερα έχει το Κύπελλο Ελλάδας και ο Παναθηναϊκός. Η πρόκριση στο Περιστέρι επί του Ατρομήτου αναπτέρωσε το ηθικό της ομάδας και πλέον οι Γιαννιώτες βρίσκονται στους «8» της διοργάνωσης και έχουν στόχο να προκριθούν στα ημιτελικά, κάτι που έχουν να πετύχουν 11 χρόνια όταν είχαν αποκλείσει τον ΠΑΟΚ με 4-0 στο «Ζωσιμάδες». Ο σημερινός αντίπαλος Παναθηναϊκός, είναι ο «κακός δαίμονας» του ΠΑΣ στο Κύπελλο καθώς είναι η ομάδα που του στέρησε το 2010 την είσοδο στον τελικό, ενώ και πέρυσι απέκλεισε τους Γιαννιώτες από τους «16» της διοργάνωσης.
Ο Αργύρης Γιαννίκης και οι ποδοσφαιριστές του γνωρίζουν ότι οι Γιαννιώτες φίλαθλοι επιθυμούν διακαώς μια καλή πορεία στο κύπελλο μετά από χρόνια, ενώ ταυτόχρονα θέλουν να πάρουν και μια άτυπη ρεβάνς για τον περσινό αποκλεισμό από τους «πράσινους» που ήρθε με την ανατροπή του σκορ και το 3-1 στο ΟΑΚΑ. Η γιαννιώτικη ομάδα είναι φέτος καλύτερη και φυσικά πιο έμπειρη σε σχέση με την περσινή χρονιά που αγωνίζονταν στην Super League 2 και ικανή να διεκδικήσει στα ίσια την πρόκριση από το «τριφύλλι».

Χωρίς Σιόντη, Καρτάλη και Νάουμετς
Ενδεικτικό της διάθεσης που αντιμετωπίζει σήμερα το παιχνίδι ο Αργύρης Γιαννίκης είναι ότι προτίμησε να ξεκουράσει μόνο τον Καρτάλη, ενώ εκτός αποστολής έμειναν ο τραυματίας Σιόντης και ο Νάουμετς. Ο Ουκρανός «πλήρωσε» την κακή του εμφάνιση στο Αγρίνιο, όπου και ανάγκασε τον Γιαννίκη να τον αντικαταστήσει πριν το φινάλε του πρώτου μέρους. Ο αρχηγός Σιόντης ταλαιπωρείται από οίδημα στα μαλακά μόρια στο γόνατο και πιθανόν να χάσει και το παιχνίδι της Δευτέρας με τον ΠΑΟΚ
Η σύντομη προετοιμασία των Γιαννιωτών ολοκληρώθηκε χτες το μεσημέρι με προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ και στη συνέχεια ο Γιαννίκης ανακοίνωσε την 20μελή αποστολή της γιαννιώτικης ομάδας.
Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι: Λοντίγκιν, Χουτεσιώτης, Παντελάκης, Εραμούσπε, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάργας, Πήλιος, Οικονομόπουλος, Κάστρο, Ντομίνγκεθ, Λώλης, Λιάσος, Μπρένερ, Ελευθεριάδης, Γροσδάνης, Κρίζμαν, Παμλίδης, Λέο, Μιλιντσεάνου.
Εκτός αποστολής έμειναν ο τραυματίας Σιόντης και για λόγους τακτικής και ξεκούρασης οι Γιαννίκογλου, Αθανασίου, Νάουμετς, Πανουργιάς, Δούμτσης, Καρτάλης και Τριάδης.

Τα πλάνα του Γιαννίκη
Με δεδομένες τις απουσίες των Καρτάλη και Νάουμετς, είναι σίγουρο ότι ο ΠΑΣ θα παραταχθεί με διαφορετικά «φτερά» στην επίθεση του σήμερα κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο Γιαννίκης ενδεχομένως να κάνει αλλαγές και στην άμυνα, προτιμώντας να ξεκουράσει κάποιους από τους βασικούς του, ενώ και στην επίθεση πολύ πιθανό να ξεκινήσει ο Μιλιντσεάνου. Μια πιθανή σύνθεση του ΠΑΣ είναι η εξής: Χουτεσιώτης, Οικονομόπουλος, Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Λιάσος, Ντομίνγκεθ, Ελευθεριάδης, Μπρένερ, Παμλίδης, Μιλιντσεάνου.

