Νέο πισωγύρισμα για τον ΠΑΣ Γιάννινα κλωτσάει την εξασφάλιση της παραμονής

on .

PAS ATROMHTOS 31 1 2021

• Ένα βήμα μπρος και δύο πίσω κάνει ο ΠΑΣ Γιάννινα στο φετινό πρωτάθλημα. Οι Γιαννιώτες ηττήθηκαν με 0-1 από τον Ατρόμητο στο «Ζωσιμάδες» για την 20η αγωνιστική και πέταξαν στα «σκουπίδια» το σπουδαίο διπλό της περασμένης αγωνιστικής επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Όπως και στο παιχνίδι κυπέλλου προ δέκα ημερών, έτσι και χτες, ο Ατρόμητος αιφνιδίασε τον ΠΑΣ και προηγήθηκε με τον Αγκάγιεφ (5') μετά από λάθος του Λιάσου.
Ο ΠΑΣ έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τους Μπρένερ, Κρίζμαν, Λέο και Παμλίδη, όμως ο 20χρονος τερματοφύλακας Μανδάς στέρησε από τον ΠΑΣ το γκολ της ισοφάρισης. Οι Περιστεριώτες είχαν δοκάρι με τον Ούμπιντες (71') και ευκαιρίες για δεύτερο γκολ.
Ήταν μια ακόμα χαμένη «χρυσή» ευκαιρία για τον ΠΑΣ Γιάννινα να αποκτήσει διαφορά ασφαλείας ενόψει των play out. H ομάδα της Ηπείρου δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις «λευκές» ισοπαλίες των Λάρισα και Λαμία με Βόλο και Παναθηναϊκού αντίστοιχα, ούτε τις ήττες των Παναιτωλικού και Απόλλωνα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και από τον Ολυμπιακό στη Ριζούπολη. Ήταν η πέμπτη εντός έδρας ήττα για τους Γιαννιώτες και η δέκατη στο φετινό πρόβλημα. Το «Ζωσιμάδες» και ο κακός αγωνιστικός χώρος αποδεικνύονται «αχίλλειος πτέρνα» φέτος για τον ΠΑΣ.
Πώς έπαιξαν
Ο Αργύρης Γιαννίκης δεν είχε στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Χουτεσιώτη και Πίρσμαν, τους τραυματίες Εραμούσπε και Ντομίνγκεθ, ενώ άφησε εκτός αγώνα τον Σιόντη για να τον προστατεύσει από το οίδημα στο γόνατο. Ο Τρικαλινός τεχνικός προτίμησε και πάλι το 4-4-2. Ο Λοντίγκιν ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Οικονομόπουλος και αριστερό ο Πήλιος, ενώ στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Παντελάκης και Κάργας. Στα αμυντικά χαφ το δίδυμο αποτελούσαν οι Κάστρο και Σιόντης, δεξί χαφ ο Μπρένερ και αριστερό ο Καρτάλης, ενώ στην επίθεση τη γραμμή κρούσης αποτελούσαν οι Λέο και Κρίζμαν.
Από την άλλη, ο Νταμίρ Κάναντι παρέταξε τον Ατρόμητο με διάταξη 4-3-3. Ο Μανδάς ήταν στην εστία, δεξί μπακ ο Νάτσος και αριστερό ο Τομάσεβιτς, με τους Γκαλβάο και Γούτα στο κέντρο της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Χαρίσης, Σάλομον και Ούμπιντες, δεξιά στην επίθεση ο Ραμπέγιο, αριστερά ο Αγκάγιεφ και στην κορυφή ο Εντομβόγι.
Πάγωσε το «Ζωσιμάδες»
ο Αγκάγιεφ
Μπορεί ο ΠΑΣ Γιάννινα να μπήκε κεφάτος στο χτεσινό παιχνίδι, ωστόσο ο Ατρόμητος τον αιφνιδίασε, όπως ακριβώς έγινε και στο παιχνίδι κυπέλλου. Οι Γιαννιώτες είχαν την πρώτη τελική μόλις στο 2' όταν ο Μπρένερ από δεξιά έκανε τη σέντρα, ο Κρίζμαν πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε παράλληλα. Στην εξέλιξη της φάσης ο Καρτάλης έστρωσε στον Κρίζμαν και ο Κροάτης σούταρε, όμως ο Γκαλβάο έβαλε σωτήρια την κόντρα σε κόρνερ.
Η ομάδα που χαμογέλασε από νωρίς στην αναμέτρηση ήταν ο Ατρόμητος που μπήκε σε θέση οδηγού στο 5', πετυχαίνοντας το γκολ που έμελε να κρίνει την αναμέτρηση. Ο Χαρίσης κέρδισε τη μπάλα από λάθος του Λιάσου, αυτή πήγε στον Εντομβόνγι που άνοιξε στα αριστερά για τον Αγκάγιεφ και ο Ισραηλινός με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Λοντίγκιν στην κλειστή γωνία για το 0-1.
Η αντίδραση του ΠΑΣ στη ψυχρολουσια που δέχθηκε ήρθε στο 18' με κεφαλιά του Παντελάκη μετά από κόρνερ του Καρτάλη, όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Ο Ατρόμητος λίγο έλειψε να πετύχει κι άλλο γκολ στο 28' με τον Εντομβόνγι που βγήκε τετ α τετ με τον Λοντίγκιν μετά από ασίστ του Ραμπέγιο, όμως ο Νιγηριανός επιθετικό πλάσαρε άστοχα.
