Με... αέρα από το ΟΑΚΑ ο ΠΑΣ υποδέχεται τον Ατρόμητο

on .

PAS ATROMHTOS

Με ιδανικό τρόπο και το τρίποντο της νίκης θέλει να κλείσει τον Ιανουάριο ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος υποδέχεται αύριο το απόγευμα (5:15 μ.μ.) τον Ατρόμητο στο «Ζωσιμάδες» για την 20η αγωνιστική της Super League, στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων εντός τριών ημερών.
Για να έχει αξία και ουσία το σπουδαίο διπλό επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ την περασμένη Τετάρτη, πρέπει ο ΠΑΣ Γιάννινα να πάρει βαθμούς και στην έδρα του και συγκεκριμένα στην αυριανή αναμέτρηση με τον Ατρόμητο στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων. Η ομάδα της Ηπείρου έπιασε στην 10η θέση τον Απόλλωνα Σμύρνης με 18 βαθμούς, αν και η ομάδα της Ριζούπολης έχει αγώνα λιγότερο. Ωστόσο, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους Γιαννιώτες να απομακρυνθούν από τις τελευταίες θέσεις και να αποκτήσουν διαφορά ασφαλείας ενόψει των play out. ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητος θα αναμετρηθούν δύο φορές σε διάστημα τριών ημερών. Αρχικά αύριο για το πρωτάθλημα στο «Ζωσιμάδες» και την Τετάρτη στο Περιστέρι στη ρεβάνς του 2-2 για το Κύπελλο Ελλάδας.
Χωρίς Χουτεσιώτη και Πίρσμαν
Τα προβλήματα δεν λείπουν ούτε αυτή τη φορά για τον Αργύρη Γιαννίκη, ο οποίος δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Χουτεσιώτη και Πίρσμαν καθώς αμφότεροι συμπλήρωσαν 4 κίτρινες κάρτες και δηλώθηκαν να εκτίσουν την ποινή τους κόντρα στους Περιστεριώτες. Αντίθετα, επιστρέφει ο Εραμούσπε που εξέτισε κόντρα στην ΑΕΚ.
Επίσης, ο Γιαννίκης δεν μπορεί να υπολογίζει στον Κάστρο. Ο Κολομβιανός χαφ επέστρεψε χτες σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων, ωστόσο έχει βγει εκτός αγωνιστικού ρυθμού καθώς απουσίαζε από τα τέλη Δεκεμβρίου. Το πιθανότερο είναι ο Κάστρο να πάρει χρόνο συμμετοχής στο παιχνίδι κυπέλλου της Τετάρτης στο Περιστέρι.
Σχετικά με τον Σιόντη, ο αρχηγός του ΠΑΣ είναι σκληρό καρύδι και φαίνεται ότι το οίδημα στο γόνατο δεν θα τον αφήσει εκτός δράσης. Ο Γιαννιώτης μέσος συμμετείχε στη χθεσινή προπόνηση, αν και δύσκολα ο Γιαννίκης θα ρισκάρει τη συμμετοχή του στο βασικό σχήμα.
Να σημειωθεί ότι κόντρα στην ΑΕΚ συμπλήρωσε 7 κίτρινες κάρτες ο Κάργας. Σύμφωνα με την απόφαση του Γιαννίκη και του τεχνικού επιτελείου ο 26χρονος αμυντικός θα εκτίσει την ποινή του στα παιχνίδια με ΠΑΟΚ και ΟΦΗ για την 22η και 23η αγωνιστική αντίστοιχα. Στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ θα λείψει και ο Οικονομόπουλος που συμπλήρωσε 4 κίτρινες.
Τα πλάνα του Γιαννίκη
Η χτεσινή προπόνηση περιελάμβανε προθέρμανση, ασκήσεις συναρμογής, τακτικά παιχνίδια σε μικρούς χώρους 8 εναντίον 2 και αρκετή δουλειά στο build up. Από τη χτεσινή προπόνηση απουσίαζαν οι Κρίζμαν και Εραμούσπε, οι οποίοι ακολούθησαν πρόγραμμα αποφόρτισης, ωστόσο δεν τίθεται θέμα απουσίας τους στην αυριανή αναμέτρηση και υπολογίζονται κανονικά από τον Αργύρη Γιαννίκη,
