Ρεβάνς της ήττας με πρόκριση στο κύπελλο κυνηγά ο ΠΑΣ

on .

ATROMHTOS PAS SHMATA

• Την οδυνηρή εντός έδρας ήττα από τον Ατρόμητο άφησαν πίσω τους στον ΠΑΣ Γιάννινα καθώς σήμερα το μεσημέρι (3 μ.μ.) στο Περιστέρι υπάρχει ο επαναληπτικός αγώνας για το Κύπελλο Ελλάδας μετά το 2-2 του πρώτου αγώνα στο «Ζωσιμάδες».

Παρά τις πέντε απουσίες βασικών παικτών, οι Γιαννιώτες θα παλέψουν για την πρόκριση.
Μία ισοπαλία και μία ήττα μετράνε μέχρι στιγμής οι Γιαννιώτες στα δύο παιχνίδια με τον Ατρόμητο εντός δέκα ημερών και σήμερα είναι ο επαναληπτικός για το Κύπελλο Ελλάδας. Το 2-2 του πρώτου αγώνα στο «Ζωσιμάδες» άφησε ανοιχτή την υπόθεση της πρόκρισης στο αναμφίβολα πιο αμφίρροπο ζευγάρι της 6ης φάσης.
Ο Ατρόμητος «πλήγωσε» τον ΠΑΣ την Κυριακή με το γκολ του Αγκάγιεφ και έφυγε νικητής με 0-1 από τα Γιάννινα. Παρότι το σημερινό παιχνίδι για το κύπελλο είναι τελείως διαφορετικού χαρακτήρα, η γιαννιώτικη ομάδα θα διεκδικήσει την πρόκριση και ταυτόχρονα μια άτυπη ρεβάνς για την κυριακάτικη ήττα.

Με πέντε απουσίες στο Περιστέρι
Τα προβλήματα και οι απουσίες δεν λείπουν φυσικά ούτε αυτή τη φορά. Πέντε ποδοσφαιριστές από τους λεγόμενους βασικούς έμειναν στα Γιάννινα είτε για λόγους τραυματισμού είτε για λόγους ξεκούρασης. Συγκεκριμένα, εκτός αποστολής έμειναν οι Εραμούσπε, Σιόντης, Ντομίνγκεθ, Λοντίγκιν και Κρίζμαν. Ο Αργεντινός Εραμούσπε αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο από το παιχνίδι με τον Βόλο, ενώ οι Σιόντης και Ντομίνγκεθ προπονήθηκαν τη Δευτέρα και χτες Τρίτη, ωστόσο το τεχνικό επιτελείο προτίμησε να μην ρισκάρει τη συμμετοχή τους ώστε να είναι έτοιμοι για τον αγώνα της Δευτέρας με τον Παναιτωλικό. Για λόγους ξεκούρασης και rotation εκτός έμειναν και ο τερματοφύλακας Λοντίγκιν με τον Κρίζμαν. Αντίθετα, επιστρέφουν οι Χουτεσιώτης και Πίρσμαν που απουσίαζαν την Κυριακή λόγω κίτρινων καρτών.
Αναλυτικά την 21μελή αποστολή αποτελούν οι: Χουτεσιώτης, Αθανασίου, Παντελάκης, Κάργας, Σάλιακας, Πίρσμαν, Πήλιος, Οικονομόπουλος, Πανουργιάς, Κάστρο, Λώλης, Λιάσος, Καρτάλης, Μπρένερ, Ελευθεριάδης, Νάουμετς, Γροσδάνης, Δούμτσης, Παμλίδης, Λεό και Μιλιντσεάνου.

