Για τη νίκη και την διαφορά ασφαλείας στο Αγρίνιο ο ΠΑΣ!

on .

PANAITOLIKOS PAS 7 2 21

• Μια ακόμα ευκαιρία βαθμολογικής αναρρίχησης και απόκτησης διαφοράς ασφαλείας ενόψει των play out έχει ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος αντιμετωπίζει σήμερα το βράδυ (7:30 μ.μ.) τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, στην αναμέτρηση που ολοκληρώνει την 21η αγωνιστική της Super League.
To ηθικό της ομάδας του Αργύρη Γιαννίκη είναι ανεβασμένο μετά τη νίκη με 2-3 επί του Ατρόμητου στο Περιστέρι και την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.
Ωστόσο, ο Αργύρης Γιαννίκης και οι ποδοσφαιριστές του γνωρίζουν ότι πρέπει να σταματήσουν τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση, αλλά και οι βαθμολογικές απώλειες με αντιπάλους μικρομεσαίες ομάδες. Τα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου ήταν θετικά για τους Γιαννιώτες καθώς ο ΟΦΗ ηττήθηκε με 3-0 από τον Ολυμπιακό, ενώ ο Απόλλωνας ισοφαρίστηκε στο τέλος από τον ΠΑΟΚ και έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2) από την Τούμπα.
Το ντέρμπι των ουραγών ανάμεσα στη Λαμία και τη Λάρισα δεν έγινε λόγω ανάκλησης από την ΕΠΟ δελτίων παικτών της ΑΕΛ.
Με βάση λοιπόν τα υπόλοιπα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει σήμερα με νίκη στο Αγρίνιο την ευκαιρία να αναρριχηθεί στην 9η θέση της βαθμολογίας, να προσπεράσει βαθμολογικά τους ΟΦΗ και Απόλλωνα Σμύρνης και ταυτόχρονα να ξεφύγει στο +8 από τους Αγρινιώτες και οριστικά από Λαμία και Λάρισα. Τις άλλες δύο φορές που είχε ανάλογη ευκαιρία η ομάδα της Ηπείρου κλώτσησε την ευκαιρία με τις δύο ήττες από Βόλο και Ατρόμητο στο «Ζωσιμάδες».

Χωρίς τον αρχηγό Σιόντη
Το ευχάριστο για τον Αργύρη Γιαννίκη είναι ότι έχει σαφώς λιγότερα προβλήματα σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια και έχει όλους τους παίκτες διαθέσιμους πλην του αρχηγού Σιόντη. Ο Γιαννιώτης μέσος δεν έχει επανέλθει πλήρως ακόμα από τον τραυματισμό του και έμεινε στα Γιάννινα. Αντίθετα, επιστρέφουν Ντομίνγκεθ και Εραμούσπε που απουσίαζαν στο Περιστέρι, αλλά και οι Λοντίγκιν και Κρίζμαν που ξεκουράστηκαν την Πέμπτη.
Η προετοιμασία των Γιαννιωτών ολοκληρώθηκε χτες το μεσημέρι με προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ. Μετά το τέλος του προγράμματος ο Αργύρης Γιαννίκης ανακοίνωσε την αποστολή που ταξίδεψε χτες το απόγευμα για το Αγρίνιο.
Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Χουτεσιώτης, Παντελάκης, Κάργας, Εραμούσπε, Πήλιος, Οικονομόπουλος, Κάστρο, Λιάσος, Ντομίνγκεθ, Καρτάλης, Μπρένερ, Ελευθεριάδης, Νάουμετς, Παμλίδης, Λέο, Κρίζμαν, Μιλιντσεάνου.
Πέραν του τραυματία Σιόντη, εκτός αποστολής για λόγους τακτικής έμειναν οι Αθανασίου, Γιαννίκογλου, Δούμτσης, Λώλης, Γροσδάνης, Πανουργιάς, αλλά και ο ανέτοιμος Τριάδης.

Τα πλάνα του Γιαννίκη
Σχετικά με τις σκέψεις του Αργύρη Γιαννίκη για το βασικό σχήμα το πιθανότερο είναι να επανέλθει κάτω από τα δοκάρια ο Λοντίγκιν αντί του Χουτεσιώτη που αγωνίστηκε στο κύπελλο. Η τετράδα της άμυνας πιθανόν να μείνει ίδια καθώς ο Εραμούσπε έχει χάσει έδαφος από τον τραυματισμό του στο γόνατο. Στη μεσαία γραμμή ο Ντομίνγκεθ διεκδικεί τη θέση μαζί με τον Λιάσο για παρτενέρ του Κάστρο στα αμυντικά χαφ. Στην επίθεση αναμένεται να επιστρέφουν ο Κρίζμαν και ενδεχομένως και ο Λέο, ενώ στα άκρα ο εξαιρετικός στο Περιστέρι Παμλίδης διεκδικεί τη θέση μαζί με τον Αργεντινό Μπρένερ.
Μια πιθανή σύνθεση του ΠΑΣ είναι η εξής: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Παντελάκης, Κάργας, Κάστρο, Ντομίνγκεθ, Καρτάλης, Παμλίδης (Μπρένερ), Λέο και Κρίζμαν.

