Σύνδρομο... εντός έδρας «έπαθε» ο ΠΑΣ Γιάννινα!

on .

PAS ATROMHTOS 1 2 21

Οι Γιαννιώτες ηττήθηκαν με 0-1 από τον Ατρόμητο στο «Ζωσιμάδες» για την 20η αγωνιστική και πέταξαν στα «σκουπίδια» το σπουδαίο διπλό της περασμένης αγωνιστικής επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.
Ο Ατρόμητος αιφνιδίασε τον ΠΑΣ και προηγήθηκε με τον Αγκάγιεφ (5') μετά από λάθος του Λιάσου. Ο ΠΑΣ έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τους Μπρένερ, Κρίζμαν, Λέο και Παμλίδης, όμως ο 20χρονος τερματοφύλακας Μανδάς στέρησε από τον ΠΑΣ το γκολ της ισοφάρισης. Οι Περιστεριώτες είχαν δοκάρι με τον Ούμπιντες (71') και ευκαιρίες για δεύτερο γκολ.
Ήταν η πέμπτη εντός έδρας ήττα για τους Γιαννιώτες και η δέκατη στο φετινό πρόβλημα. Το «Ζωσιμάδες» και ο κακός αγωνιστικός χώρος αποδεικνύονται «αχίλλειος πτέρνα» φέτος για τον ΠΑΣ.
Πάγωσε το «Ζωσιμάδες» ο Αγκάγιεφ
Οι Γιαννιώτες είχαν την πρώτη τελική μόλις στο 2' όταν ο Μπρένερ από δεξιά έκανε τη σέντρα, ο Κρίζμαν πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε παράλληλα, στην εξέλιξη της φάσης ο Κρίζμαν έκανε το σουτ, όμως ο Γκαλβάο έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ. Η ομάδα που χαμογέλασε από νωρίς στην αναμέτρηση ήταν ο Ατρόμητος που μπήκε σε θέση οδηγού στο 5', πετυχαίνοντας το γκολ που έμελε να κρίνει την αναμέτρηση.
Ο Γιαννιώτης Χαρίσης κέρδισε τη μπάλα από λάθος του Λιάσου, αυτή πήγε στον Εντομβόνγι που ανοιξε στα αριστερά για τον Αγκάγιεφ και ο Ισραηλινός με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Λοντίγκιν στην κλειστή γωνία και έκανε το 0-1. Ήταν το πρώτο γκολ του 29χρονου μέσου του Ατρόμητου στο πρωτάθλημα, με τον γκολκίπερ του ΠΑΣ να φέρει ευθύνη.
Η αντίδραση του ΠΑΣ στη ψυχρολουσία που δέχθηκε ήρθε στο 18' με κεφαλιά του Παντελάκη μετά από κόρνερ του Καρτάλη, όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 28’ ο Εντομβόνγι βγήκε τετ α τετ με τον Λοντίγκιν, όμως πλάσαρε άστοχα.
Φοβερές επεμβάσεις Μανδά
Από το ημίωρο και μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους οι παίκτες του ΠΑΣ κυριάρχησαν πλήρως στο παιχνίδι και έφτασαν κοντά στο γκολ της ισοφάρισης με 3 κλασικές ευκαιρίες. Στο 31' ο Κρίζμαν έφυγε σαν δεξί εξτρέμ στην αντεπίθεση, σέντραρε προς τον Λέο, η μπάλα στρώθηκε στον Μπρένερ που σούταρε αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
Η άμυνα του Ατρομήτου συνέχιζε να περνάει δύσκολα από την ασφυκτική πίεση που ασκούσε ο ΠΑΣ. Στο 39’ ο Οικονομόπουλος με σέντρα από δεξιά βρήκε τον Κρίζμαν, ο Κροάτης πήρε την κεφαλιά, όμως ο Μανδάς είχε κλείσει τη γωνία και εξ επαφής έδιωξε. Στην επαναφορά η μπάλα στρώθηκε στον Λέο που πλάσαρε, όμως ο πορτιέρο του Ατρομήτου Μανδάς με φοβερή διπλή επέμβαση έσωσε την ομάδα του από την ισοφάριση.
Ο Μανδάς είχε απάντηση και στο σουτ του Κάστρο από τον άξονα στο 42'. Χάρη στον τερματοφύλακά του, ο Ατρόμητος πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος με 0-1 στο φινάλε του πρώτου μέρους.
Εκατέρωθεν χαμένες ευκαιρίες
Ο Λοντίγκιν έσωσε τον ΠΑΣ στο 50’, όταν ο Μάτιτς πήρε την κεφαλιά από τη σέντρα του Ραμπέγιο και ο Ελληνορώσος γκολκίπερ πραγματοποίησε επέμβαση με το ένα χέρι.
