Τα πλάνα για Ολυμπιακό «καταστρώνουν» στον ΠΑΣ

on .

PAS GIANNINA LOGO

• Μετά τον αγώνα με τον Άρη στο «Ζωσιμάδες» και τον βαθμό της ισοπαλίας, πλέον στον ΠΑΣ Γιάννινα κοιτούν μπροστά και στρέφουν το βλέμμα τους στην κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» του Φαλήρου για την 17η αγωνιστική της Super League.

Μετά το χτεσινό ρεπό που έδωσε ο Αργύρης Γιαννίκης στους παίκτες, σήμερα το μεσημέρι θα ξεκινήσει η προετοιμασία για την αναμέτρηση με την ομάδα του Πειραιά.
Πολύτιμος στην τελική έκβαση του πρωταθλήματος ίσως αποδειχτεί ο βαθμός που πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στον Άρη. Βέβαια οι Γιαννιώτες ήταν η ομάδα που είχε τις πιο κλασικές ευκαιρίες στο παιχνίδι και θα μπορούσαν να είχαν πάρει και τη νίκη κόντρα στους Θεσσαλονικείς, κάτι που σημείωσε και στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα ο Αργύρης Γιαννίκης. Ο Τρικαλινός τεχνικός, εμμέσως πλην σαφώς. απάντησε και στον προπονητή του Άρη για τις δηλώσεις του σχετικά με την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου λόγω της βροχής, σχολιάζοντας ότι: «Δεν ωφεληθήκαμε από το τερέν, είμαστε ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο. Το τερέν ήταν το ίδιο και για τις δυο ομάδες. Ο Άρης είχε μόνο προϋποθέσεις, δεν είχε ευκαιρίες. Εμείς είχαμε τις πιο κλασικές ευκαιρίες».

Επιβεβαίωση μέσω Κλάτενμπεργκ
Ο επικεφαλής της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, επιβεβαίωσε χτες το αυτονότητο, δηλαδή την ύπαρξη επιθετικού φάουλ του Μάνου πάνω στον Χουτεσιώτη στο γκολ του Άρη που ακυρώθηκε. Ουσιαστικά μέσω του αρχιδιαιτητή ήρθε η απάντηση σε όσους, κυρίως στη Θεσσαλονίκη, αμφισβήτησαν την απόφαση του ρέφερι Τσαγκαράκη.
Στον σχολιασμό των επίμαχων φάσεων για την 15η και 16η αγωνιστική ο Άγγλος αρχιδιαιτητής έδωσε δίκιο στον Χανιώτη ρέφερι για την ακύρωση του γκολ καθώς όπως σημείωσε υπάρχει επαφή του ποδιού του Μάνου με το κεφάλι του Χουτεσιώτη, κάτι που απαγορεύεται βάσει κανονισμού και επηρεάζει την ικανότητα του τερματοφύλακα του ΠΑΣ να αντιδράσει στη συνέχεια της φάσης. Σχετικά με τη φάση του Εραμούσπε δεν υπήρξε καν σχολιασμός από πλευράς Κλάτενμπεργκ καθώς δεν τίθεται καν θέμα χεριού.

Ξεκινάει η προετοιμασία για Ολυμπιακό
Μετά το χτεσινό ρεπό που έδωσε στους παίκτες του ο Αργύρης Γιαννίκης, άπαντες επιστρέφουν σήμερα το μεσημέρι στις 15:00 στις προπονήσεις και θα ξεκινήσει η προετοιμασία για την κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Ο αγωνιστικός Γολγοθάς για τους Γιαννιώτες συνεχίζεται καθώς μετά το κυριακάτικο παιχνίδι με τους Πειραιώτες ακολουθεί το παιχνίδι κυπέλλου με τον Ατρόμητο στα Γιάννινα την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου και στη συνέχεια ο ΠΑΣ θα υποδεχτεί την ομάδα του Βόλου στο «Ζωσιμάδες».
Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θα απουσιάσει ο Παντελάκης, ο οποίος δηλώθηκε σε αυτό το παιχνίδι να εκτίσει την ποινή του για τη συμπλήρωση 4 κίτρινων καρτών. Στο παιχνίδι με τον Άρη συμπλήρωσαν τέσσερις κίτρινες κάρτες και οι Κρίζμαν και Πίρσμαν, όμως ακόμα ο Γιαννίκης και το τεχνικό επιτελείο δεν αποφάσισαν ακόμα σε ποιο ματς θα δηλωθούν. Αυτό θα γίνει σήμερα και ενδεχομένως κάποιος εκ των δύο να απουσιάσει την Κυριακή στο Φάληρο.
Αντίθετα, επιστρέφει ο Κάργας που εξέτισε κόντρα στον Άρη την ποινή της μίας αγωνιστικής. Τέλος, αναφορικά με τον Κάστρο, ο Κολομβιανός μέσος ακολούθησε όλη την προηγούμενη εβδομάδα ατομικό πρόγραμμα καθώς δεν έχει επανέλθει ακόμα από τη θλάση στον τετρακέφαλο.
Στις προσεχείς προπονήσεις θα φανεί αν προλαβαίνει ή όχι τον κυριακάτικο αγώνα στο Φάληρο.