Φοβερές επεμβάσεις Μανδά
Από το ημίωρο και μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους οι παίκτες του ΠΑΣ κυριάρχησαν πλήρως στο παιχνίδι και έφτασαν κοντά στο γκολ της ισοφάρισης με 3 κλασικές ευκαιρίες. Στο 31' ο Κρίζμαν έφυγε σαν δεξί εξτρέμ στην αντεπίθεση, έκανε την παράλληλη σέντρα προς τον Λέο, η μπάλα στρώθηκε στον Μπρένερ που σουταρε, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μανδά.
Η άμυνα του Ατρομήτου συνέχιζε να περνάει δύσκολα από την ασφυκτική πίεση που ασκούσε ο ΠΑΣ. Η μεγάλη διπλή ευκαιρία για τους Γιαννιώτες χάθηκε στο 39' όταν ο Οικονομόπουλος με σέντρα από δεξιά βρήκε τον Κρίζμαν, ο Κροάτης πήρε την κεφαλιά, όμως ο Μανδάς είχε κλείσει τη γωνία και εξ επαφής έδιωξε. Στην επαναφορά η μπάλα στρώθηκε στον Λέο που πλάσαρε, όμως ο πορτιέρο του Ατρομήτου με φοβερή διπλή επέμβαση έσωσε την ομάδα του από την ισοφάριση.
Ο 20χρονος πορτιέρο του Ατρομήτου είχε απάντηση και στο σουτ του Κάστρο από τον άξονα στο 42' και ουσιαστικά ήταν αυτός που απέτρεψε την ισοφάριση.
Εκατέρωθεν χαμένες
ευκαιρίες
Με την έναρξη της επανάληψης οι δύο προπονητές έκαναν από μία αλλαγή. Η είσοδος του Ελευθεριάδη στο ματς αντί του Λιάσου έφερε εσωτερικές αλλαγές, αλλά ο ΠΑΣ έμεινε στο 4-4-2. Από την άλλη ο Κάναντι άλλαξε επιθετικό βάζοντας τον Μάτιτς στη θέση του Εντομβόνγι. Ο Σέρβος επιθετικός του Ατρομήτου έφτασε κοντά στο γκολ στο 50' όταν ο Ραμπέγιο έκανε τη σέντρα από δεξιά και πήρε την κεφαλιά, όμως ο Λοντίγκιν με εξαιρετική επέμβαση με το ένα χέρι έσωσε τους Γιαννιώτες.
Ο ΠΑΣ σπατάλησε κλασική ευκαιρία για την ισοφάριση στο 63'. Ο Καρτάλης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, στο δεύτερο δοκάρι ο Ελευθεριάδης έκανε το παράλληλο γύρισμα και σε κενή εστία ο Κρίζμαν δεν κατάφερε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα και να ισοφαρίσει.
Από μηχανής Πήλιος-  δοκάρι Ούμπιντες
Στην απίστευτη φάση του Κροάτη επιθετικού ο Ατρόμητος είχε την απάντηση στο 67'. Ο Χαρίσης από αριστερά έπαιξε εκπληκτικά το ένα-δύο με τον Μάτιτς και βγήκε απέναντι από τον Λοντίγκιν, πλάσαρε τον Ελληνορώσο γκολκίπερ και ενώ η μπάλα πήγαινε στα δίχτυα πριν τη γραμμή ο νεαρός Πήλιος έδιωξε και έσωσε τον ΠΑΣ από το δεύτερο γκολ.
Ο Ατρόμητος είχε δοκάρι στο 71' όταν ο Γιακουμάκης άνοιξε δεξιά στον Ούμπιντες, ο 39χρονος αρχηγός του Ατρομήτου έκανε τη φαλτσαριστή σέντρα σουτ από δεξιά, ο Λοντίγκιν αιφνιδιάστηκε και η μπάλα πήγε στο δεξί κάθετο δοκάρι. Ο Ελληνορώσος γκολκίπερ έδειξε αντανακλαστικά και στο 76', πέφτοντας στη δεξιά του γωνία και απομακρύνοντας τη μπάλα από την εκτέλεση φάουλ του Ούμπιντες.
Ο Μανδάς κράτησε  το μηδέν
Ο Μανδάς κατέβασε ρολά και στη φάση του 80'. Κρίζμαν και Παμλίδης συνδυάστηκαν από δεξιά, ο Κροάτης έκανε τη σέντρα και ο Παμλίδης το σουτ πάνω στην κίνηση, όμως ο Μανδάς με εκπληκτική χαμηλή επέμβαση στη ρίζα του δοκαριού έδιωξε σε κόρνερ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο καθώς υπήρχαν συνεχείς διακοπές για αλλαγές και έτσι ο Ατρόμητος κράτησε το 0-1 μέχρι το τέλος, με τον ΠΑΣ να προβληματίζει και να γνωρίζει και πάλι εντός έδρας ήττα.
Διαιτησία: Βάτσιος (Νικολακάκης – Νικολαΐδης)
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Οικονομόπουλος (62' Σάλιακας), Πήλιος, Παντελάκης, Κάργας, Κάστρο (82' Νάουμετς), Λιάσος (46' Ελευθεριάδης), Καρτάλης, Μπρένερ (62' Παμλίδης), Λέο (83' Μιλιντσεάνου), Κρίζμαν.
Ατρόμητος (Κάναντι): Μανδάς, Γούτας, Γκαλβάο, Τομάσεβιτς (91' Στρούγγης), Νάτσος, Ούμπιντες (94' Κιβρακίδης), Σάλομον, Χαρίσης, Ραμπέγιο (91'Κωτσοπουλος), Αγκάγιεφ (60 Γιακουμάκης), Εντομβόνγι (46' Μάτιτς).