Με δεδομένες τις απουσίες των Χουτεσιώτη και Πίρσμαν, θεωρείται σίγουρο ότι θα αγωνιστούν οι Λοντίγκιν και Πήλιος. Ο Ελληνορώσος γκολκίπερ έκανε εξαιρετικό ντεμπούτο κόντρα στην ΑΕΚ, ενώ και ο Πήλιος ήταν καλός στο παιχνίδι κυπέλλου με τον Ατρόμητο. Ενδεχόμενη απουσία του Σιόντη από τα χαφ θα φέρει τον Λιάσο στο βασικό σχήμα, ενώ αλλαγές θα γίνουν και στην επίθεση. Μια πιθανή σύνθεση του ΠΑΣ είναι η εξής: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Παντελάκης (Εραμούσπε), Πήλιος, Λιάσος, Ντομίνγκεθ, Ελευθεριάδης, Μπρένερ, Παμλίδης, Λέο (Κρίζμαν).
Κοντά στον Τριάδη ο ΠΑΣ
Πολύ κοντά στην τρίτη χειμερινή του μεταγραφή βρίσκεται ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς παίκτης του θα πρέπει να θεωρείται ο Γιαννιώτης ομογενής ποδοσφαιριστής Αλέξης Τριάδης, γιος του Βασίλη Τριάδη, του άκρως επιτυχημένου διευθυντή της P&I με καταγωγή από τα Ζαγοροχώρια και συγκεκριμένα από το Γρεβενίτι.
Ο Τριάδης είναι 23 ετών, έχει ύψος 1,86 και αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή ως κεντρικός χαφ. Παρότι γεννημένος στη Γερμανία, η καταγωγή του είναι από τα Ιωάννινα και συγκεκριμένα από το Γρεβενίτι Ζαγορίου. Ο πατέρας του Βασίλης μετανάστευσε το 1980 στη Γερμανία και εδώ και είναι ο CEO του πολυεθνικού κολοσσού της P&I. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια ο πατήρ Τριάδης έχει επιστρέψει στα Γιάννινα και έχει επενδύσει στην πατρίδα του δημιουργώντας ένα κέντρο καινοτομίας με αποφοίτους πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του ΤΕΙ Άρτας.
Ο Αλέξης Τριάδης έχει αγωνιστεί από το 2004 σε αρκετές γερμανικές ομάδες μικρότερων κατηγοριών, ενώ από τον Ιούλιο του 2017 ο Γιαννιώτης ομογενής βρισκόταν στην Αμερική όπου σπούδαζε και παράλληλα έπαιζε ποδόσφαιρο.
Διαιτητής ο Βάτσιος
Ο Αριστείδης Βάτσιος από τη Δυτική Αττική ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση του ΠΑΣ με τον Ατρόμητο. Βοηθοί του Βάτσιου θα είναι ο Βασίλειος Νιολακάκης από το Λασίθι και ο Κωνσταντίνος Νικολαΐδης από τη Μακεδονία, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Δημήτριος Μαλούτας από την Ημαθία.
Διαιτητής VAR θα είναι ο Εμμανουήλ Σκουλάς από τη Θεσσαλία και AVAR ο Ανδρέας Μεϊντανάς από την Αχαΐα. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Ιωάννης Τοπούζης από τα Τρίκαλα.
Χωρίς Μουνίθ ο Ατρόμητος
Στο Αγρίνιο παρέμεινε ο Ατρόμητος μετά την ισοπαλία 1-1 με τον Παναιτωλικό την Πέμπτη και αναμένεται σήμερα να έρθει στα Γιάννινα για τον αγώνα με τον ΠΑΣ. Ο Νταμίρ Κάναντι δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Ισπανό χαφ Μουνίθ που αποβλήθηκε στο Αγρίνιο. Ο Αυστριακός τεχνικός επιφύλαξε αρκετές εκπλήξεις καθώς άφησε εκτός αποστολής τους Χριστοδουλόπουλο, Μανούσο και Ενσικουλού. Στον αντίποδα αποθεραπεύτηκε και επιστρέφει ο Γκαλβάο, ενώ στην αποστολή συμμετέχει ο Γιακουμάκης που μέχρι πρότινος δεν υπολογίζονταν καθώς και το νέο μεταγραφικό απόκτημα Εντομβόνγι.
Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι: Μανδάς, Θεοδωράκης, Σάλτας, Αγκάγιεφ, Γούτας, Ούμπιντες, Κιβρακίδης, Μάτιτς, Γκαλβάο, Νάτσος, Γιακουμάκης, Νταβιώτης, Σάλομον, Κωτσόπουλος, Ραμπέγιο, Στρούγγης, Τριμμάτης, Χαρίσης, Γκάλο, Τομάσεβιτς, Αθανασίου, Οικονομίδης, Εντομβόνγι.