Ο ΠΑΣ σπατάλησε κλασική ευκαιρία για την ισοφάριση στο 63'. Ο Καρτάλης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, στο δεύτερο δοκάρι ο Ελευθεριάδης έκανε το παράλληλο γύρισμα και σε κενή εστία ο Κρίζμαν δεν κατάφερε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα
Δοκάρι Ούμπιντες
Στην απίστευτη φάση του Κροάτη επιθετικού ο Ατρόμητος είχε την απάντηση στο 67'. Ο Χαρίσης από αριστερά έπαιξε εκπληκτικά το ένα-δύο με τον Μάτιτς και βγήκε απέναντι από τον Λοντίγκιν, πλάσαρε τον Ελληνορώσο γκολκίπερ και ενώ η μπάλα πήγαινε στα δίχτυα πριν τη γραμμή ο νεαρός Πήλιος έδιωξε και έσωσε τον ΠΑΣ από το δεύτερο γκολ.
Ο Ατρόμητος είχε δοκάρι στο 71' όταν ο Γιακουμάκης άνοιξε δεξιά στον Ούμπιντες, ο 39χρονος αρχηγός του Ατρομήτου έκανε τη φαλτσαριστή σέντρα σουτ από δεξιά, ο Λοντίγκιν αιφνιδιάστηκε και η μπάλα πήγε στο δεξί κάθετο δοκάρι. Ο Ελληνορώσος γκολκίπερ έδειξε αντανακλαστικά και στο 76', πέφτοντας στη δεξιά του γωνία και απομακρύνοντας τη μπάλα από την εκτέλεση φάουλ του Ούμπιντες. Ο 20χρονος Κορυδαλλιώτης γκολκίπερ κατέβασε ρολά και στη φάση του 80'.
Κρίζμαν και Παμλίδης συνδυάστηκαν από δεξιά, ο Κροάτης έκανε τη σέντρα και ο Παμλίδης το σουτ πάνω στην κίνηση, όμως ο Μανδάς με εκπληκτική χαμηλή επέμβαση στη ρίζα του δοκαριού έδιωξε σε κόρνερ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο καθώς υπήρχαν συνεχείς διακοπές για αλλαγές και έτσι ο Ατρόμητος κράτησε το 0-1 μέχρι το τέλος.
Οι δυο ομάδες θα συναντηθούν αντιμέτωπες και πάλι αύριο για το θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος στο Περιστέρι(3 μ. μ) με την πρόκριση να είναι ανοιχτή, καθώς στο πρώτο ματς οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 2-2.
Διαιτησία: Βάτσιος (Νικολακάκης - Νικολαΐδης
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Οικονομόπουλος (62' Σάλιακας), Πήλιος, Παντελάκης, Κάργας, Κάστρο ( 82 ' Νάουμετς), Λιάσος (46' Ελευθεριάδης), Καρτάλης, Μπρένερ (62' Παμλιδης), Λέο (83' Μιλιντσεάνου), Κρίζμαν.
Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μανδάς, Γούτας, Γκαλβάο, Τομάσεβιτς (91' Στρούγγης), Νάτσος, Ούμπιντες (94' Κιβρακίδης ), Σάλομον, Χαρίσης, Ραμπέγιο (91'Κωτσοπουλος), Αγκάγιεφ (60 Γιακουμακης), Εντομβόνγι (46' Μάτιτς).
Οι δηλώσεις
Με δηλώσεις του στο συνδρομητικό κανάλι, ο προπονητής του ΠΑΣ Αργύρης Γιαννίκης χαρακτήρισε… θάνατο το γρήγορο γκολ που πέτυχε ο Ατρόμητος από το πρώτο λάθος των παικτών του ΠΑΣ. Επίσης, στάθηκε στην προσπάθεια και το πάθος των παικτών του και τις χαμένες ευκαιρίες που είχαν και οι δύο ομάδες.
Ο προπονητής του Ατρομήτου Νταμίρ Κάναντι τόνισε πώς η ομάδα του έπαιξε κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, ενώ αναφέρθηκε και στις επεμβάσεις του νεαρού τερματοφύλακα Μανδά.
Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Αλέξανδρος Καρτάλης σημείωσε ότι η ομάδα πλήρωσε και πάλι τα ατομικά λάθη, όπως και στα παιχνίδια με τον Βόλο και τον Απόλλωνα, ωστόσο έσπευσε να υπερασπιστεί με τις δηλώσεις του τον Λιάσο που έκανε το λάθος στη φάση του γκολ.
Από την πλευρά του, ο νεαρός παίκτης Σταύρος Πήλιος εξέφρασε τη χαρά του για το ντεμπούτο του και στο πρωτάθλημα, τονίζοντας πώς θα συνεχίσει τη σκληρή δουλειά για να καθιερωθεί στον ΠΑΣ. Τέλος, ο Γιαννιώτης μέσος του Ατρομήτου Χάρης Χαρίσης ανέφερε πώς ο ΠΑΣ Γιάννινα αδικείται από τη βαθμολογική του θέση.