Αυτό που προέχει είναι η προστασία των αθλητών της Εθνικής Ομάδας

on .

NOI KOYPIA LIMNH

• Tη λύπη του για όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στον χώρο της Ελληνικής Κωπηλασίας, με τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, εκφράζει ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων.
Όπως, ωστόσο, επισημαίνει σε χθεσινή του ανακοίνωση, το σωματείο το ίδιο «δεν προτίθεται να παίξει το ρόλο ‘Εισαγγελέα’, δικάζοντας και καταδικάζοντας. Αυτό ανήκει στη σφαίρα της δικαιοσύνης, η οποία καλείται να βγάλει αποφάσεις και πορίσματα επί των καταγγελιών»!
Σύμφωνα με τον Ν.Ο.Ι., το μείζον ζήτημα αυτή τη στιγμή είναι η προστασία των αθλητών των Εθνικών Ομάδων, οι οποίοι, όπως επισημαίνει, μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες δίνουν καθημερινά έναν σκληρό και επίπονο αγώνα με μοναδικό στόχο να σηκώσουν ψηλά τη σημαία τη χώρας μας στις διεθνείς διοργανώσεις του αθλήματος.
«Πρώτα και πάνω απ’ όλα, λοιπόν, όλοι μας, Ομοσπονδία και σωματεία, οφείλουμε να βάλουμε αυτά τα παιδιά που επιβαρύνονται σήμερα και ψυχολογικά με όλα τα δυσάρεστα που λαμβάνουν χώρα σ’ ένα άθλημα το οποίο έχει προσφέρει και εξακολουθεί να προσφέρει πολλά στη χώρα και τον ελληνικό ερασιτεχνικό αθλητισμό», τονίζει το Γιαννιώτικο σωματείο στην ανακοίνωσή του και προσθέτει: «Απαιτείται επομένως ψυχραιμία και σύνεση στις δύσκολες αυτές στιγμές. Εξάλλου, οι μάχες για την «καρέκλα» ποτέ δεν κάνουν καλό. Ωφελούν λίγους αλλά βλάπτουν πολλούς! Κι εκείνο που η Ελληνική Κωπηλασία χρειάζεται περισσότερο σήμερα είναι ανθρώπους οι οποίοι να δουλεύουν γι’ αυτήν με ήθος, ανιδιοτέλεια και διαφάνεια».
Καταλήγοντας, ο Ναυτικός Όμιλος διαβεβαιώνει και δημόσια τους γονείς των αθλητών του αλλά και τη Γιαννιώτικη κοινωνία γενικότερα, ότι η έγνοια και η μέριμνά του για όλα αυτά τα παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας, είναι διαρκής και συστηματική.