Γερό «λίφτινγκ» στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Ιωαννίνων

on .

PEAKI KLEISTO MPASKET

• Η πανδημία του κορωνοϊού μπορεί να περιόρισε τις αθλητικές δραστηριότητες, φαίνεται όμως ότι λειτούργησε αποτελεσματικά για τη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων που ανήκουν στη δικαιοδοσία του Π.Ε.Α.Κ.Ι. Χθες η υπό τον Παντελή Κολόκα Διοίκηση του Πανηπειρωτικού Αθλητικού Κέντρου έδωσε στη δημοσιότητα τον ετήσιο απολογισμό της, ο οποίος περιλαμβάνει σημαντικές και χρήσιμες παρεμβάσεις. Κι όπως δήλωσε ο κ. Παντελής Κολόκας, μπορεί η πανδημία το 2020 να άλλαξε τη ζωή όλων, όμως «ως Επιτροπή Διοίκησης, με βάση τις νέες συνθήκες που δημιουργήθηκαν, προχωρήσαμε τον προγραμματισμό μας και ολοκληρώσαμε έργα ουσίας και αναβάθμισης των αθλητικών χώρων. Η προσπάθειά μας αυτή, θα συνεχιστεί με την ίδια ένταση και τη νέα χρονιά, έχοντας πάντα ως γνώμονα να δώσουμε στην πόλη, στους αθλητές και σε όλους όσους γυμνάζονται και ατομικά, τις καλύτερες δυνατές συνθήκες άθλησης».

Ποιες παρεμβάσεις έγιναν
Σύμφωνα με την Ε.Δ. η μεγαλύτερη παρέμβαση τη χρονιά που τελείωσε έγινε στο Κλειστό Γυμναστήριο της Λιμνοπούλας, στο οποίο ανακατασκευάστηκε σε μεγάλο μέρος το παρκέ, τοποθετήθηκε νέος φωτισμός led, με αντικατάσταση όλων των παλιών λαμπτήρων, τοποθετήθηκαν νέες μπασκέτες, νέα προστατευτικά στους τοίχους του Γυμναστηρίου, νέοι πάγκοι για τις ομάδες και σύντομα θα μπουν και νέα καθίσματα για τις κερκίδες.
Τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνονται τα νέα σύγχρονα αποδυτήρια, ενώ σημαντικές εργασίες αναβάθμισης έγιναν στην οροφή του Γυμναστηρίου (εσωτερικά και εξωτερικά), στα παράθυρα, με το Κλειστό να αποκτά και νέο χρώμα, τόσο στο εσωτερικό του, όσο και εξωτερικά. Ήδη το 2021 ξεκίνησε με εργασίες αναβάθμισης της αίθουσας ενδυνάμωσης και του ιατρείου του Κλειστού, καθώς και με την εγκατάσταση σύγχρονου και ολοκληρωμένου συστήματος θέρμανσης και ψύξης.

Ενεργειακή αναβάθμιση
Η δεύτερη μεγάλη παρέμβαση το 2020, αφορούσε την ενεργειακή αναβάθμιση και την παράλληλη εξοικονόμηση πόρων. Στο πλαίσιο αυτό – με τη στήριξη της Περιφέρειας- έγινε αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων στον χώρο του Πανηπειρωτικού Αθλητικού Κέντρου, ενώ παράλληλα ολοκληρώθηκε και η αντικατάσταση του φωτισμού, με νέα φωτιστικά σώματα led, στο Εθνικό Στάδιο «Οι Ζωσιμάδες». Με τα νέα φώτα, πέρα από την εξοικονόμηση πόρων που επιτυγχάνεται, άλλαξε άρδην ο φωτισμός του ταρτάν, διευκολύνοντας τους αθλητές του στίβου, στις απογευματινές και βραδινές τους προπονήσεις. Νέα φωτιστικά σώματα led, τοποθετήθηκαν και στους χώρους της Λιμνοπούλας, τόσο στα ανοικτά γήπεδα, όσο και στις περιμετρικές διαδρομές.

