Ο ΠΑΣ Γιάννινα προετοιμάζεται για το παιχνίδι με Ατρόμητο

on .

PAS GIANNINA LOGO

• Με ένα πολύτιμο τρίποντο στις αποσκευές του επέστρεψε στη βάση του ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά το σπουδαίο και ιστορικό διπλό επί της ΑΕΚ με 0-2 στο ΟΑΚΑ το απόγευμα της Τετάρτης. Χρόνος για πανηγυρισμούς στο γιαννιώτικο στρατόπεδο δεν υπάρχει καθώς την Κυριακή ακολουθεί ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι.
Οι Γιαννιώτες θα αντιμετωπίσουν τον Ατρόμητο στο «Ζωσιμάδες» για την 20η αγωνιστική της Super League. Εκτός θα μείνουν οι τιμωρημένοι Χουτεσιώτης και Πίρσμαν, αλλά και ο τραυματίας Κάστρο.
Εκτός από ψυχολογική τόνωση η νίκη επί της ΑΕΚ είχε και σημαντικό βαθμολογικό αντίκρισμα για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα της Ηπείρου έφτασε τους 18 βαθμούς και έπιασε τον Απόλλωνα Σμύρνης στη 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα, εκμεταλλευόμενη την ήττα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» στη Λαμία. Συνολικά η εμβόλιμη 19η αγωνιστική ήταν θετικότατη για τον ΠΑΣ καθώς ηττήθηκε η Λάρισα από τον Άρη, αλλά και ο ΟΦΗ από τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ ο Παναιτωλικός αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 χτες με τον Ατρόμητο στο Αγρίνιο.
Πρακτικά, ο ΠΑΣ αύξησε τη διαφορά του στο +5 από τον Παναιτωλικό, στο +8 από τη Λαμία και στο +10 από την ουραγό πλέον Λάρισα. Ταυτόχρονα, οι Γιαννιώτες πλησίασαν στον πόντο τον ΟΦΗ, ο οποίος παίζει με την ΑΕΚ αυτή την αγωνιστική.
Για να έχει αξία το διπλό της Τετάρτης στο ΟΑΚΑ θα πρέπει ο ΠΑΣ να νικήσει τον Ατρόμητο την Κυριακή προκειμένου να χτίσει μια διαφορά από τους τελευταίους της βαθμολογίας. ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητος θα αναμετρηθούν δύο φορές σε διάστημα 3 ημερών για το πρωτάθλημα και τη ρεβάνς του κυπέλλου, σε διαφορετικής σημασίας παιχνίδια.

Χωρίς Χουτεσιώτη - Πίρσμαν
Τα προβλήματα δεν λείπουν όμως ούτε αυτή τη φορά για τον Αργύρη Γιαννίκη. Ο Τρικαλινός τεχνικός δεν θα έχει σίγουρα στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Χουτεσιώτη και Πίρσμαν. Αμφότεροι έχουν συμπληρώσει 4 κίτρινες κάρτες και δηλώθηκαν σε αυτό το ματς να εκτίσουν την ποινή της μίας αγωνιστικής. Κόντρα στην ΑΕΚ 7 κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε και ο Κάργας και θα απουσιάσει σε 2 από τα επόμενα 4 παιχνίδια, όπως προβλέπει ο κανονισμός. Ήταν μια αχρείαστη κίτρινη που δέχτηκε ο Κάργας για διαμαρτυρία προς τον διαιτητή σε ένα λανθασμένο σφύρισμα του Μανούχου. Τέσσερις κίτρινες συμπλήρωσε και ο Οικονομόπουλος. Ο Γιαννίκης και το τεχνικό επιτελείο θα αποφασίσουν σήμερα και θα δηλώσουν σε ποια ματς θα λείψουν οι δύο αμυντικοί της γιαννιώτικης ομάδας. Αντίθετα, κόντρα στην ΑΕΚ εξέτισε την ποινή του ο Εραμούσπε και είναι διαθέσιμος κόντρα στον Ατρόμητο.

Μικρή η ζημιά για Σιόντη
Σχετικά με τον Σιόντη, ο αρχηγός του ΠΑΣ στραβοπάτησε σε μια εναέρια μονομαχία στο παιχνίδι με την ΑΕΚ και τραυματίστηκε στο γόνατο κατά την πτώση του στο έδαφος, με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί από τον Λιάσο. Χτες υποβλήθηκε σε εξετάσεις και συγκεκριμένα μαγνητική τομογραφία που έδειξε ότι ο Γιαννιώτης μέσος απέφυγε τα χειρότερα, ωστόσο έχει οίδημα στο γόνατο και η συμμετοχή του κόντρα στον Ατρόμητο είναι αμφίβολη, κάτι που θα φανεί κι από την πορεία της αποθεραπείας του.
Ο Κάστρο αρχίζει σιγά σιγά και επιστρέφει από τη θλάση στον τετρακέφαλο που τον έχει αφήσει εκτός από το τέλος Δεκεμβρίου και το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Κολομβιανός μέσος ακολούθησε χτες μέρος της προπόνησης και στη συνέχεια ατομικό πρόγραμμα. Δεν υπολογίζεται σίγουρα για το παιχνίδι της Κυριακής, ίσως όμως προλάβει τη ρεβάνς του κυπέλλου την ερχόμενη Τετάρτη στο Περιστέρι. Όσοι αγωνίστηκαν την Τετάρτη επί της ΑΕΚ ακολούθησαν χτες πρόγραμμα αποκατάστασης, όπως συμβαίνει πάντα μετά από αγώνες. Οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει ασκήσεις συναρμογής και ασκήσεις με τη μπάλα σε μικρούς χώρους.