Διαιτητής ο Παπαδόπουλος
Ο Γιάννης Παπαδόπουλος από τη Μακεδονία ορίστηκε από τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ και την ΚΕΔ να διευθύνει τη σημερινή αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναθηναϊκό στο «Ζωσιμάδες». Βοηθοί του Παπαδόπουλου θα είναι οι Χρήστος Μπαλτάς και Ανδρέας Μεϊντανάς από την Αχαΐα, ενώ τέταρτος θα είναι ο Άγγελος Αγγελάκης από τη Μακεδονία. Διαιτητής VAR θα είναι ο Ευάγγελος Μανούχος από την Αργολίδα και AVAR ο Χρήστος Τζιώτζιος από τη Θράκη. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Αλέξανδρος Τικόζογλου από τη Μακεδονία.

Όγδοη φορά στο Κύπελλο
ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκός έχουν μακρά μεταξύ τους παράδοση στο Κύπελλο Ελλάδας καθώς έχουν συναντηθεί άλλες επτά χρονιές στο θεσμό με τον Παναθηναϊκό να προκρίνεται στις πέντε από αυτές και τον ΠΑΣ Γιάννινα μόλις μια φορά. Η μοναδική πρόκριση του «Άγιαξ της Ηπείρου» είναι την σεζόν 1979-1980 όταν και είχε νικήσει με 2-1 τους «πράσινους» σε μονό αγώνα, αποκλείοντας τους με 2-1 χάρη στα γκολ των Σεϊταρίδη και Τσιριμώκου στα Γιάννινα και προκρίθηκε στην τρίτη φάση. Η πρώτη τους συνάντηση ήταν σε μονό αγώνα την σεζόν 1974-1975 με τον Παναθηναϊκό να προκρίνεται με νίκη 2-0.
Οι υπόλοιπες τέσσερις φορές που συναντήθηκαν ήταν σε διπλά παιχνίδια με την αθηναϊκή ομάδα να προκρίνεται και τις τρεις, τις σεζόν 1987-1988 και 1988-1989, ο ημιτελικός της σεζόν 2009-2010, αλλά και οι περσινές αναμετρήσεις στους «16» της διοργάνωσης. Αξίζει να σημειωθεί και το γεγονός ότι όταν ο Παναθηναϊκός βρίσκει στο διάβα του τον ΠΑΣ στο κύπελλο και προκρίνεται από τις συναντήσεις του με τους Ηπειρώτες, τέσσερις φορές όπως αναφέραμε, έχει φτάσει και τις τέσσερις μέχρι τον τελικό κατακτώντας μάλιστα τον θεσμό στις τρεις από τις τέσσερις φορές.

Χωρίς Διούδη ο Παναθηναϊκός
Ένα απρόοπτο και μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής προέκυψε χτες στον Παναθηναϊκό λίγο πριν το ταξίδι του στα Γιάννινα καθώς έμεινε εκτός αποστολής ο τερματοφύλακας Διούδης, παρότι είχε ανακοινωθεί αρχικά η συμμετοχή του.
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Παναθηναϊκού ο Διούδης αισθάνθηκε ενοχλήσεις στη μέση και δεν ταξίδεψε στα Γιάννινα. Τη θέση του πήρε ο 18χρονος πορτιέρο των «πράσινων» Χρήστος Χατζηγιαννάκης. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Λάζλο Μπόλονι,, επέλεξε να αφήσει εκτός αποστολής τους Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες, Μολό και Καμπετσή προκειμένου να τους ξεκουράσει ενόψει και του κυριακάτικου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο. Επίσης, εκτός αποστολής έμεινε ο Σένκεφελντ που υπέστη διάσειση στο ματς με τον Ατρόμητο και ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Θεραπεία έκαναν οι Κουρμπέλης, Μπουζούκης, Σαβιέρ, Μπεκ, ενώ το πρόγραμμα προπόνησης των υπολοίπων περιλάμβανε προθέρμανση, ασκήσεις κυκλοφορίας μπάλας και τακτική.
Αναλυτικά την αποστολή του Παναθηναϊκού αποτελούν οι: Ξενόπουλος, Χατζηγιαννάκης, Χριστογεώργος, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σανκαρέ, Αγιούμπ, Μακέντα, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Νιάς, Αϊτόρ, Ενγκμπακοτό, Ιωαννίδης, Αθανασακόπουλος, Καραγιάννης, Πούγγουρας, Αλεξανδρόπουλος, Τζαβίδας.