Tο Κολυμβητήριο
Στο Κολυμβητήριο, ολοκληρώθηκαν ήδη οι διαδικασίες για την ενεργειακή αναβάθμισή του, ένα έργο προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ και πλέον η Επιτροπή Διοίκησης αναμένει τις ενέργειες των αρμόδιων υπηρεσιών της Γ.Γ.Α., για να προχωρήσει το έργο. Επίσης, το 2020, έγινε προμήθεια νέου, σύγχρονου εξοπλισμού για το Κολυμβητήριο, μέσω του οποίου υπήρξε ακόμη μεγαλύτερη αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών προς τους αθλητές και το κοινό. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει καινούργια αυτόματη σκούπα «ρομπότ» για τον καθαρισμό της πισίνας, δυο εναλλάκτες θερμότητας, 4 κυκλοφορητές για τους λέβητες και έναν καινούργιο πίνακα αυτοματισμού.

Άλλες παρεμβάσεις
Εκτός αυτών έγιναν και άλλες παρεμβάσεις στους αθλητικούς χώρους και συγκεκριμένα:
- Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και την Επιτροπή Διοίκησης του Νέου Κλειστού έγιναν οι απαραίτητες διαγραμμίσεις για τις θέσεις παρκινγκ ΑμεΑ στο Πανηπειρωτικό Στάδιο.
- Στην αίθουσα κάτω από τις κερκίδες των «Ζωσιμαδών» τοποθετήθηκε ειδική χαλαζιακή άμμος για τους αθλητές του στίβου και αντικαταστάθηκε ο φωτισμός, επίσης με φώτα led.
- Στο Ε.Σ. «Ζωσιμάδες» ολοκληρώθηκε επίσης η βελτίωση των αποδυτηρίων και του συστήματος θέρμανσης, για καλύτερη χρήση από τους αθλητές. Περιμετρικά του Εθνικού Σταδίου έγιναν παρεμβάσεις καλλωπισμού και αισθητικής αναβάθμισης στους χώρους περιμετρικά του Εθνικού Σταδίου.
- Αναβαθμίστηκε ο χώρος του κλειστού Κωπηλατήριου, που βρίσκεται δίπλα στο Κλειστό Γυμναστήριο.
- Στους περιβάλλοντες χώρους της Λιμνοπούλας και του Πανηπειρωτικού, έγινε δενδροφύτευση 50 ελάτων, ύψους τριών μέτρων, τα οποία τοποθετήθηκαν κατά μήκος της περιμετρικής χωμάτινης διαδρομής, με αποτέλεσμα αυτή να γίνει ακόμη πιο όμορφη αισθητικά για τους αθλητές και τους πολίτες που την χρησιμοποιούν.

Διοργανώσεις
Στη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε η Επιτροπή Διοίκησης στήριξε με όλες τις δυνάμεις της, τη διεξαγωγή μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων και συγκεκριμένα στο Εθνικό Στάδιο έγινε με απόλυτη επιτυχία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ20, το οποίο και ανακηρύχθηκε ως η καλύτερη διοργάνωση του ΣΕΓΑΣ.
Στο Κολυμβητήριο διεξήχθη, επίσης με επιτυχία, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων, Παίδων – Κορασίδων, Παμπαίδων – Παγκορασίδων, ενώ στο ανακαινισμένο Κλειστό της Λιμνοπούλας έγιναν σημαντικοί φιλικοί αγώνες της Basket League.

Οι αρωγοί της Ε.Δ.
Η Επιτροπή Διοίκησης επισημαίνει ιδιαίτερα τη στήριξη που είχε από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά και τις τοπικές αρχές. «Θέλω να ευχαριστήσω, όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια και ιδιαίτερα την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τον υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, τα μέλη της Επιτροπής Διοίκησης, όλους τους εργαζόμενους και το προσωπικό του ΠΕΑΚΙ, την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον Δήμο Ιωαννιτών και την Επιτροπή Λειτουργίας του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου, για την άριστη συνεργασία και την αμέριστη βοήθεια», τονίζει στη δήλωσή του ο Πρόεδρος της Ε.Δ. Παντελής Κολόκας.