Με τον Παναιτωλικό η προϊστορία

Η σημερινή θα είναι η 23η φορά που αναμετρώνται ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικός στο Αγρίνιο, με τους γηπεδούχους να έχουν με το μέρος τους την προϊστορία καθώς στις προηγούμενες 22 αναμετρήσεις έχουν κερδίσει τα μισά ακριβώς παιχνίδια. Συγκεκριμένα, ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει φύγει 3 φορές νικητής από το Αγρίνιο, 8 παιχνίδια δεν ανέδειξαν νικητή, ενώ 11 φορές ο Παναιτωλικός πήρε τη νίκη.
Από τις 22 αναμετρήσεις, οι 12 ήταν για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, 9 για την μεγάλη κατηγορία και μόλις μία για την Γ' Εθνική. Από τις 3 νίκες των Γιαννιωτών οι δύο ήταν σε επίπεδο Α’ Εθνικής (1975-76 και 2016-17) και μία για τη Γ’ Εθνική (2004-05). Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα 14 φορές, ενώ οι Αγρινιώτες έχουν σκοράρει 25 φορές.
Να σημειωθεί πώς από τις 11 νίκες που πέτυχε ο Παναιτωλικός οι 6 είναι με σκορ 1-0, με τελευταία τη σεζόν 2018-19. Από τις ισοπαλίες αξέχαστες είναι αυτές τη σεζόν 2010-11 όπου οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 για τη Β’ Εθνική, με την περίφημη μη τήρηση του fair play από τον Φουρτάδο, ενώ χορταστική ισοπαλία με σκορ 2-2 ήταν τη σεζόν 2011-12 σε ένα ματς όπου είχε ανατροπές στο σκορ, με τα τέσσερα τέρματα να μπαίνουν στο πρώτο μέρος.
Η τελευταία νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα στο Αγρίνιο ήταν στις 31/10/2016 όταν είχε επικρατήσει με 1-2 του Παναιτωλικού με ανατροπή του σκορ και χάρη σε δύο γκολ του πρόσφατα αδικοχαμένου Γαλλοκονγκολέζου επιθετικού, Κρίστοφερ Μαμπουλού.

Διαιτητής ο Ευαγγέλου
Ο Άγγελος Ευαγγέλου από την Αθήνα ορίστηκε να διευθύνει την σημερινή αναμέτρηση. Βοηθοί του Ευαγγέλου θα είναι ο Ιωάννης Καραγκιζόπουλος από την Ημαθία και ο Άγγελος Ζήρδας από την Αθήνα, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Ευάγγελος Γρατσάνης από τα Τρίκαλα. Να σημειωθεί ότι ο Ευαγγέλου ήταν ο διαιτητής της αναμέτρησης του πρώτου γύρου μεταξύ των δύο ομάδων στα Γιάννινα, η οποία είχε τελειώσει ισόπαλη χωρίς τέρματα.
Διαιτητής VAR θα είναι ο Αθανάσιος Τζήλος από τη Λάρισα και AVAR ο Μιχαήλ Δημόπουλος από τη Δυτική Αττική. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Παναγιώτης Μαυρόπουλος από τη Μακεδονία.

Χωρίς Μανθάτη ο Παναιτωλικός
Τη νίκη για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους ψάχνει σήμερα το βράδυ και ο Παναιτωλικός, υποδεχόμενος τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα προέρχεται από βαριές ήττες από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό για πρωτάθλημα και κύπελλο αντίστοιχα και ψάχνει την επιστροφή στις νίκες.
Μετά την χτεσινή προπόνηση ο Δέλλας ανακοίνωσε την αποστολή η οποία αποτελείται από 21 ποδοσφαιριστές. Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι: Κνετ, Μεντίνα, Βάντερσον, Αρσούρα, Ταχάρ, Μάζουρεκ, Ντάλσιο, Ντίας, Αριγίμπι, Ντουάρτε, Καρέλης, Μπαρμπόσα, Περέιρα, Μελίσσας, Τζανακάκης, Βέργος, Τσότσαλιτς, Τσιγγάρας, Μαλής, Κωνσταντόπουλος, Γιάκολις.
Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Ματσόλα, Καρασαλίδης. Λιάβας και οι Μανθάτης, Αζάντι, Μεντόσα, αλλά και ο ανέτοιμος Εντινγκά.