Τα πλάνα του Γιαννίκη
Στο σημερινό επαναληπτικό με τον Ατρόμητο ο Γιαννίκης αναμένεται να κάνει πολλές αλλαγές και rotation σε σχέση με την ενδεκάδα της Κυριακής. Απόντος του Λοντίγκιν είναι δεδομένο ότι κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Χουτεσιώτης και στο αριστερό άκρο της άμυνας θα επανέλθει ο Πίρσμαν που πήρε ανάσες στο πρωτάθλημα. Παντελάκης και Κάργας θα αγωνιστούν λογικά στα στόπερ καθώς ο Πανουργιάς στο πρώτο παιχνίδι στα χαφ δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Στην επίθεση είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει στο βασικό σχήμα ο Μολδαβός Μιλιντσεάνου, ο οποίος μέχρι τώρα έχει δύο συμμετοχές σαν αλλαγή.
Μια πιθανή σύνθεση είναι η εξής: Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας (Πανουργιάς), Πίρσμαν, Κάστρο, Λιάσος (Λώλης), Ελευθεριάδης, Νάουμετς, Παμλίδης, Μιλιντσεάνου.

Τρίτη μεταγραφή ο Τριάδης
Στην τρίτη και πιθανότατα τελευταία κίνηση για τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο προχώρησε χτες ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς ανακοινώθηκε και επίσημα η απόκτηση του Αλέξη Τριάδη. Μετά τον Μολδαβό επιθετικό Μιλιντσεάνου και τον Ελληνορώσο τερματοφύλακα Λοντίγκιν, οι Γιαννιώτες ενισχύθηκαν και στη μεσαία γραμμή με την απόκτηση του 23χρονου ομογενή μέσου.
Ο Αλέξης Τριάδης, γιος του Βασίλη Τριάδη διευθυντή της πολυεθνικής εταιρείας P&I και αδερφός του επίσης ποδοσφαιριστή Παναγιώτη Τριάδη ήρθε στα Γιάννινα από την Αμερική. Ο Αλέξης Τριάδης έχει αγωνιστεί από το 2004 σε αρκετές γερμανικές ομάδες μικρότερων κατηγοριών, ενώ από τον Ιούλιο του 2017 ο Γιαννιώτης ομογενής βρισκόταν στην Αμερική όπου σπούδαζε και παράλληλα έπαιζε ποδόσφαιρο. Ο ομογενής Τριάδης θα είναι κοντά με τον Αργύρη Γιαννίκη καθώς προέρχονται από τη Γερμανία και γνωρίζονται.

Διαιτητής ο Φωτιάς
Ο Βασίλης Φωτιάς από την Πέλλα ορίστηκε να διευθύνει τον σημερινό επαναληπτικό αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι για το Κύπελλο Ελλάδας. Βοηθοί του Φωτιά θα είναι ο Δημήτριος Νατιόπουλος από τη Μακεδονία και ο Αντώνιος Σινιοράκης από τα Χανιά και τέταρτος ο Στέφανος Κουμπαράκης από τις Κυκλάδες. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Σταύρος Φλώτσιος από τη Βοιωτία.
Υπενθυμίζεται ότι VAR δεν υπάρχει στη φάση αυτή του Κυπέλλου Ελλάδας, παρότι συμμετέχουν μόνο ομάδες της Super League και στα γήπεδα υπάρχουν εγκατεστημένα συστήματα VAR. Η ΕΠΟ αποφάσισε να τεθεί σε λειτουργία το VAR από την επόμενη φάση, δηλαδή από τα προημιτελικά.

Με 21 παίκτες και ο Ατρόμητος
Με ανεβασμένο ηθικό μετά το 0-1 της Κυριακής στο «Ζωσιμάδες» και με σύμμαχο το 2-2 του πρώτου αγώνα ο Ατρόμητος θα υποδεχτεί σήμερα τον ΠΑΣ στο Περιστέρι.
Η ομάδα του Περιστερίου ολοκλήρωσε χτες το απόγευμα τη σύντομη προετοιμασία της και στη συνέχεια ο Κάναντι ανακοίνωσε την 21μελή αποστολή.
Την αποτελούν οι εξής 21 ποδοσφαιριστές: Μανδάς, Θεοδωράκης, Αγκάγιεφ, Γούτας, Ούμπιντες, Κιβρακίδης, Μάτιτς, Γκαλβάο, Νάτσος, Γιακουμάκης, Νταβιώτης, Σάλομον, Κωτσόπουλος, Ραμπέγιο, Στρούγγης, Μουνίθ, Χαρίσης, Τομάσεβιτς, Αθανασίου, Οικονομίδης και Εντομβόνγι.